RX 570 Wattman hatası

Ahmet'S

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba, genelde oyun oynarken GPU sıcaklığına bakan biriyim. Bu yüzden CTRL+Shift+o'ya basıp oyunlarımı oynuyorum. Her zaman değil şansa oluyor bu olay CTRL+Shift+o yapıyorum gene bir 10 saniye sonra siyah ekran geliyor biraz daha orada bekliyor daha sonra yeniden görüntü geliyor. Driver'dan gelen bildirim şu şekilde; "beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi." herhangi bir şekilde overclock yapmadım. Kasamda, gayet iyi bir hava akışı var. Ekran kartını aralıkta almıştım. Daha garantisi devam ediyor. Bu konuyu bu yazıyı yazarken gene oldu. Bende yazan şeyleri SS alıp kırpıp koyuyorum buraya. Hiçbir şekilde ekran kartının ayarlarını ellemedim. Her şey varsayılanda. Ayrıca ekran kartı sürücüm güncel.

ewqewq.PNG
1623962307410.png

@Wedi Sıcaklıklar gayet normal 52'Yi geçince fanlar otomatik olarak dönmeye başlıyor. Undervolt'un ne olduğu hakkında bilgim yok.
Undervolt yaparak kartın voltajını düşürüyoruz genellikle wattman hatasını giderir ve sıcaklıkları da düşürür.

Tüm ayarlarım otomatikte fakat tam olarak nasıl olcak o iş? @Wedi
Yani bununla ilgili rehberler mevcut ama o kartın ayarlarını direkt kopyalayıp uygulamak doğru olmaz her kartta aynı ayar tutmuyor. Rehberleri inceleyip kendinize bir ayar çekmeniz lazım. Mesela benim kendi ayarlarım;
1623963478693.png

(MSI Afterburner ile yapmanızı tavsiye ederim.)

Yani bununla ilgili rehberler mevcut ama o kartın ayarlarını direkt kopyalayıp uygulamak doğru olmaz her kartta aynı ayar tutmuyor. Rehberleri inceleyip kendinize bir ayar çekmeniz lazım. Mesela benim kendi ayarlarım;
Alıntıyı görüntüle
Ben tırsıyorum böyle şeyler yapmaktan tam olarak hani bozulur yanar yanlış bişi yaparım diye. O yüzden gerçekten bana kesin net bilgi olarak yardım edecek biri lazım. Discordtan falan konuşabiliriz.Yeterki şu sorun düzelsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
@Wedi Peki WHQL Driverını indirsem o zaman sorun çözülür mü ?

• Beğen
Reaksiyonlar: Wedi
Ben tırsıyorum böyle şeyler yapmaktan tam olarak hani bozulur yanar yanlış bişi yaparım diye. O yüzden gerçekten bana kesin net bilgi olarak yardım edecek biri lazım. Discordtan falan konuşabiliriz.Yeterki şu sorun düzelsin.
Undervolt genelde fazla ısınan kartlara yapılır sizin kart fazla ısınmadığı için gerek yok aslında. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp WHQL sürücüsünü indirmeyi deneyebilirsiniz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Wedi Peki WHQL Driverını indirsem o zaman sorun çözülür mü ?
Driver' ı sil en son WHQL driver' ı indir son sürümler RX6000/5000 için genel olarak.

Undervolt genelde fazla ısınan kartlara yapılır sizin kart fazla ısınmadığı için gerek yok aslında. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp WHQL sürücüsünü indirmeyi deneyebilirsiniz.
DDU ile daha önce kaldırmıştım fakat gene WHQL olmayan 21.5.1 optional diye sürümü kurdum. Bu yüzden gene DDU ile kaldırıp WHQL olanı kurucam.

• Beğen
Reaksiyonlar: Wedi
DDU ile daha önce kaldırmıştım fakat gene WHQL olmayan 21.5.1 optional diye sürümü kurdum. Bu yüzden gene DDU ile kaldırıp WHQL olanı kurucam.
Bir de RX 570 ile sürekli sürücü güncellemeyin önemli bir gelişme olmadıkça. Stabil bir sürücü bulunca uzun bir süre onu kullanın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,304
Üyeler
187,314
Son üye
ces-0717
Geri