Neler Yeni

Rusya - Ukrayna gerilimi piyasalara nasıl yansır ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,169
İsim
Burak Karadağ
Arkadaşlar sizce Rusya ve Ukrayna arasında ki kızışan savaş sesleri dünya ekonomisine nasıl bir yansıma yapar ve bu durumda petrol vs uçar tabii ki de, ben bilgisayar parçalarının fiyatlarına nasıl bir etki yapacağını merak ediyorum. Siz ne düşünürsünüz ? Her ülkeyi etkiler mi bu durum

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,370
İsim
Kadir
Rusya ve Ukrayna dünyanın en büyük elektrik ihracatı yapan ülkeleri. Ciddi bir savaş durumunda tedarik problemi yaşanabilir buda enerji krizine yol açabilir özellikle Almanya'nın Rusya'nın enerjisine düzenli olarak ihtiyacı var. Ayrıca Rusya dünyaya ciddi şekilde buğday ihracatı yapıyor
Bence soğuk savaş olarak devam eder bir yerde anlaşacaklar çünkü Rus ekonomisi yaptırımları kaldıramaz iki tarafta orta yolu bulur

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,169
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rusya ve Ukrayna dünyanın en büyük elektrik ihracatı yapan ülkeleri. Ciddi bir savaş durumunda tedarik problemi yaşanabilir buda enerji krizine yol açabilir özellikle Almanya'nın Rusya'nın enerjisine düzenli olarak ihtiyacı var. Ayrıca Rusya dünyaya ciddi şekilde buğday ihracatı yapıyor
Bence soğuk savaş olarak devam eder bir yerde anlaşacaklar çünkü Rus ekonomisi yaptırımları kaldıramaz iki tarafta orta yolu bulur
ABD ise Rusya'ya düşman gözüyle bakan bir ülke olduğu için olayı olabildiğince kızıştırmaya çalışıyor.

arisaka

80+ Bronze
Rusya ukrayna arasında ne olur bilmem de Türkiye de işler çok daha kötüye gidecek diye düşünüyorum.

Dolar şuan yapay şekilde 13.5 TL de sabit devam ediyor ama halkın hissettiği dolar 20-22 TL. İnsanların sabrı tükendi artık, 1-2 kıvılcıma bakar erken seçim.

Proletarya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
935
İsim
Proletarya
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri
Rusya ukrayna arasında ne olur bilmem de Türkiye de işler çok daha kötüye gidecek diye düşünüyorum.

Dolar şuan yapay şekilde 13.5 TL de sabit devam ediyor ama halkın hissettiği dolar 20-22 TL. İnsanların sabrı tükendi artık, 1-2 kıvılcıma bakar erken seçim.
çözüm olmadıktan sonra erken seçimin de faydası olacağını düşünmüyorum

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver

Lütfen siyasete girmeyiniz. Erken seçim olsa sanane olmasa sanane.

Savaş çıkmaz göz dağı verirler hep birbirlerine. Olmadı bir yeri işgal eder Rusya zamanında koruma yaptığı gibi belki öyle olur.

arisaka

80+ Bronze
Lütfen siyasete girmeyiniz. Erken seçim olsa sanane olmasa sanane.

Savaş çıkmaz göz dağı verirler hep birbirlerine. Olmadı bir yeri işgal eder Rusya zamanında koruma yaptığı gibi belki öyle olur.
Olum senin aklında sıkıntı mı var? yada ağır psikolojik sorunlar falan mı yaşıyorsun? ne demek erken seçim olsa sana ne? ben bu ülkede yaşıyorum ve bu ülkenin her türlü sorunu beni 1.dereceden alakadar ediyor. Sokağa çık her 10 kişiden 7 si seçim istiyor, sence neden? çünkü bittik, dibi gördük.

Biraz daha saçmalamaya devam edersen sövdüreceksin kendine...

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Olum senin aklında sıkıntı mı var? yada ağır psikolojik sorunlar falan mı yaşıyorsun? ne demek erken seçim olsa sana ne? ben bu ülkede yaşıyorum ve bu ülkenin her türlü sorunu beni 1.dereceden alakadar ediyor. Sokağa çık her 10 kişiden 7 si seçim istiyor, sence neden? çünkü bittik, dibi gördük.

İstiyorsan söv umrumda değil. Dibi görmedik onu söyleyebilirim.

Ama seçim istiyoruz lafsatasını burada söylemeni istemiyorum. Çünkü burası siyaset forumu değil. Sen onu git sokaktakilere söyle.

Eggg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Ege Uzun

10 kişiden 7disi seçim istiyorsa basar 7 kişi 2023te istediğine biter gider. Baydı artık ekonomi kötü vs ama her... u. siyasete bağlayıp milletle uğraşmak. Biz piyasaya nasıl etkilenir diyoruz gelmiş dolar 13.5 ama 22 hissediliyor yazmışsın yazdığında konuyla alakalı bir yorum bile yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada dibi gördük demen de saçma çünkü Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman zengin bir ülke olmadı kuruluşundan şimdiye kadar. Sadece eskiden avrupayı abdyi telefonunda 2 tıkla göremediği için kıyaslamıyordu.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
10 kişiden 7disi seçim istiyorsa basar 7 kişi 2023te istediğine biter gider. Baydı artık ekonomi kötü vs ama her... u. siyasete bağlayıp milletle uğraşmak. Biz piyasaya nasıl etkilenir diyoruz gelmiş dolar 13.5 ama 22 hissediliyor yazmışsın yazdığında konuyla alakalı bir yorum bile yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada dibi gördük demen de saçma çünkü Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman zengin bir ülke olmadı kuruluşundan şimdiye kadar. Sadece eskiden avrupayı abdyi telefonunda 2 tıkla göremediği için kıyaslamıyordu.
İşte arkadaş bana diyor nasıl bir psikolojidesin diye ama kendisi o bambaşka psikolojide orası ayrı mesele.

Eğer Rusya ile ukranya arasında savaş çıkmazsa iyi çıkarsa şeyi yedik yani.

arisaka

80+ Bronze
Uygunsuz davranış
Ben artık şunu anladım bu forumun zeka seviyesi ciddi ciddi 30-40 IQ civarı.

Olum ciddi ciddi ne yiyip içiyorsunuz siz? bu kafa normal bir kafa değil. Adam yanı başımızda ki olası savaşın bizim ülkemize etkisini soruyor, bende diyorum ki bırakın o savaşı zaten şuan içeride savaş var, insanlar bu ekonomide yaşamak için savaş veriyor. Dolar 13.5 ama halkın pazarda-markette ve faturalarda hissettiği 20-22 TL.

Benim söylediklerimi idrak edebilmen için önce ana-babandan harçlığı kesip kendi ayakların üzerinde durabilmen lazım abicim. Babandan aldığın harçlıkla ekonomi tabi ki çok güzel, tabi ki 2023 diye zırvalarsın. Hayatında hiç ev mi geçindirdin olum sen?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,052,070
Üyeler
167,050
Son üye
Onur Kara