Neler Yeni

RX 580 Siyah ekran veriyor ve driverleri siliyor

semih.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Efe semih cunkur
Elimde Rx580 Sapphire pulse 8gb ekran kartı var yüke girdiği an siyah ekran veriyor tekrar açıldığında driver siliyor ne yaparsam yapayım çözülmedi bir şey hariç vramdaki pedlerden olduğunu düşünüyorum ama pede o kadar para veripte çöpe atmakta istemiyorum sizce güzel bir bakımla bu hatalar düzelirmi ?

Not:Sıcaklık seviyeleri hep yuksekteydi ama artık sıcaklık yukselemeden siyah ekran veriyor furmarktada siyah ekran veriyor karta bakım yapıldı ama sadece termal macun sürüldü bakım sırasında içi bu şekilde

Ekler

• IMG_20250119_124748_846.jpg
    IMG_20250119_124748_846.jpg
    34.8 KB · Hit: 12

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Kart bozukta olabilir. Uğraşmaya degmez bence. Yüke girdiği saniye direkt kapanıyorsa sorun VRM veya çip arızası olması muhtemel

semih.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Efe semih cunkur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kart bozukta olabilir. Uğraşmaya degmez bence. Yüke girdiği saniye direkt kapanıyorsa sorun VRM veya çip arızası olması muhtemel
Ama aldığımda sorun yoktu bu şekil bakım yapıldıktan sonra bu hatalar olmaya başladı yani 3 aya yakın sorunsuz kullandım sıcaklık seviyeleri yüksekti ama hiç siyah ekran vermedi performansında düştü kartın

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ama aldığımda sorun yoktu bu şekil bakım yapıldıktan sonra bu hatalar olmaya başladı yani 3 aya yakın sorunsuz kullandım sıcaklık seviyeleri yüksekti ama hiç siyah ekran vermedi performansında düştü kartın
Isınsa bile vram kısmının saniyesinde gücü kısacak kadar ısındıgını sanmıyorum keza 5700xt de asus vramlerde 100 derece falan görüyodu. Başka bir problem olabilir. Eski bir driver ile denedin mi? Ayrıca DDU ile tam silerek dene

semih.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Efe semih cunkur
Isınsa bile vram kısmının saniyesinde gücü kısacak kadar ısındıgını sanmıyorum keza 5700xt de asus vramlerde 100 derece falan görüyodu. Başka bir problem olabilir. Eski bir driver ile denedin mi? Ayrıca DDU ile tam silerek dene
Bir önceki driverle denemiştim eskiden ama düzelmedi genede eski driverlerden birini kurup denerim

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Burak
Undervolt yapin, youtube'dan izleyin. Power limiti kisin, memory 'i biraz yukseltirsiniz fazla performans kaybi olmamasi icin.

wushowhide.diagcab' i indirin, guncellemeleri gizle seceneginden amd ile gordugunuz tum driverlari gizle yapin. Sonra ekran karti surucusunu once devmgmt.msc 'den kaldirin sonra da program ekle/kaldir 'dan amd radeon uygulamasini kaldirin.
Restart edin, surucuyu tekrar kurun. DDU kullanmaniza gerek yok. wushowhide.diagcab icerisinde amd driver goremiyorsaniz muhtemelen manuel suruculeri silmissinizdir, bir sure bekleyin windows otomatik kurar kurduktan sonra bunu mutlaka yapin.

Ustteki adimlari dogru bir sekilde uygularsaniz muhtemelen duzelecek, 2 sene arizali RX580 kullandim. Yuk altina girdigi gibi sistem kitleniyordu ve wattman uyarisi veriyordu.

semih.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Efe semih cunkur
Undervolt yapin, youtube'dan izleyin. Power limiti kisin, memory 'i biraz yukseltirsiniz fazla performans kaybi olmamasi icin.

wushowhide.diagcab' i indirin, guncellemeleri gizle seceneginden amd ile gordugunuz tum driverlari gizle yapin. Sonra ekran karti surucusunu once devmgmt.msc 'den kaldirin sonra da program ekle/kaldir 'dan amd radeon uygulamasini kaldirin.
Restart edin, surucuyu tekrar kurun. DDU kullanmaniza gerek yok. wushowhide.diagcab icerisinde amd driver goremiyorsaniz muhtemelen manuel suruculeri silmissinizdir, bir sure bekleyin windows otomatik kurar kurduktan sonra bunu mutlaka yapin.

Ustteki adimlari dogru bir sekilde uygularsaniz muhtemelen duzelecek, 2 sene arizali RX580 kullandim. Yuk altina girdigi gibi sistem kitleniyordu ve wattman uyarisi veriyordu.
Çok teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,942
Üyeler
165,606
Son üye
Mr.Crown
Top Bottom