Rtx3070 8 gb Vram yeterli mi

Mehmet Akif

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
944
1080p de 6 yıldan fazla götürmesini beklediğim bu kart . İlerleyen yıllarda Vram yetmemesine bağlı performans kaybı yaşar mı ?
Rx 6800 16 gb Vram ile geliyor

Yıl 2021 ve ben gtx 750 ti 2 GB kullanıyorum.

Anlatmaya gerek yok okuyorsun.

Şaka bir yana 8 GB ideal olucaktır diye düşünüyorum ha bide yeni rx serisine bulaşma derim driver sorunları vs oluyor amd kart çıktıktan min 8-10 ay sonra alınırki stabil olsun.

Zaten en çok Vram yiyen oyun bile 10gb kullanıyor.

1080p de 6 yıldan fazla götürmesini beklediğim bu kart . İlerleyen yıllarda Vram yetmemesine bağlı performans kaybı yaşar mı ?
DLSS sağolsun yeteceğini düşünüyorum, ama 6-7 yıl sonra GTX 470'ler gibi Vram yetersizliğinden performansı kısılacaktır

DLSS sağolsun yeteceğini düşünüyorum, ama 6-7 yıl sonra GTX 470'ler gibi Vram yetersizliğinden performansı kısılacaktır
İşte aradığım cevap buydu teşekkürler

8gb vram yeterli tabii ki daha fazla olsa tatlı olurdu ama klasik Nvidia

RX 6800 4K'da daha iyi performans verecektir.
Hem daha güçlü hemde VRAMi daha fazla.
Ancak 2K gibi bir çözünürlükte kullanıyorsa RX 6800 almanıza gerek yok.

Yeterli fakat daha fazla çinkitityatlı modelleri beklerdim. 1080P/2K'da yine yüksek performans veriyor özellikle oyun DLSS destekliyorsa düşünmeye bile gerek yok.

RTX açmayacaksan DLSS' in çok az önemi kalıyor çünkü darboğaz giriyor genelde. 6800' ü daha ucuz bulursan kap VRAM derdin olmaz. Kafan eserse OC performansı da var.

Geri