öncelikle bulduklarınızdan sabit bırakacaklarımızla başlayalım. sırayla ekleye ekleye gidelim.
anakart ve ram
sizin bulduğunuz ramler asus b650m-k anakart ile problemsiz expo açık çalışıyor. anakartın sitesinde 2x16 gb versiyonu listelenmiş ancak tekli patriot ramin 2 adet bizzat kurulumunu yaptım. hem bios update öncesi ve sonrası ikisinde de problemsiz expo açık açıldı. memory context restore kapatınca 10 saniye bile sürmüyor pcnin açılması. anakartın dahili ssd soğutucusu da mevcut. o yüzden yüksek hızlarda çalışan ssdnin sağlığı için faydalı olacaktır. asus b650m-r de tercih edilebilir (800 tl daha uygun fiyatıyla)
pttavmdeki anakartın satıcısı lowell teknoloji, daha önceden n11'den alışverişim oldu. güvenilir firma. bu anakartın fiyatı 5000 tl altına düşüyor. biraz beklerseniz muhtemelen yakalarsınız. yine de şuandaki fiyatını (5.216 tl) fiyata ekliyorum.
psu
bulduğunuz psu MSI'ın A-BN serisi normalde tier C olarak geçiyor. sistem emanet edilir bunda problem yok. açıkçası şu anda fiyatlar yüksek. bu fiyatıyla cazip gözüküyor.
ram ve psu sinerjiden alacağınız için tek kargo parası vereceksiniz. 7.400 tl burası yapıyor.
12.616 tl bu üçünün fiyatı oluyor.
-
işlemci güzel ancak biraz fiyatı daha uygun bir şey ile değiştirmemiz gerekiyor. ekran kartını amd 9000 serisi ya da nvidia 5000 serisine çekelim. güncel teknolojileri barındırdığı için 2. el alınmayacaksa eski modelleri tercih etmeyelim. hem ekran kartını besleyebilecek hem de fiyatı uygun olan bir işlemci 7500f tercih edebiliriz. eğer baktık bütçede yer kalıyor 7700'e de yükseltebiliriz.
ryzen 5 7500f - 6113 tl (satıcı dfs bilgisayar güvenilir firma)
En ucuz AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci özelliklerini incele, 5.833,20 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
işlemci soğutucuyu 6 borulu versiyonla çok az bir farkla değiştirelim. 1.381 tl
işlemci ve soğutucu ile toplam fiyat 21.110 tl oldu.
ssd olarak dramli bu fiyat bandında yok. o yüzden 1tb olan en uygun hangi model ise tercih edilebilir. ortalama bir fiyat olarak 2500 lira ekliyorum bu 100 lira çıkar iner şimdilik fiyata dahil kalsın.
22.610 oldu.
-
rtx 5060 ti ekran kartını yine sinerjiden alabiliriz. ilk 2 malzemeyi oradan aldığımız için kargo fiyatı çıkmayacak. 3 fanlı olan modeli tercih ettim.
Palit GeForce RTX 5060 Ti INFINITY 3 16GB GDDR7 128 Bit DLSS 4 Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
www.sinerji.gen.tr
monitör olarak forumda ktc'nin tavsiye edildiğini gördüm. 7.543 tl 2k çözünürlüğünde 180hz yenileme hızı var.
monitörlü fiyatı 52.553 tl
geriye kalan bütçe kasaya ait. hava sirkülasyonu iyi olan bitfenix enso trendyol pluslu üyelere 2.436 TL'lik fiyatıyla cazip.
BitFenix ENSO MESH ESM-150-KKWGK-4A Gaming E-ATX PC Kasası yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
toplam 54.989 tl. anakartı daha düşük alabiliriz ama bu anakart 7800x3d ile problemsiz ısınmadan tam performans çalışıyor.
-
alternatif olarak eğer bu kasa+psu beraber alınırsa (trendyol pluslu fiyatı 2.660 tl)
VENTO VG07F ARGB 650 TEMPERED GLASS 650W 80+ Bronze 4ad 120mm Mid-Tower Pencereli Kasa yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
fiyat 51.913 tl'ye düşüyor. bütçeyi 56 bine çıkartabilirsek ekran kartını rtx 5070'e yükseltebiliriz.
ekran kartı 250w güç tüketimine sahip ve bu psu daha üstü ekran kartını kaldırabilecek pozisyonda değil. biraz sınırda olur ama iş görür.
-
uzunca yazdım. hazır sistemleri şöyle bir baktım. elbet forumda f/p kaliteli bileşenleri yakalayan üyeler vardır. onların da yorumlarını muhakkak göz önünde bulundurun derim.
ekleme: bu ortaya cikan urunlerin fiyati gunceldir (16.08.2025). indirim kovalanirsa daha uyguna alinabilir.
gigabyte ve biostar markalarini begenmiyorum. tamamiyle sahsi sebeplerden. o sebepten anakartta tavsiye etmedim. hazir sistemlerde alternatif secenek yoksa mecburiyetten alinabilir. ben kendim kullanmayacagim urunu eger butce dahilindeyse tavsiye etmiyorum. edersem de sebebinin butceden kaynaklandigini belirtirim.
ekleme 2: anakarti asus b650m-k alacaksaniz chipset driverini amdnin kendi sitesinden indirip kurun. asusun programi nedense pcde kurulmamisti.