Neler Yeni

Rx580 i39100F Drop Sorunu :/

ufukYayla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ufuk Yayla
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zaman önce bir bilgisayar toplamıştım.

İçeriği;
Asus prime h310m k r.20 Anakart
İntel i3 9100F işlemci
Asus dual rx580 8gb ekran kartı
Bununla beraber 2x8 Gb Ramim var, biri 2666 mhz diğeri 3000 mhz.
256 gb ssd

Şimdi sorunum şurda başlıyor. Daha öncelerde bu bilgisayar ile pubg cs go rust vs gayet güzel oynayabiliyordum. bilgisayarı yaklaşık 2 2,5 sene kullanmadım. Geçenlerde tekrardan kullanmak istedim formatını attım pubgyi yükledim ve ne göreyim fps 20 üstü olmuyor ve aşırı drop yiyorum. İşlemci sıcaklığı ve gpu sıcaklığından yola çıkıp termal macun bakımını yaptım, fps ciddi düzeyde arttı 60-70 fps e çıkıyor fakat drop sorunu daha çok arttı. Zaman zaman 2-3 fpslere kadar düşüyor. Tüm ayarları performans odaklı yaptım fakat bir türlü kurtulamadım bu durumdan. İnternetten test videoları izlediğimde bu sistemle gayet akıcı ve 60 fps üstü pubg oynuyorlar. Şu an upgrade yaparak bütçemi zorlamak istemiyorum. Elimdekilerle sınırımı nasıl zorlayabilirim ? Yardımcı olurmusunuz?

safkdlklash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Aykut
Instagram
aykonulldreinull
Steam
https://steamcommunity.com/id/aykutkxd/
Twitter
aykutkxd
Discord
vazgecmek
Oyun içindeyken işlemci GHZ i kaçlarda geziyor ve fps drop yediğiniz vakitte aynımı kalıyor buna bakabilir misiniz rica etsem?
(buna görev yöneticisinden performans sekmesinden bakabilirsiniz.)

ufukYayla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ufuk Yayla
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullanım olarak % ye baktım hep bu zamana kadar. Eve geçince ilk fırsatta buna bakacağım. Ama boştayken ve bi kaç başka uygulamalarda dolanırken işlemci 4.0-4.1 ghz civarlarında seyrediyor.

ufukYayla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ufuk Yayla
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun içindeyken işlemci GHZ i kaçlarda geziyor ve fps drop yediğiniz vakitte aynımı kalıyor buna bakabilir misiniz rica etsem?
(buna görev yöneticisinden performans sekmesinden bakabilirsiniz.)
şimdi baktım 4.00 civarında geziyor drop yediğimde

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Alperen Biçkin
Diğer konuda da bahsettiğim gibi oyun sırasında bize değerler gözükcek şekliyle ekran görüntüsü atabilirmisin 2 sene öncede mi aynı bileşenlere sahiptin? Ve tabi tüm bileşenlerin driveri kontrol et bios dahil

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Sercan SAYİT
4 Core 4 Thread işlemci için normal değil mi bu durum? Ayrıca PUBG çıktığından bu yana donanım ihtiyacını yükselte yükselte bitmek bilmeyen açlığı ile meşhur. Misal ilk senesinde arkadaşımda Intel G4560 CPU + GTX1050 4GB modeli ile oyunu akıcı oynayabilirken şimdi güncel sistemlerde bile oyunun kasmasından şikayet edenler mevcut.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,333
Üyeler
170,708
Son üye
erenkaya99
Top Bottom