RX5700 R5 3500X Darboğaz Problemi

Skynel

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
9,263
Dostlar selam cod warzone oynarken darboğaz sıkıntısı yaşıyorum sizinle değerlerimi paylaşamıyorum evde olmadığım için ama MSI afterburner aracligiyla kontrol etmiştim CPU kullanımı %99 civarlarina geliyor ve droplanma yaşıyorum sürekli, rahatsız ediyor sistemimi imzamda görebilirsiniz oyun ayarlarım en yüksekte 1080p monitörüm var alabilsem 2k ya çözülecek yüksek ihtimal ama 2k bir monitörüm yok render ayarını 2k ya almayı denedim ama yine çözülmedi ne yapabilirim ne öneriyorsunuz ve sizce normal mi bu durum

5700 güçlü bir kart en az 3600 lazım ona

o ikisi darboğaz yapmaz bence
Post automatically merged:

3500x 2070S kadar yolu yok mu ?
Yeri geliyor 3600 2070S darboğaz yapıyor istisnai durumlarda

Yeri geliyor 3600 2070S darboğaz yapıyor istisnai durumlarda
Yani benlik bir sıkıntı yok warzone çok güçlü bir oyun olduğu için mi darbogaz yapıyor çünkü diğer oyunlarda bir darboğaz sıkıntısı yaşamadım tek yaşadığım oyun warzone
Bir de 2k bir monitor alsam düzelir mi bu sorun

Yani benlik bir sıkıntı yok warzone çok güçlü bir oyun olduğu için mi darbogaz yapıyor çünkü diğer oyunlarda bir darboğaz sıkıntısı yaşamadım tek yaşadığım oyun warzone
Bir de 2k bir monitor alsam düzelir mi bu sorun
Monitör 2 K olursa yük ekran kartına biner yani çözülür

Dostlar selam cod warzone oynarken darboğaz sıkıntısı yaşıyorum sizinle değerlerimi paylaşamıyorum evde olmadığım için ama MSI afterburner aracligiyla kontrol etmiştim CPU kullanımı %99 civarlarina geliyor ve droplanma yaşıyorum sürekli, rahatsız ediyor sistemimi imzamda görebilirsiniz oyun ayarlarım en yüksekte 1080p monitörüm var alabilsem 2k ya çözülecek yüksek ihtimal ama 2k bir monitörüm yok render ayarını 2k ya almayı denedim ama yine çözülmedi ne yapabilirim ne öneriyorsunuz ve sizce normal mi bu durum
küçük bir darboğaz olur o kart ve işlemci ikilisinde oc öneririm 3500x oc yi kaldırır tabi iyi bir soğytmaya sahipsen

küçük bir darboğaz olur o kart ve işlemci ikilisinde oc öneririm 3500x oc yi kaldırır tabi iyi bir soğytmaya sahipsen
İslemcinin sıcaklık değerleri iyi durumda maks kullanımds 75 dereceyi görmediğimi hatırlıyorum overclock deneyebilirim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum
Stok soğutucu kullanıyorum

Nehey???
Post automatically merged:

Cod warzone işlemci bazlı bir oyun galiba o işlemcinin yapması normal.
Evet ben de öyle düşünmüştüm ki 14GB ram kullanıyor arkada çalışan programlar vs ramden bile darboğaz yapıyor olabilir OC yapmayı denesem mi diyeceğim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum

İşlemcine OC yapabilir, ekran kartına UV yapabilir veya 2K monitöre geçebilirsin.

İşlemcine OC yapabilir, ekran kartına UV yapabilir veya 2K monitöre geçebilirsin.
2k monitöre geçemem dostum en basit çözüm o olurdu ama malesef bütçem yok islemcime OC ve ekran kartıma UV nasıl yapılıyor bilmiyorum ben UV ne onu da bilmiyorum 😁

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,235
Üyeler
190,878
Son üye
kaiiraa
Geri