Çözüldü✓ Rx 7700XT ve R5 5600'lü sistem de Ghz düşüyor.

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, kısa bir süre önce kasamı güncelledim.
Şuan ki sistemim;
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: Rx7700xt
Anakart: Gigabyte b450m s2h
Ram: Corsair 16 GB 3200 Mhz
PSU: Enermax Maxpro 3-700 Watt

Sorun şu ki oyun oynarken bir süre sonra işlemci ghz'si 0.52 ye düşüyor ve sabitleniyor.
Örneğin Cyberpunk oynarken olduğum yerde afk kaldım ve birkaç dk sonra sonuç bu şekilde:

WhatsApp Image 2025-04-27 at 04.12.18 (1).jpeg
WhatsApp Image 2025-04-27 at 04.12.18.jpeg

Birçok araştırma yaptım ve hepsini uyguladım, fakat tam çözdüm derken bu sefer böyle bir hata ile karşılaştım:

WhatsApp Image 2025-04-27 at 04.12.33.jpeg

Hala da araştırmakta ve gördüklerimi uygulamaktayım fakat iki hatadan birisi devalı bir şekilde oluşuyor. Ya ghz düşüyor ve ben kapatıp açana kadar bu şekilde sistemim kasıyor veya oyuna girdikten bir süre sonra ghz düşmüyor fakat bu hata ile oyun çöküyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Şuan ki sistemim;

Sorun şu ki oyun oynarken bir süre sonra işlemci ghz'si 0.52 ye düşüyor ve sabitleniyor.
Örneğin Cyberpunk oynarken olduğum yerde afk kaldım ve birkaç dk sonra sonuç bu şekilde:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Birçok araştırma yaptım ve hepsini uyguladım, fakat tam çözdüm derken bu sefer böyle bir hata ile karşılaştım:

Alıntıyı görüntüle

Hala da araştırmakta ve gördüklerimi uygulamaktayım fakat iki hatadan birisi devalı bir şekilde oluşuyor. Ya ghz düşüyor ve ben kapatıp açana kadar bu şekilde sistemim kasıyor veya oyuna girdikten bir süre sonra ghz düşmüyor fakat bu hata ile oyun çöküyor.
ddu ile driverları temizleyin sağlam bi driver indirin ayrıca biosunuz güncel değilse güncelleyin

Şuan ki sistemim;

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bunun bir yöntemi vardi da tam hatırlamıyorum. Fakat güç ayarlarından işlemciyi maximum da yani %100 çalışmaya ayarlayınca bu problem ortadan kalkıyor diye biliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran görüntüsü 2025-04-27 081810.png

buradan en düşük işlemci durumu ile en yüksek işlemci durumunu 100 yap

ddu ile driverları temizleyin sağlam bi driver indirin ayrıca biosunuz güncel değilse güncelleyin
Denemiştim, işe yaramadı.

Bunun bir yöntemi vardi da tam hatırlamıyorum. Fakat güç ayarlarından işlemciyi maximum da yani %100 çalışmaya ayarlayınca bu problem ortadan kalkıyor diye biliyorum

Alıntıyı görüntüle
buradan en düşük işlemci durumu ile en yüksek işlemci durumunu 100 yap
İşe yaramadı maalesef.

İşlemci voltajım düşükmüş.
Voltajı arttırdığımda problemim çözüldü.

Geri