Neler Yeni

RX 6600, R5 5500 sistemde format sonrası FPS dalgalanması

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Volkan Avcı
Merhaba. Bilgisayara format atmadan önce FPS güzeldi. Ani düşüşler olmuyordu. Valorant'ta stabil alabiliyordum. Windows 11'e geçtim tekrar Windows 10'a geçtim ama sorun düzelmedi. Ekran kartı kullanımı aniden düşüyor, CPU kullanımı artıyor. FPS'de ani dalgalanmalar oluyor. Formattan önce şöyle bir video çekmiştim;

Değerler böyleydi kayıt olmadan da daha güzel FPS alıyordum.

Format sonrası gerekli driverları kurdum. BIOS güncel. Güç seçenekleri yüksek performansta.

Ekran kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
Anakart: B450M S2H
RAM: 16 GB 3200 MHz

Oyunda aniden takılmalar oluyor. Grafikleri düşürdüm yükselttim fakat gene aynı. Yani basit ve stabil olan her şeyi denedim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
Merhaba. Bilgisayara format atmadan önce FPS güzeldi. Ani düşüşler olmuyordu. Valorant'ta stabil alabiliyordum. Windows 11'e geçtim tekrar Windows 10'a geçtim ama sorun düzelmedi. Ekran kartı kullanımı aniden düşüyor, CPU kullanımı artıyor. FPS'de ani dalgalanmalar oluyor. Formattan önce şöyle bir video çekmiştim;

Format sonrası gerekli driverları kurdum. BIOS güncel. Güç seçenekleri yüksek performansta.

Oyunda aniden takılmalar oluyor. Grafikleri düşürdüm yükselttim fakat gene aynı. Yani basit ve stabil olan her şeyi denedim.
AMD ayarlarından kullanıcı profili olarak Standartta mı kullanıyorsun?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
Onda olduğu için büyük ihtimalle böyle yapıyor. Bu yazdığım yolla sürücüyü kaldırıp tekrardan kurar mısın?
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap...ies/amd-radeon-6600-series/amd-radeon-rx-6600 23.3.2 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 23.3.2 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Standart olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Volkan Avcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam format öncesi de valorant oyundaydı ama deneyip bir geleyim hemen.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
Hocam format öncesi de valorant oyundaydı ama deneyip bir geleyim hemen.
Bir dene bakalım dediğimi hocam. Genellikle Standart dışında başka profilde olunca böyle sorunlar olabiliyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Utku Kulaç

anakart işlemci ekran kartı aynı ama ben aldığım FPS 150 160 FPS 165hz monitör var 165hz alamıyorum bende ayarlar en yüksekte sende de mi öyle FPS hatta bazen 120 100e kadar düşüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Volkan Avcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakart işlemci ekran kartı aynı ama ben aldığım FPS 150 160 FPS 165hz monitör var 165hz alamıyorum bende ayarlar en yüksekte sende de mi öyle FPS hatta bazen 120 100e kadar düşüyor
İşlemciyi değiştirdim kardeşim. Düşüyordu bazen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Volkan Avcı
işlemcinin mi gücü düşük acaba
Yok aga formattan önce iyiydi anlamadım valla. Formattan sonra bozdu kendini.
Mesaj otomatik birleştirildi:

5600 aldım. Şu anlık sorun yok. Ama arada çok fark var.

Son durum ne oldu hocam?
İşlemciyi değiştim hocam.

Formattan önce.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,714
Üyeler