Merhabalar yeni bir sistem dizdim içerisinde R5 5500 ve RX6600 var. Testleri yaparken dikkatimi çekti, ekran kartı kullanımı %80 üzerine çıkmıyor hatta GTAV'te test ettiğimde %50'lere kadar düştüğünü gördüm ama sebebini anlayamadım.
denerim hocamişlemcin ne?
r5 5500 imiş. şimdi gördüm ddu ile güvenli modda ekran kartının dirverlerini silip tekrar kurarmısın?
Şuan bilgisayarımda ekran kartıma yük bindirebilecek GTAV Forza 4 ve R6 var.R6 dediğin oyun işlemci kullanımıyla öne çıkan bir oyun. GTA V ise oldukça eski ve optimizasyonu yetersiz kalmaya başlayan bir oyun.
Güncel 3A oyunlarda test edersen daha doğru sonuclar alırsın.
aaa Elden Ring'te vardı onda deneyeyimŞuan bilgisayarımda ekran kartıma yük bindirebilecek GTAV Forza 4 ve R6 var.
Forza 4 uygundur.Şuan bilgisayarımda ekran kartıma yük bindirebilecek GTAV Forza 4 ve R6 var.
Mesaj otomatik birleştirildi:
aaa Elden Ring'te vardı onda deneyeyim
Forza 4 uygundur.
bende r5 5500 işlemci ve rx6600 var çoğu oyunda düşük FPS alıyorum arkadaşın yaşadığı sorun gibi kaç defa pcyi formatladım bios güncelledim ekran kartı driverinda hepsini denedim hala olmuyor düzelmiyor ekran kartını garantiye göndersem sorun ekran kartında mıdırRyzen 3 3100 ve 6600XT ile r6 da cok daha fazla fps alıyorum sıkıntı var
Furmark, Time Spy, Superposition Benchmark testlerini yapın. Ekran kartı Bu testlerde alması gereken puanı alıyorsa farklı bir sorun vardır.bende r5 5500 işlemci ve rx6600 var çoğu oyunda düşük FPS alıyorum arkadaşın yaşadığı sorun gibi kaç defa pcyi formatladım bios güncelledim ekran kartı driverinda hepsini denedim hala olmuyor düzelmiyor ekran kartını garantiye göndersem sorun ekran kartında mıdır
Ben BIOS'u güncellemeyi unutmuş olabilirimFurmark, Time Spy, Superposition Benchmark testlerini yapın. Ekran kartı Bu testlerde alması gereken puanı alıyorsa farklı bir sorun vardır.
Bios, windows, ekran kartı driverı ve chipset driverı güncelse format atmayı deneyebilirsiniz.
Formattan önce bios sıfırlamayıda deneyin
5500 ü takmak icin güncellemişsinizdir muhtemelenBen BIOS'u güncellemeyi unutmuş olabilirim![]()
Yeni anakartlar direk destekli geliyor bios update yapmadım5500 ü takmak icin güncellemişsinizdir muhtemelen