1- ekran kartları insan değil. Çok çalıştı dıye hiçbir kartta performans kaybı olmaz.
2- oyunda 140W çeken kart ETH miningde 50W çekiyor, aynı şekilde oyunda 80 derecede takılan kart miningde 50 derece. Pek de tam yük sayılmaz.
Yav kartın gücünü dibe çekiyorsun çünkü, Mesela git 4GHz olan bir işlemcinin hızını 1GHz olarak ayarla, bir oyuna gir işlemci kendini %100 kullanımda göstersin. Şimdi bu işlemci çok mu zorlanıyor?evet ama siz hep güç tüketimi ve sıcaklığa bakıyorsunuz ama ekran kartı haylen daha 100% yükte çalışıyor ?
kanka ben her mining kart çıkma seviciye tektek açıklama yapamam bugüne kadar en az minimum 20 yerde yazmışımtır denk gelirsen mutlaka okursun uzun yazımı. niye alınmaması gerektiğini niye uzak durulması gerektiğini komponent yorgunluğu ve yıpranmasını garanti kapsamında olamayışlarını vs vs. o yüzden uzun uzun açıklamayacağım. miningten çıkma kart pişmanlıktır almayın/aldırmayın birileri para kazanacak diye vramlerin mosfetlerin pcbnin ve hatta fanların içinden geçecek sizde bayıla bayıla o kartın peşinden koşacaksınız. yapmayın 3 kuruş biriktiren insancıkların cebindeki parayı çöp etmeyin. bu vebaldir yarın öbürgün sıkıntı yaşadığında sizin tavsiyenizle hareket etmiş olur. bu yüzden benim tavsiyem EYLÜL 2022 (MİNİNG BATIŞ TARİHİ) ve sonrasında resmi faturalandırılmış satın alınmış ve ikinci elde satışa çıkmış kart alınması yönünde.minigli olması neye problem ? kart sağlamsa problem yoktur içi kurcalalanmış tamirden tamire koşmuş kart kimse almasın zaten ben kendi kartım minig çıkması ama için vs açılmamış tamir görmemiş 8 aydır problemsiz kullanıyorum keza arkadaşım 3060ti aldı mınıg çıkması oda problemsiz diğer arkadaşım 3080ti 4k takılıyor kart minig çıkması yine problemsiz çok takmayın bu işleri kart sağlam temiz ise al geç minig olması size yarar sağlar 12k 10 k olan kartı 5k ya alırsın geçersin