Neler Yeni

RX 6600 ile r5 2600 cok darbogaz yapar mi

logan53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Mücahit Saklı
2k 4k gibi çözünürlükte çok yüksek darboğaz olmaz ama darboğaz olur OC le bu sorun kalkabilir ama yapmasanız da çok performans kaybı yaşamasınız
hocam cahilliğimden soruyorum. 2K ve 4K da neden daha az darboğaz oluyor? Sonuçta sistemi daha çok zorlamaz mı 1080p'ye göre.?

Bünyamina

80+ Platinum
Hayır, bir sorun olmaz. Bazı oyunlarda maksimum %15 darboğaz yersiniz sadece.
şu 2 videoda %40 dan fazla darboğaz söz konusu bende az olur diye düşünüyordum da bu testler gerçekse aşırı darboğaz yapıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam cahilliğimden soruyorum. 2K ve 4K da neden daha az darboğaz oluyor? Sonuçta sistemi daha çok zorlamaz mı 1080p'ye göre.?
işlemci üstündeki yükü ekran kartına vereceksin çözünürlük artırınca buda işlemcideki yükü alır o yüzden darboğaz azalır yada ortadan kalkar

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,097
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
şu 2 videoda %40 dan fazla darboğaz söz konusu bende az olur diye düşünüyordum da bu testler gerçekse aşırı darboğaz yapıyor
Online oyunlarda bariz belli darboğaz yapacak. AAA oyunlarda darboğaz yapmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Görkem

işlemci üstündeki yükü ekran kartına vereceksin çözünürlük artırınca buna işlemcideki yükü alır o yüzden darboğaz azalır yada ortadan kalkar
Csgo LoL gibi oyunlarda cok darbogaz ve performans dususu yasanmaz degilmi

Bünyamina

80+ Platinum

logan53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Mücahit Saklı

işlemci üstündeki yükü ekran kartına vereceksin çözünürlük artırınca buda işlemcideki yükü alır o yüzden darboğaz azalır yada ortadan kalkar
anladım hocam ama aslında saçma geliyor bana. Sonuçta oyun aynı oyun ekran kartının 2K'da daha fazla yük alması normal fakat işlemcinin yük azaltması değişik 🤔

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Görkem

Bünyamina

80+ Platinum
anladım hocam ama aslında saçma geliyor bana. Sonuçta oyun aynı oyun ekran kartının 2K'da daha fazla yük alması normal fakat işlemcinin yük azaltması değişik 🤔
işlemci verileri işleyip ekran kartına şutladığı için ekran kartı ona göre çalışır ama işlemci ekran kartı hızına yetişemezse ekran kartı tam performansında çalışamaz buda işte örnek %100 kullanırken 100 fps verecekse 55 60 kullandığı için 55 60 fps verecek

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Sıkıntı olmaz dostum Ryzen 3 3100 ile oc yapmadan bile sorunsuz oynuyorum bütün oyunları. Fps değerleri gayet iyi. Full+full ayarlar Forza Horizon 5 te 70 fps alıyorum :D Ayarların bazıları ultra bazıları ekstrem :D

Valorant ve lol gibi oyunlarda takılma falan olmuyor bu arada

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Görkem
Sıkıntı olmaz dostum Ryzen 3 3100 ile oc yapmadan bile sorunsuz oynuyorum bütün oyunları. Fps değerleri gayet iyi. Full+full ayarlar Forza Horizon 5 te 70 fps alıyorum :D Ayarların bazıları ultra bazıları ekstrem :D

Valorant ve lol gibi oyunlarda takılma falan olmuyor bu arada
Birde şey RX 460 tan rx6600 ya gececegim icin bu sistemle performans farkini farkederım dimi

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,062
İsim
Hacı
R5 2600 islemcim var RX 6600 ekran karti almayi dusunuyorum

Anakartim b450m s2h

Cok fazla performans dususu veya darbogaz yasar miyim sizce
Bazı oyunlarda ufak darboğazlar yapar. Kafaya takacak bir durum değil.

HarbiyeliTRe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Emirhan Trm
Bende takılma oldu düşük ayarlarda yüksekte gayet normal oynanıyor ek olarak ram kötü rami değiştirdimmi bu sorun daha azalıcak onun dışında işlemci kalıyor oda yeni 5500 yada 5600 ler gelirse uygun onlardan biri alıp geçicem.

Bazı oyunlarda ufak darboğazlar yapar. Kafaya takacak bir durum değil.
reis benim sorun nasıl ama yukarda yazdım.

Top Bottom