Neler Yeni

Çözüldü✓ Rx 570 Yük altına girince ses çıkarıyor ve Mavi ekran veriyor.

nivzka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mustafa
Merhabalar, 2 ay önce ikinci el rx570 aldım. 1.5 ay sorunsuz kullandım, fakat son 1 2 haftadır bilgisayar yük altına girdiğinde cızırtı ve ıslık karışımı bir ses çıkartıyor. Ses ile birlikte ağırlaşan bilgisayar 1 2 dakika içinde mavi ekran verip kapanıyor.

Yük altına soktuğum oyunlar, FM24 ve CS2.

Not: İşlemcim 3200g ve ekran kartını çıkartıp oyunlara girdiğimde işlemcinin entegre ekran kartı sorun yaşamadan oyunu oynatıyor. Mavi ekran almıyorum. Yani sorunun harici ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sorun neyden kaynaklı olabilir sizce? Güç kaynağım cooler master 600w.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,174
İsim
Volkan
Merhabalar, 2 ay önce ikinci el rx570 aldım. 1.5 ay sorunsuz kullandım, fakat son 1 2 haftadır bilgisayar yük altına girdiğinde cızırtı ve ıslık karışımı bir ses çıkartıyor. Ses ile birlikte ağırlaşan bilgisayar 1 2 dakika içinde mavi ekran verip kapanıyor.

Not: İşlemcim 3200g ve ekran kartını çıkartıp oyunlara girdiğimde işlemcinin entegre ekran kartı sorun yaşamadan oyunu oynatıyor. Mavi ekran almıyorum. Yani sorunun harici ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

cahil whine sesidir muhtemelen sorun yapmaz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,174
İsim
Volkan

hee mavi ekran var bilemedim bak minidump dosyası atarmısın
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz.

Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır.

Bu dosyaları sizden istediğimizde yapmanız gereken işlemler sırasıyla şöyle:
  1. Masaüstünde yeni bir klasör oluşturun. İsmi önemli değil.
  2. C:\Windows\Minidump klasörüne girin ve buradaki bütün DMP dosyalarını seçip Masaüstünde oluşturduğunuz klasöre kopyalayın.
  3. Bütün dosyaları seçin ve sağ tıklayıp "Add to archive... / Arşive ekle..." komutunu verin. Tamam dediğinizde bütün dosyalar sıkıştırılıp tek dosya yapılacak.
  4. Şimdi sıkıştırılmış bu dosyayı aşağıdaki servislerden herhangi birine, herkese açık olacak şekilde yükleyin ve indirme bağlantısını bizimle paylaşın:

nivzka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hee mavi ekran var bilemedim bak minidump dosyası atarmısın
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz.

Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır.

Bu dosyaları sizden istediğimizde yapmanız gereken işlemler sırasıyla şöyle:
  1. Masaüstünde yeni bir klasör oluşturun. İsmi önemli değil.
  2. C:\Windows\Minidump klasörüne girin ve buradaki bütün DMP dosyalarını seçip Masaüstünde oluşturduğunuz klasöre kopyalayın.
  3. Bütün dosyaları seçin ve sağ tıklayıp "Add to archive... / Arşive ekle..." komutunu verin. Tamam dediğinizde bütün dosyalar sıkıştırılıp tek dosya yapılacak.
  4. Şimdi sıkıştırılmış bu dosyayı aşağıdaki servislerden herhangi birine, herkese açık olacak şekilde yükleyin ve indirme bağlantısını bizimle paylaşın:

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,174
İsim
Volkan

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
@Emre Zengin üstat bir bakar mısın ben açamadım dump dosyasını
Bende de açılmadı.

Ekran kartının tam modeli nedir?

nivzka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
rx570 asus rog strix 4gb hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

mavi ekran verdiğinde hata dosyalarını toplama ekranı geliyor ama hep %0'da kaldı. Belki 1 saat beklediğimi hatırlıyorum hiç oynamamıştı.
Ben sorunun ekran kartında direkt donanımsal bir şey olduğunu düşünüyorum. 3200G sorun çıkarmamış çünkü. FurMark testine soktun mu hiç ekran kartını?

nivzka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mustafa
Ben sorunun ekran kartında direkt donanımsal bir şey olduğunu düşünüyorum. 3200G sorun çıkarmamış çünkü. FurMark testine soktun mu hiç ekran kartını?
kartı alırken teste sokmuştuk. 70-80C arasında gidip gelmişti 10dakika boyunca. Sorun yaşamamıştım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin

nivzka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mustafa
Tekrardan test et bakalım.
5 dakika kadar test ettim. sorun olmadı, testten sonra fm'ye girdim ana menüde ekran kartı ses çıkarmaya başladı. sonra pc ağırlaştı mavi ekran verdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

5 dakika kadar test ettim. sorun olmadı, testten sonra fm'ye girdim ana menüde ekran kartı ses çıkarmaya başladı. sonra pc ağırlaştı mavi ekran verdi.
hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım daha önce, apu işlemcinin ekran kartına geçince sorun yaşamıyorum.

Top Bottom