Neler Yeni

Çözüldü✓ RX 6700 XT İLE DDR5 SİSTEM ÖNERİSİ

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
ulaş dursun
Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Aklımda bir karar oluştuğu için konuyu çözüldü olarak işaretledim. "Bunun yerine şunu al, Şu daha iyi bir seçenek." gibi yorumları olan arkadaşlar belirtmekten çekinmesin, henüz alışverişimi yapmadım. İlerde okuyacak arkadaşlar için verdiğim kararları aşağıya yazıyorum;
- İşlemci tarafında özel kullanımlarımdan kaynaklı bütçe sınırımı biraz daha yükselterek verdiğim karar R7 7800x3D tarafında oldu. Hem oyun hem özel içerik ve oyun paketleri yapabilmek için kullanmayı düşünüyorum. Kullanan kişilerden olumlu dönüşler aldım.
- Anakart tarafında ise belirli bir kararım yok, zira alışverişimi hemen yapmayacağım için net bir karar almadım. Bildiğiniz üzere stoklar çok değişken, bu gün baktığınız anakart, yarın stokta kalmayabiliyor. Ama önceki kullanımlarıma yönelik tercihim her zaman 4 kanal ram destekleyen ve 2 adet m2 slotu olan anakartlardan olacak.
- RAM tarafında ben Corsair Vengeance modelini tercih ettim, yanlışım yok ise 6000MHz CL30 ve CL36 olmak üzere iki farklı modeli var. Sistemim beyaz olduğu için beyazını alma fikrim oluştu, fakat stokları şu anki dönem içerisinde yakalamak zor. Siyahlarında ise stok problemleri yok.
İyi Forumlar Dilerim.
hocam o işlemci öyle kazık ki anlatamam. bütçeni 7000 belirtmişsin sonra birde 20kya çıkarıyosun işlemci için:( değmez en azından 9700x al madem canavar gibi render falanda alırsın. anakart 4 ram slotu ddr5 tarafında bu seviyede hız kaybı yaşatıyor hocam. başka bir başlıkta ramlerin4 değil 2 slot kullanılmasını aksi takdirde hızın 3600e kadar düştüğü yazılmış arkadaşlar tarafından. x870 anakartta bu hız yeni teknolojilerle 5600e çıkarılabilmiş. yani demek istediğim her türlü 2x16 şeklinde kullanman en verimlisi olur. benim attığım b650 modelinde 2 ssd slotu bulunuyordu zaten. benim önerilerim bu şekilde maksat en az paraya en kaliteli bileşenleri toplayabilmek

bunstep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Cemil Adlığ
hocam o işlemci öyle kazık ki anlatamam. bütçeni 7000 belirtmişsin sonra birde 20kya çıkarıyosun işlemci için:( değmez en azından 9700x al madem canavar gibi render falanda alırsın. anakart 4 ram slotu ddr5 tarafında bu seviyede hız kaybı yaşatıyor hocam. başka bir başlıkta ramlerin4 değil 2 slot kullanılmasını aksi takdirde hızın 3600e kadar düştüğü yazılmış arkadaşlar tarafından. x870 anakartta bu hız yeni teknolojilerle 5600e çıkarılabilmiş. yani demek istediğim her türlü 2x16 şeklinde kullanman en verimlisi olur. benim attığım b650 modelinde 2 ssd slotu bulunuyordu zaten. benim önerilerim bu şekilde maksat en az paraya en kaliteli bileşenleri toplayabilmek
Önerileriniz için teşekkürler. R7 9700x'i de görmüştüm fakat 3d teknolojisi daha cazip geldi. Dediğim gibi, biraz daha sürem var araştırdıktan sonra fikrim değişebilir.

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
ulaş dursun
Önerileriniz için teşekkürler. R7 9700x'i de görmüştüm fakat 3d teknolojisi daha cazip geldi. Dediğim gibi, biraz daha sürem var araştırdıktan sonra fikrim değişebilir.
biraz daha araştır youtubeda videosu var hatta 3d teknolojisi tam bir para tuzağı haline geldi:D mesut çeviğin videosuna göz atın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,633
Üyeler
164,354
Son üye
asyatemizlik
Top Bottom