RX 5600 XT MECH OC VS RX 5600 XT GAMING X

Hocam eğer videoları izleyerek kendiniz toplayabilirseniz şu şekilde:
İşlemci 660 TL
Anakart 470 TL
RAM 2x8 600 TL
Kasa 485 TL
Güç Kaynağı 340 TL
SSD 565 TL
Ekran Kartı veya Ekran Kartı 900 TL

Toplam: 4020 TL
Monitör ise
https://www.hepsiburada.com/acer-kg...2bNUCGqZy6Lm_YXMs9vXbZovpm6yyt0xoCHVEQAvD_BwE 1000 TL

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...z-kavisli-full-hd-gaming-monitör-1195445.html 1100 TL

Şimdi eğer 144Hz monitör şart ise sistemden kısmak gerekiyor maalesef. Ve eğer kendiniz toplamayacak da hazır alacaksanız o zaman ucuz sistemleri tek tek araştırmak gerekiyor. İtopya'da bildiğim bikaç ucuz sistem vardı ancak stok yok ibaresi konulmuş. Yani dediğim gibi indirimleri beklemek şart.

Hocam iyi geceler. Şuan fiyat konusunda seninle aynı durumdayım :). 8k bandında bi sistem toplamayı düşünüyorum. Başta aklımda 3600x ve 2060 vardı fakat
bu iki video beni mahvetti ?. Şuan kafamdaki tek soru 2060 Rtx işleme konusunda ne kadar başarılı ve 5700 xt alırsam 2060'tan feragat edeceğim Rtx özelliği için üzülür müyüm?
Bu arada Technopat'ın videodaki sistemi :
Hocam eğer bütçeniz yeterliyse mutlaka bu attığınız sistemi alın. 5700 XT, 2070 Super-2080 ayarında hatta bi tık üstü bir kart.

Hocam eğer bütçeniz yeterliyse mutlaka bu attığınız sistemi alın. 5700 XT, 2070 Super-2080 ayarında hatta bi tık üstü bir kart.
2070e rakip olarak çıkmış başta ama bikaç araştırmayla kesinlikle 2070ten daha iyi fps verdiğini görebiliyosun. Ama dediğim gibi Rtx almadığıma pişman olur muyum sadece onu düşünüyorum. 2060 ne kadar rtx işleyebiliyo bi bilgin var mı hocam?

Merhaba, arkadaşım kardeşine sistem toplayacak ama bilgisi pek olmadığından bana danıştı. Ben de laptoplara daha çok aşinayım, masaüstünde o kadar tecrübeli değilim. Bütçesi 5000 tl ve çocuk Fortnite oyununu çok seviyormuş o yüzden 144 hz monitörlü bir sistem istiyor, 5000 liraya dizilebilir mi? Dizilebiliyorsa kaliteden çok ödün vermeden nasıl dizebiliriz?
Ben kendim dizmeye çalıştığımda toplamda 8137 tl'yi buldu da :D
İyi geceler hocam. Öncelikle 5000 TL bütçenin içerisinde sadece ekran ve kasa mı olacak yoksa klavye mouse dahil mi 5000 TL ayırdınız?
İkincisi 5000 TL'yi biraz aşabilir misiniz?
Eğer aşabilirseniz 4460 TL'ye kasa ve 1000TL'ye bi monitör ile 5500 gibi bi rakama:

böyle bi sistem toplayabilirsiniz. 1650 Super @Crazys hocamın önerdiği rx570'ten daha iyi bir karttır.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim böyle bi sistemde bana kalırsa 144hz monitöre pek ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum 75Hz işinizi görecektir.

İyi geceler hocam. Öncelikle 5000 TL bütçenin içerisinde sadece ekran ve kasa mı olacak yoksa klavye mouse dahil mi 5000 TL ayırdınız?
İkincisi 5000 TL'yi biraz aşabilir misiniz?
Eğer aşabilirseniz 4460 TL'ye kasa ve 1000TL'ye bi monitör ile 5500 gibi bi rakama:

böyle bi sistem toplayabilirsiniz. 1650 Super @Crazys hocamın önerdiği rx570'ten daha iyi bir karttır.
İyi geceler, monitör+kasa için 5000 tl dedi arkadaşım, aşabilirler mi bir sorayım onu. Bir de 75 hz 144 hz olayını da bir arkadaşımla konuşayım ama galiba 144 hz olmasını istiyorlar oyunlarda avantaj sağlaması için.
@Crazys topladığınız sistem zaten 5120 tl yapıyor ki bunun sorun olacağını sanmam arkadaşım için, 5000 veren 120 daha verir yani sorun olmaz o :D onun dışında dediğiniz gibi indirimleri bekleyip öyle sistem toplamak daha mantıklı.

Hocam iyi geceler. Şuan fiyat konusunda seninle aynı durumdayım :). 8k bandında bi sistem toplamayı düşünüyorum. Başta aklımda 3600x ve 2060 vardı fakat
bu iki video beni mahvetti ?. Şuan kafamdaki tek soru 2060 Rtx işleme konusunda ne kadar başarılı ve 5700 xt alırsam 2060'tan feragat edeceğim Rtx özelliği için üzülür müyüm?
Bu arada Technopat'ın videodaki sistemi :

Kesinlike üzülmeyiz diye düşünüyorum.Ama benim toplayacağım sistem bundan düşük olmalı.Çünkü her ekipman 5-6 yıllık oldu ve.Bu sistemle birlikte monitör de alınca 9500 bandına varıyor bile.Ekipmanlara para kalmıyor yani.Ama alacaksanız ve bir sıkıntınız yoksa ekipmanlarla falan kesinlikle RX 5700 XT alın.Testlerine falan filan baktım sadece biraz sıcak çalışan bir kart olduğunu gördüm.Ama normale yakın ondan dolayı sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Geri