Rustta Ekran Kartı Kullanımı Sorunu

Furtingen

80+
Reaksiyon skoru
8
Rust oyununda ekran kartı kullanımı ve işlemci kullanımı yarılara bile yaklaşmıyor, tam permormansı alamıyorum oyundan. Sebebi ne olabilir?

Sistem Özellikleri:

Intel i5 13400f
Nvidia RTX 4070
32GB Ram
Monitör 2K
20250713032911_1.webp

Rust oyununda ekran kartı kullanımı ve işlemci kullanımı yarılara bile yaklaşmıyor, tam permormansı alamıyorum oyundan. Sebebi ne olabilir?

Sistem Özellikleri:

Intel i5 13400f
Nvidia RTX 4070
32GB Ram
Monitör 2K
Alıntıyı görüntüle
75hz ye sabitlenmiş gibi sanki? Oyun içinde FPS sabitleme açık olabilir mi? Ek olarak nvidia denetim masasından FPS sabitleme açık mı diye bakabilir misin? Yanlış hatırlamıyorsam nvidia denetim masasındaki ismi maksimum kare hızı idi.

75hz ye sabitlenmiş gibi sanki? Oyun içinde FPS sabitleme açık olabilir mi? Ek olarak nvidia denetim masasından FPS sabitleme açık mı diye bakabilir misin? Yanlış hatırlamıyorsam nvidia denetim masasındaki ismi maksimum kare hızı idi.
Pc yi yeni formatladım, nvidia ayarları varsayılan ayarlayda, kapalı yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

grafik kalitesini arttırmayı dene
fullde böyle

Rust optimizasyon sorunlusu bir oyun.

Yine de nvidia denetim masasından oyuna özel performans ayarları yap. Güçlerini maksimumda kullandır. Sonra tekrar dene.

Pc yi yeni formatladım, nvidia ayarları varsayılan ayarlayda, kapalı yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fullde böyle
Nvidia App oyunları otomatik optimize etme ayarı açıksa bir de onu kapat. Oyunu hangi platformdan oynuyorsan, misal steam üzerinden launch komutu olarak fps sabitleme vs girilmiş ise onları sil. Neyden bahsettiğimi bilmiyorsan şurada anlatılmış.

Unity 5 Rust için yanlış tercihti. Oyun çıktığı günden daha kötü çalışıyor şuan :D
UE dururken Unity mi kullandılar gerçekten niye optimizasyon özürlüsü olduğu anlaşılıyor

UE dururken Unity mi kullandılar gerçekten niye optimizasyon özürlüsü olduğu anlaşılıyor
Tabi canım UE4 ile geliştirilseydi çok daha performanslı çalışacaktı. Conan Exiles, ARK: Survival Evolved güzel örnekler yani.

Tabi canım UE4 ile geliştirilseydi çok daha performanslı çalışacaktı. Conan Exiles, ARK: Survival Evolved güzel örnekler yani.
ARK deme bana nolur 150 GB olduğu aklıma geliyor

Geri