Neler Yeni

RTX Ekran Kartı Isınma Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Batuhan Karataş
Merhaba arkadaşlar Gigabyte rtx 3080 ekran kartım var . Genellikle Steam pubg oynuyorum ve ekran kartım çok ısınıyor 85 dereceleri görüyor kasanın ön camı açık yan camı acık yazın ebde klima hiç kapanmadan çalıştı içersi buz gibi olurdu ama her zaman çok ısınıyor termal macun 6 ay kadar önce değişti boşta iken sıcaklık 40-45 arası ama oyunda çok ısınıyor. kasanın linkini bırakıyorum yardımcı olursaniz sevinirim. Şuan lobiye girdim 81 derece

Ekler

• IMG_20241019_200052.jpg
    IMG_20241019_200052.jpg
    855.2 KB · Hit: 46
  • IMG_20241019_200102.jpg
    IMG_20241019_200102.jpg
    916.6 KB · Hit: 40
  • IMG_20241019_200900.jpg
    IMG_20241019_200900.jpg
    549.1 KB · Hit: 42

rexus+

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Arda
camı açma sakın.Sistem çabuk kirlenir bozulmaya müsait olur.Ekran kartı macunu var.Onları kontrol et.Ayrıca eskime gibi durumlarda da(arıza) bu durum ortaya çıkabiliyor.Sakın strese sokma kartı.Yanar.Nemli bez ile hafifçe ekran kartını sil (anakarttan çıkarıp sil)

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Batuhan Karataş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
camı açma sakın.Sistem çabuk kirlenir bozulmaya müsait olur.Ekran kartı macunu var.Onları kontrol et.Ayrıca eskime gibi durumlarda da(arıza) bu durum ortaya çıkabiliyor.Sakın strese sokma kartı.Yanar.Nemli bez ile hafifçe ekran kartını sil (anakarttan çıkarıp sil)
knka tozlanması sorun degıl usenmeden temızlıyorum kapagı kapatırsam kart yanacak oyun oynuyamıyorum sorun orda bu sekılde 3*5 derece dusuyorç ben anlamıyorum arkdasım yapıyor bana macun ıslerını de 6 ay kadar oldu bu kadar kısa surede macun bıter mı

Death Mark

80+ Bronze
Kasanın ve ekran kartının fanları kaç RPM'de çalışıyor? 320W güç çeken kartı soğutmak için tedbiri elden bırakmamalısın. Oda sıcaklığı da önemli etken ancak oyun esnasında kasanın içi çok sıcak kalıyor mu?

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,651
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Kasanın açılabilen her yerini aç. Olmazsa oyunun grafik ayarlarını düşürerek ekran kartını darboğaza sok. Yani daha az kullanım demek daha az watt ve daha az sıcaklık demek oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Batuhan Karataş
Kasanın ve ekran kartının fanları kaç RPM'de çalışıyor? 320W güç çeken kartı soğutmak için tedbiri elden bırakmamalısın. Oda sıcaklığı da önemli etken ancak oyun esnasında kasanın içi çok sıcak kalıyor mu?
knk eskıden msı afturburner kullanırken oyuna gırınce fanları %90 ve %100 guc arasında kullanıyordu rpm hatırlamıyorum ama son gucde kullanıyor fanlar ortalıgı yıkacak gıbı ses cıkıyordu ve kasanın fanlarının arkasına elımı koyuyorum ıcerı buz gıbı hava verıyor yeterlı olmalı

Death Mark

80+ Bronze
@variares d d MSI Afterburner'ı mecburen kullanacaksınız. Ekran kartınız cayır cayır yanıyor ve tek çare manuel fan ayarı yapmak. RTX 4070'imde bu ayarları kullanıyorum. Sessiz bir şekilde ideal soğutma sağlıyor. Kasa içi sıcaklığı ılık seviyede değilse kasa fanlarını da BIOS'tan ayarlamanız gerekecek.
1729359645549.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Batuhan Karataş
@variares d d MSI Afterburner'ı mecburen kullanacaksınız. Ekran kartınız cayır cayır yanıyor ve tek çare manuel fan ayarı yapmak. RTX 4070'imde bu ayarları kullanıyorum. Sessiz bir şekilde ideal soğutma sağlıyor. Kasa içi sıcaklığı ılık seviyede değilse kasa fanlarını da BIOS'tan ayarlamanız gerekecek.
Alıntıyı görüntüle
kasa fanalrını bıostan ayaralrdım hepsı her zaman %100 gucunde calısıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasanın açılabilen her yerini aç. Olmazsa oyunun grafik ayarlarını düşürerek ekran kartını darboğaza sok. Yani daha az kullanım demek daha az watt ve daha az sıcaklık demek oluyor.
pubg de zaten bır ayar harıc hepsı dusukde ve sadece pubg degıl her oyunda bole yapıyor brom forza 4 ve 5 rdr 2 falan

Death Mark

80+ Bronze
@variares d d Öyleyse geriye ekran kartını ayarlamak kalıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mehmet Emin Uzun
Merhaba arkadaşlar Gigabyte rtx 3080 ekran kartım var . Genellikle Steam pubg oynuyorum ve ekran kartım çok ısınıyor 85 dereceleri görüyor kasanın ön camı açık yan camı acık yazın ebde klima hiç kapanmadan çalıştı içersi buz gibi olurdu ama her zaman çok ısınıyor termal macun 6 ay kadar önce değişti boşta iken sıcaklık 40-45 arası ama oyunda çok ısınıyor. kasanın linkini bırakıyorum yardımcı olursaniz sevinirim. Şuan lobiye girdim 81 derece

öncelikle bu durumdan inş kurtulursun fan rpm ayarını kontrol et kartın termal macunu ne durumda onlara bir bak ve hava sirkülasyonuna dikkat et bu arada PUBG de kaç saatin var bende pubg oynuyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Batuhan Karataş
Alıntıyı görüntüle
knka benım ekran kartı oyunda zaten %100 fan gucunde calısıyor son hızda calıstıgı halde zaten 85 derece

Death Mark

80+ Bronze
%100 fan gucunde calısıyor son hızda calıstıgı halde zaten 85 derece
Kusura bakmayın konuyu yanlış anlamışım. Kartın garantisi devam ediyorsa yetkili servise gönderip termal macun bakımını yapsınlar hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,486
Üyeler
163,504
Son üye
Alihm
Top Bottom