RX6650XT Sistem Kasıyor

PykeTyson

80+
Reaksiyon skoru
30
Rx6650 xt sistemim oyunlarda kasıyor donuyor . Özellikle AAA yapımlarda oynanılamaz seviyede . Fps değerleri kötü değil ancak oyun o kadar çok donuyor ki FPS i gözlerinizle test edicek zaman bile yok.
Sistemim şöyle
i512400f
16gb ddr4 3600mhz Ram
1.5 TB SSD
rx6650xt
1080p çözünürlük
Aşağıya furmark testlerini bıraktım. Ayrıca driverım güncel . Driver ayarlarını sıfırladım ancak pek bir şey değişmedi . Eğer sorun ekran kartından kaynaklıyorsa rx7800xt ve 2k ekran alabilirim Ama eğer sorun sistemdeyse ps5 ve 2k ekran alıp devam edicem

Ekler

• 5dk.webp
    5dk.webp
    248.6 KB · Hit: 66
  • 10dk.webp
    10dk.webp
    248.9 KB · Hit: 65
evet bana da öyle dediler ama en basitinden ghostrunner 2 de bile önümü göremiyecek kadar çok kasıyor. Bunun sebebi bir oyun ayarından falan olabilir mi ?
Bı kaç foruma baktım güncel driverden kaynaklı olabileceğini söylüyorlardı driver sürümünü aşşagı çekmeyi dene bakalım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide durup dururken mi bunsorunu yaşadınız. Yani bi anda mı oyinlarda drop yemeye başladınız

Hotspot fazla biraz oyunlarda kac derecede geziyor ekran kartı ve cpu

Driver kaynaklı olabiliri ram yetersiz geliyor olabilir veya monitör ile ilgili vsync gibi senkronizasyon sorunu olabilir.

İşlemci sıcaklığı nasıl sizin sistemin çoğu oyunu kaldırması lazim

Bı kaç foruma baktım güncel driverden kaynaklı olabileceğini söylüyorlardı driver sürümünü aşşagı çekmeyi dene bakalım

Bide durup dururken mi bunsorunu yaşadınız. Yani bi anda mı oyinlarda drop yemeye başladınız
Bi senden fazladır yaşıyorum ve driver sürüm alçaltmayı deniyeceğim .
Hotspot fazla biraz oyunlarda kac derecede geziyor ekran kartı ve cpu
Hiç ölçmedim ama AAA oyunlarda ısınıyordur çünkü fanlar uçak oluyor.
İşlemci sıcaklığı nasıl sizin sistemin çoğu oyunu kaldırması lazim
hiç ölçmedim ki .

Bi senden fazladır yaşıyorum ve driver sürüm alçaltmayı deniyeceğim .

Hiç ölçmedim ama AAA oyunlarda ısınıyordur çünkü fanlar uçak oluyor.

hiç ölçmedim ki .
Ozman termal MEACUN değişim vaktide gelmiş bı mx4 termal macun sipariş et ekran kartının arka kapak vidalarını sök. Kartı soğutucu fanlardan ayır eski termal macunu sil yeniyi sür çıkardığın vidaları geri tak

300 TL civarınd asatiyorlardi MEACUN u

Ana şimdi fark ettim furmark testinde kartın 91 dereceyi görmüş. Bu büyük sorun ekran kartı ve işlemciler sıcaklık 85 derecenin üstüne çıktığı zaman kendini korumaya alır otomatik olarak performansı düsürü. Sorun driverden kaynaklı değil. Elin deymiş Ken hem işlemcini hemde ekran kartının macununu yenilediğin zaman sorunu çözülücektir

Oyunlarda msi afterburner kullanacak test et bakalım

Ve elin yatkın değilse bu işlere sakın ekran kartını açıpta bozma

Ozman termal MEACUN değişim vaktide gelmiş bı mx4 termal macun sipariş et ekran kartının arka kapak vidalarını sök. Kartı soğutucu fanlardan ayır eski termal macunu sil yeniyi sür çıkardığın vidaları geri tak

300 TL civarınd asatiyorlardi MEACUN u

Ana şimdi fark ettim furmark testinde kartın 91 dereceyi görmüş. Bu büyük sorun ekran kartı ve işlemciler sıcaklık 85 derecenin üstüne çıktığı zaman kendini korumaya alır otomatik olarak performansı düsürü. Sorun driverden kaynaklı değil. Elin deymiş Ken hem işlemcini hemde ekran kartının macununu yenilediğin zaman sorunu çözülücektir
Eğer bunu yaparsam ekran kartının arka ambalajını açmış olmaz mıyım? Satarken sorun olmaz mı?

hemen yükleyip test ediyorum. Ve ekran kartı açmayıda hiç bilmem hocam elime yüzüme bulaşabilir

Eğer bunu yaparsam ekran kartının arka ambalajını açmış olmaz mıyım? Satarken sorun olmaz mı?

hemen yükleyip test ediyorum. Ve ekran kartı açmayıda hiç bilmem hocam elime yüzüme bulaşabilir
Kartın jelatini üstünde kalsın diye kartı yakmayı göze alıyorsun yani 🙃🙃

bunu yükledim ama garip bişey nasıl kullanıcam hocam bunu

Kartın jelatini üstünde kalsın diye kartı yakmayı göze alıyorsun yani 🙃🙃
1747941197057.webp

ben bu şeyi yükledim bilgisayara bişey oldu şuan yotube kasıyor yardım edin hcoam

Geri