Çözüldü✓ RX 9070 XT nitro+ Düşük FPS sorunu !!

Sylar

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba. 9070xt Sapphire nitro+ aldım. Anakartım Gigabyte B650M K işlemcim Ryzen 5 7600x. 32 GB corsair 30cl 6000 mhz DDR5 16+16 2 adet ram mevcut sistemde. 850W+80 PSU mevcut full modüler. Şöyle bir sorunum var. Cyberpunk ve Dota 2 oyunlarında 1080p monitörüm ile oynadığımda normalde youtbede yapılan oyun teslerinde CP2077 de şehir içlerinde 120 ila 110 yada 130 FPS almam gerekiyor. RT FSR kapalı ham halinde. fakat ben 80-90 FPS alıyorum. Dota 2 oyunundada eski ekran kartım olan 3060ti ile 240 FPS full alıyordum max 230 düştüğü olurdu büyük fightlarda. yeni ekran kartım ile 170 FPSlerde takılıyorum. (Dota2 de max fps 240 dır üstü yok.) Çözünürlükten olabilir diye 2k. monitöre geçtim. sorunum aynı şekilde oradada devam etti. hatta 2kda CP2077de 100 fps almam gerekirken 70 lere düştüm şehir içlerinde. Biosumu güncelledim. işlemci chipseti güncel. formatladım yeniden olmadı. işlemci overclock yaptım olmadı. Ramlarım bios ayarlarıda tamam 600mhz tam alıyor. acaba sorun ne olabilir destek olurmusunuz ? oyunlardaki kullanımdğerlerini resim olarak ekledim. başka oyunlarda deneme fırsatım olmadı. deneyince bilgisini ekliyicem onlarında. yardımlarınız için teşekkürler.

Ekler

• cyberpunk2077.jpeg
    cyberpunk2077.jpeg
    294.2 KB · Hit: 166
  • dota 2.jpeg
    dota 2.jpeg
    327.3 KB · Hit: 141
hocam selam dediğin herşeyi tek tek denedim olmadı. hatta başka 7600x işlemcisi olan fakat anakartı başka marka olan bir arkadaşımın pcsine taktık DDU iledriverleri silip. ondada aynı şekilde FPS drop oldu ama onun rtx1080 kartını takınca özellikle dotada 240fps maxladı. benim 3060 ti dada maxlıyodu. internette az sayıdada olsa yabancı sitelerde aynı sorunu yaşıyan var ama onlarda çözüm yok. çoğuda 5070 ti almışlar uğraşmamak için :( sanırım kartı garantiye verip geri göndericem. birde onlar baksınlar. bazılarıda drvier gelince düzelir diyor ama sorun herkeste yok birkaç kişide var gibi.
driver vs değil sorun o kart 2k kartı ve sen 1080p kullanıyorsun.
3d işlemci alacaksın ki 1080p de beslesin

Ne çok fazla şey yazılmış, sanal çözünürlük oluşturup, 1440p alsanız çözünürlüğü sorun çözülecek. 1080p çözünürlükte 9070xt kullanmak zaten başlı başına bir hata

Arkadaşlar merhaba. 9070xt Sapphire nitro+ aldım. Anakartım Gigabyte B650M K işlemcim Ryzen 5 7600x. 32 GB corsair 30cl 6000 mhz DDR5 16+16 2 adet ram mevcut sistemde. 850W+80 PSU mevcut full modüler. Şöyle bir sorunum var. Cyberpunk ve Dota 2 oyunlarında 1080p monitörüm ile oynadığımda normalde youtbede yapılan oyun teslerinde CP2077 de şehir içlerinde 120 ila 110 yada 130 FPS almam gerekiyor. RT FSR kapalı ham halinde. fakat ben 80-90 FPS alıyorum. Dota 2 oyunundada eski ekran kartım olan 3060ti ile 240 FPS full alıyordum max 230 düştüğü olurdu büyük fightlarda. yeni ekran kartım ile 170 FPSlerde takılıyorum. (Dota2 de max fps 240 dır üstü yok.) Çözünürlükten olabilir diye 2k. monitöre geçtim. sorunum aynı şekilde oradada devam etti. hatta 2kda CP2077de 100 fps almam gerekirken 70 lere düştüm şehir içlerinde. Biosumu güncelledim. işlemci chipseti güncel. formatladım yeniden olmadı. işlemci overclock yaptım olmadı. Ramlarım bios ayarlarıda tamam 600mhz tam alıyor. acaba sorun ne olabilir destek olurmusunuz ? oyunlardaki kullanımdğerlerini resim olarak ekledim. başka oyunlarda deneme fırsatım olmadı. deneyince bilgisini ekliyicem onlarında. yardımlarınız için teşekkürler.
Şöyle örnekte vereyim sana ekran kartı 6800 ve ilk işlemcisi 5600dü pubg de 80-200 arası fps. 7500f aldım 100-200 arası oldu.
7800x3d aldım şuan 200-400 arsası bilmem anlatabildim mi.

