Yardım Rust çok vram kullanıyor

Yusufcuq

80+
Reaksiyon skoru
31
Dün indirdim oyunu rastgele bir sunucuya girdim 17-20 fps leri görünce şaşırdım grafikleri kıstım bir fps bile artmadı neden bukadar düşük fps alıyorum diye bakarken farkettimki 8.3 GB vram kullanılıyor bende 8 GB Vram li RX 6600 var bundan kaynaklandığını düşünüyorum bunu çözmenin bir yolu varmı

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Senr
Dün indirdim oyunu rastgele bir sunucuya girdim 17-20 fps leri görünce şaşırdım grafikleri kıstım bir fps bile artmadı neden bukadar düşük fps alıyorum diye bakarken farkettimki 8.3 GB vram kullanılıyor bende 8 GB Vram li RX 6600 var bundan kaynaklandığını düşünüyorum bunu çözmenin bir yolu varmı
gRAFİKLERİ KIS

Grafik ayarlarını düşürerek vram kullanımını azaltabilirsin.

Rustu çözemezsin, bende yer yer 36-37gb falan ram tüketiyordu ne kadar verirsen daha da istiyo oyun :d

• İnanılmaz
Hocam gördüğüm tüm grafikleri kıstım görüntü çamur gibi oluyor ona rağmen 17-20 fps ilginç olan gök yüzüne bakınca fps 80-90 lara fırlıyor
Grafik ayarlarını düşürerek vram kullanımını azaltabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rustu çözemezsin, bende yer yer 36-37gb falan ram tüketiyordu ne kadar verirsen daha da istiyo oyun :d
İlginç olan benim 32gb ram in max 26-27 gb sini kullanıyor

• Hahaha
Tam olarak tersini yap ultra değilde yüksek ayara çekgrafikleri dlss on yap fps iyileşecektir.

Hocam sensei nin ayarlarına bakıp yapın steamde de bazı ayarlar var onlarda bakın oyunun ayarları çok sıkıntılı

Hocam gördüğüm tüm grafikleri kıstım görüntü çamur gibi oluyor ona rağmen 17-20 fps ilginç olan gök yüzüne bakınca fps 80-90 lara fırlıyor

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlginç olan benim 32gb ram in max 26-27 gb sini kullanıyor
Servera ve ayarlara göre artıyor daha da maalesef :D

• Beğen
rust optimizasyonu cok sorunlu bir oyun outpost gibi fazla npc ve oyuncu olan yerlerde 30 40 fpse kadar dusuyor tavsiyem youtubedan ayarlara bakman ve monitorden renk ayarlari yapip dengelemen

Rust'a 24GB VRAM'li 3090-4090 falan taksan 24'ü de kullanır xD

Kaynak kullanımı olarak illet bir oyun maalesef. Ayarları düşür olabildiğince, rahatlar. 1440P'de RTX 2050 laptopla oynuyorum yerine göre 30-70 fps arası veriyor DLSS de açık olmasına rağmen. Doğru ayarla iş görür hale geliyor

• Beğen
Rust'a 24GB VRAM'li 3090-4090 falan taksan 24'ü de kullanır xD

Kaynak kullanımı olarak illet bir oyun maalesef. Ayarları düşür olabildiğince, rahatlar. 1440P'de RTX 2050 laptopla oynuyorum yerine göre 30-70 fps arası veriyor DLSS de açık olmasına rağmen. Doğru ayarla iş görür hale geliyor
Ben nasıl bir çıkmazın içine düştüm böyle😅

Hocam bilmediğim için soruyorum bunun mantığı ne benim vram kullanımını düşürmem gerekmiyormu

1755004647647.webp

dediğimi yaptın mı ?

nvida dlss on olsun
renderleme ortada olsun
su kalitesi en düşük
ağaç kalitesi yüzde 25
gölge kalitesi yüzde 25
ram kulanım boyutu orta

olarak temel ayarları bu şekilde dene

fps 110-160 arasıFps alman gerekiyor.
bazen düşmanla karşılatığında yada silah ateşlerken anlık donma gibi bir şey olur oda herkesde olur.

ayarları en düşüğe getirirsen alacapın fps iyice düşer.

Geri