Tamamdır çok teşekkürlerHayır, bir sorun olmaz. Bazı oyunlarda maksimum %15 darboğaz yersiniz sadece.
Tamamdır çok teşekkürlerHayır, bir sorun olmaz. Bazı oyunlarda maksimum %15 darboğaz yersiniz sadece.
hocam cahilliğimden soruyorum. 2K ve 4K da neden daha az darboğaz oluyor? Sonuçta sistemi daha çok zorlamaz mı 1080p'ye göre.?2k 4k gibi çözünürlükte çok yüksek darboğaz olmaz ama darboğaz olur OC le bu sorun kalkabilir ama yapmasanız da çok performans kaybı yaşamasınız
Hayır, bir sorun olmaz. Bazı oyunlarda maksimum %15 darboğaz yersiniz sadece.
işlemci üstündeki yükü ekran kartına vereceksin çözünürlük artırınca buda işlemcideki yükü alır o yüzden darboğaz azalır yada ortadan kalkarhocam cahilliğimden soruyorum. 2K ve 4K da neden daha az darboğaz oluyor? Sonuçta sistemi daha çok zorlamaz mı 1080p'ye göre.?
Online oyunlarda bariz belli darboğaz yapacak. AAA oyunlarda darboğaz yapmaz.şu 2 videoda %40 dan fazla darboğaz söz konusu bende az olur diye düşünüyordum da bu testler gerçekse aşırı darboğaz yapıyor
Csgo LoL gibi oyunlarda cok darbogaz ve performans dususu yasanmaz degilmişu 2 videoda %40 dan fazla darboğaz söz konusu bende az olur diye düşünüyordum da bu testler gerçekse aşırı darboğaz yapıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
işlemci üstündeki yükü ekran kartına vereceksin çözünürlük artırınca buna işlemcideki yükü alır o yüzden darboğaz azalır yada ortadan kalkar
yaşanmaz diye düşünüyorum sonuçta işlemci etkili oyunlarCsgo LoL gibi oyunlarda cok darbogaz ve performans dususu yasanmaz degilmi
anladım hocam ama aslında saçma geliyor bana. Sonuçta oyun aynı oyun ekran kartının 2K'da daha fazla yük alması normal fakat işlemcinin yük azaltması değişikşu 2 videoda %40 dan fazla darboğaz söz konusu bende az olur diye düşünüyordum da bu testler gerçekse aşırı darboğaz yapıyor
işlemci üstündeki yükü ekran kartına vereceksin çözünürlük artırınca buda işlemcideki yükü alır o yüzden darboğaz azalır yada ortadan kalkar
Tamamdır tesekkurleryaşanmaz diye düşünüyorum sonuçta işlemci etkili oyunlar
işlemci verileri işleyip ekran kartına şutladığı için ekran kartı ona göre çalışır ama işlemci ekran kartı hızına yetişemezse ekran kartı tam performansında çalışamaz buda işte örnek %100 kullanırken 100 fps verecekse 55 60 kullandığı için 55 60 fps verecekanladım hocam ama aslında saçma geliyor bana. Sonuçta oyun aynı oyun ekran kartının 2K'da daha fazla yük alması normal fakat işlemcinin yük azaltması değişik![]()
Birde şey RX 460 tan rx6600 ya gececegim icin bu sistemle performans farkini farkederım dimiSıkıntı olmaz dostum Ryzen 3 3100 ile oc yapmadan bile sorunsuz oynuyorum bütün oyunları. Fps değerleri gayet iyi. Full+full ayarlar Forza Horizon 5 te 70 fps alıyorumAyarların bazıları ultra bazıları ekstrem
Valorant ve lol gibi oyunlarda takılma falan olmuyor bu arada
Bazı oyunlarda ufak darboğazlar yapar. Kafaya takacak bir durum değil.R5 2600 islemcim var RX 6600 ekran karti almayi dusunuyorum
Anakartim b450m s2h
Cok fazla performans dususu veya darbogaz yasar miyim sizce
reis benim sorun nasıl ama yukarda yazdım.Bazı oyunlarda ufak darboğazlar yapar. Kafaya takacak bir durum değil.