9070xt r7 9700x sistemim var ben de 850 psu kullanıyorum psu ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama bir sorum var , psu dan çıkan pcı kablosu 4x8 mi? bir de 8 pinleri iki farklı çıkıştan aldın değil mi ? aynı kablodan aldıysan ondan olabilir
ben 12 pinlik tek kablo ile bağlantı sağladım. kartın içinde gelen 12 to 3*8 pinli kabloyla bağlamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

psu modeli ne? iyi bir 850w psunun rahat rahat beslemesi lazım
MSI MAG A850GL PCI5 850W+80 GOLD full modüler.

driver vs değil sorun o kart 2k kartı ve sen 1080p kullanıyorsun.
3d işlemci alacaksın ki 1080p de beslesin
2k monitörlede denedim sorun aynı şekilde devam etti monitör ile alakalı bir durum değildi. çözünürlük ile ilgilide değil daha çok ekran kartı tam performans çalışmıyor gibi.

2k monitörlede denedim sorun aynı şekilde devam etti monitör ile alakalı bir durum değildi. çözünürlük ile ilgilide değil daha çok ekran kartı tam performans çalışmıyor gibi.
Orayı atlamışım kb.
bunu denesene birde driver stabil olmayabilir belki.
mevcut driverı bununla sil
https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html

sonra bunu indirip kur kurulum bitince driverı açmadan önce pc'ye restart at ve driver oyun modunu varsayılan yap.
https://drivers.amd.com/drivers/amd-software-adrenalin-edition-25.3.2-win10-win11-mar20-rdna.exe

Orayı atlamışım kb.
bunu denesene birde driver stabil olmayabilir belki.
mevcut driverı bununla sil
https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html

sonra bunu indirip kur kurulum bitince driverı açmadan önce pc'ye restart at ve driver oyun modunu varsayılan yap.
https://drivers.amd.com/drivers/amd-software-adrenalin-edition-25.3.2-win10-win11-mar20-rdna.exe
tamamdır eve gidince deneyip sana cevap yazıcam hocam. teşekkürler.

ben 12 pinlik tek kablo ile bağlantı sağladım. kartın içinde gelen 12 to 3*8 pinli kabloyla bağlamadım.

MSI MAG A850GL PCI5 850W+80 GOLD full modüler.

Hocam tek kabloyla bağlarsan gayet normal kablonun yanmadığına şükür etmek lazım farklı çıkışlardan gelen farklı pcı kabloları kullan ki güç verebilsin

Tek kablo için böyle bir kart büyük risk beslemesi zor

Hocam tek kabloyla bağlarsan gayet normal kablonun yanmadığına şükür etmek lazım farklı çıkışlardan gelen farklı pcı kabloları kullan ki güç verebilsin

Tek kablo için böyle bir kart büyük risk beslemesi zor
ozaman evde kartn içinden çıkan bir tarafı 12 pinlik diğer tarafı 3 tane 8 pinlik olan kabloyu takıp deneyeyim birde.

ozaman evde kartn içinden çıkan bir tarafı 12 pinlik diğer tarafı 3 tane 8 pinlik olan kabloyu takıp deneyeyim birde.
psu dan 8 er pin kablo çıkmıyor mu ?

farklı çıkışlardan 2 tane 8 pin kablo gelmesi lazım 850w sonuçta

1744485711839.png

farklı çıkışlardan 2 tane 8 pin kablo gelmesi lazım 850w sonuçta

Alıntıyı görüntüle
hayır sapphire nitro+ modelinde böyle değil. 1 adet ekran kartın soket girişine yakın bir yerde 12 pinlik girişi var. PChocası bir videoda benim ekran kartının tanıtımını yapmıştı. izlersen anlarsın dediğimi hocam.

hayır sapphire nitro+ modelinde böyle değil. 1 adet ekran kartın soket girişine yakın bir yerde 12 pinlik girişi var. PChocası bir videoda benim ekran kartının tanıtımını yapmıştı. izlersen anlarsın dediğimi hocam.
Hocam ne yaptinz cozdunuz mu ?

Hocam ne yaptinz cozdunuz mu ?
hocam bu gün CP2077 ve BF1 oyunlarında kabloyu değiştirerek denedim 2k monitör ile FPS değerlerini normal verdi. gayet güzel çalıştı. fakat Dota2 ve CS2 de fps drop yemeye devam ediyorum çünkü fark ettikti o oyunlarda watt çekmiyor kart. kartın watt çekmesinde sıkıntı yok furmark yaptım kart canavar gibi çekiyor enerjiyi. fakat bazı oyunlarda artık oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum yada drvier sürümü ile alakalı olmalı 95 watt enerji çekmeyi geçmiyor. dota 2 oyununda ayarları en düşüğe çekmeme rağmen fps artmadı 140 ile 170 bazen 200 arasında değişiyor sürekli sabitte kalmıyor. yani bu voltaj ile alakalı bir durum gibi ama yazılımsal bir şey gibi. yoksa furmakrta full voltaj vermezdi kart arızalı olsaydı eğer.

bu gece yukarıdaki arkadaşların drvier indirme yöntemlerini deneyecem ve dönüş yapıcam onlarada. halen deniyorum. sorun devam ediyor yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,386
Üyeler
183,418
Son üye
thenyxx
Geri