rx 6650 xt ekran kartından çıkan garip ses

pala2

80+
Reaksiyon skoru
0
merhabalar videodaki gibi bir ses sorunum var. 2. videoda görüleceği üzere sağ taraftan kartı hafif ittirince ses kesiliyor
oyunları açtığım gibi başlıyor bu ses sorunu. coil whine zaten kartı taktığım andan beri var 3 gündür. sıfır aldım kartı. ancak bu coil whine gibi değil de çok farklı bir şey sanki. kartı ittirince bahsettiğim ses düzeliyor. kartın tam düzgün oturduğuna eminim, zaten sanırsam kart tam oturmasaydı görüntü de vermezdi. ilginç. tavsiyesi, tecrübesi olan var mı? çok makbule geçer.
çıkan garip ses:
ittirince düzelmesi:

Fanda bir balans sorunu olabilir mi diye düşünüyorum ama dokununca kesilmesi çok tuhaf, fan hızlanınca ses artıyor mu kesiliyor mu ?

Fanda bir balans sorunu olabilir mi diye düşünüyorum ama dokununca kesilmesi çok tuhaf, fan hızlanınca ses artıyor mu kesiliyor mu ?
fanı %100 yapıyorum fan hızlanınca ses konusunda herhangi bir değişiklik olmuyor. kart zorlanınca çok ısınmıyor max 74 oluyor normal değerinde diğer kartlar gibi.

fanı %100 yapıyorum fan hızlanınca ses konusunda herhangi bir değişiklik olmuyor. kart zorlanınca çok ısınmıyor max 74 oluyor normal değerinde diğer kartlar gibi.

Nasıl yani fan hızlanınca ses hızlanmıyormu yine birebir aynı sesmi çıkmaya devam ediyor ?

dostum fanın kasaya sürtüyür kasayı ittirince kran kartının kasasınını fanın sürttüğü yer gidiyor ve sürtmeyi bıkarıyor sen salınca sürtmeye devam ediyor

Nasıl yani fan hızlanınca ses hızlanmıyormu yine birebir aynı sesmi çıkmaya devam ediyor ?
fanın kendisinin sesi artıyor tabii ki de ekran kartından çıkan o ses artmıyor

dostum fanın kasaya sürtüyür kasayı ittirince kran kartının kasasınını fanın sürttüğü yer gidiyor ve sürtmeyi bıkarıyor sen salınca sürtmeye devam ediyor
hocam tam anlayamadım ama ekran kartlarının fanlarını durdurunca ses gitmiyor

fanın kendisinin sesi artıyor tabii ki de ekran kartından çıkan o ses artmıyor

hocam tam anlayamadım ama ekran kartlarının fanlarını durdurunca ses gitmiyor

O ses artmıyor ise fan ile alakalı değil demektir çünkü bir sürtünme sorunu olsa hıza bağlı olarak aynı şekilde sesde hızlanır artar.

O ses artmıyor ise fan ile alakalı değil demektir çünkü bir sürtünme sorunu olsa hıza bağlı olarak aynı şekilde sesde hızlanır artar.
teşekkür ederim değerli bilginiz için. şimdi fan ile alakalı olmadığı kesin olduğuna göre sizce ne yapmalıyım. eskisi gibi çok değil ama oyunlar açılır açılmaz istersem düşük ayarda açayım o ses gidip geliyor yine. furmark testi yaptım orada o ses çıkmadı. çok ilginç.

teşekkür ederim değerli bilginiz için. şimdi fan ile alakalı olmadığı kesin olduğuna göre sizce ne yapmalıyım. eskisi gibi çok değil ama oyunlar açılır açılmaz istersem düşük ayarda açayım o ses gidip geliyor yine. furmark testi yaptım orada o ses çıkmadı. çok ilginç.

Sorunu bende tam anlayamadım iyice incelemeniz lazım.

Geri