Neler Yeni

Ryzen 3 2200g Oyun motorların da iyi iş çıkarır mı ?

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dual channel çalışması lazım ramlerin.
Ayrıca öyle olsa bile çok abartmadan ufak ufak yapılır.

Alpbruh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Alp Goksel
o kadar fazla bütçem yok "B450M S2H-RYZEN 3 2200G" almayı planlıyorum bütçe toplam ikisi için 1200 TL sonradan rx 570 alacağım.
O işlemci rx 570 besler ama daha iyi ekran kartı beslemez r5 3400g almayı dusunursen
En azından 1660s GTX 1070 gibi kartları besleyebilirsin hemde çekirdek sayısı fazla olduğu için oyun tasarlama da daha yardimci olur

Jaja50

80+ Silver
O işlemci rx 570 besler ama daha iyi ekran kartı beslemez r5 3400g almayı dusunursen
En azından 1660s GTX 1070 gibi kartları besleyebilirsin hemde çekirdek sayısı fazla olduğu için oyun tasarlama da daha yardimci olur
ilk başlarda çok abartı şeyler yapmayacağım zaten,sonrasında işlemci+ekran kartı yükseltmesi yapmayı düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

öğrenme aşamasında iş görür mü ? asıl soru bu olması lazım pardon.

Aizen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
551
İsim
Harun Kayatekin
ilk başlarda çok abartı şeyler yapmayacağım zaten,sonrasında işlemci+ekran kartı yükseltmesi yapmayı düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

öğrenme aşamasında iş görür mü ? asıl soru bu olması lazım pardon.
Zaten bütçen bu kadarıysa baktığım kadarıyla en iyi sistemi toplamışsın 1.buçuk sene öne bu kasayı arkadaşım topladı r3 2200g li tabi o zaman 1500 tl ye kadar toplanabiliyordu işlemci fena değil bu fiyata zaten bu kadar b450m takarsın ileride upgrade kolay olur ama tek sıkıntı kasa bence ekran kartı alana kadar kasa alma direkt uzay montaj kur derim çünkü 50 tl kasa alacağına biraz para biriktirip kasa almak daha mantıklı.

Jaja50

80+ Silver
Zaten bütçen bu kadarıysa baktığım kadarıyla en iyi sistemi toplamışsın 1.buçuk sene öne bu kasayı arkadaşım topladı r3 2200g li tabi o zaman 1500 TL ye kadar toplanabiliyordu işlemci fena değil bu fiyata zaten bu kadar b450m takarsın ileride upgrade kolay olur ama tek sıkıntı kasa bence ekran kartı alana kadar kasa alma direkt uzay montaj kur derim çünkü 50 TL kasa alacağına biraz para biriktirip kasa almak daha mantıklı.
50 tl kasa almayacağım onu rehber de söyledim.Kasam zaten var ATX.Uzay montaj yapamam masam küçücük mouse,monitör,klavye zor sığıyor :d

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bizzat UE4, Unity ve GMS2 kullanmış biri olarak eğer 2D oyun yapacaksan ve UE4 kullanmayacaksan günümüzde i3 7100 bile yeter çünkü bizzat o işlemci ile GMS 2 ve Unity kullanmışlığım var. Eğer diyorsan 3D bir oyun yapacağım, başlangıçta Unity ve UE4 için yetecektir ancak biraz komplike bi şeyler yapmaya başlayınca 2200G kesinlikle kurtarmaz. Özellikle UE4 de oyun geliştireceksen zaten minimum R5 3600 16 GB RAM ve 6 GB VRAM'i olan bi ekran kartı öneriyorum herkese (1060 6GB minimum). Eğer fall guys gibi grafiksel yönde bi olayı olmayan ve küçük haritalarda geçecek bi oyun yaparsan 2200G yeter ama ondan bi tık bile grafikleri iyi bi şey planlıyorsan hiç ihtimali olmaz. Belki Unity'de kafayı yiye yiye başarabilirsin ama hiç önermem.

Jaja50

80+ Silver
Bizzat UE4, Unity ve GMS2 kullanmış biri olarak eğer 2D oyun yapacaksan ve UE4 kullanmayacaksan günümüzde i3 7100 bile yeter çünkü bizzat o işlemci ile GMS 2 ve Unity kullanmışlığım var. Eğer diyorsan 3D bir oyun yapacağım, başlangıçta Unity ve UE4 için yetecektir ancak biraz komplike bi şeyler yapmaya başlayınca 2200G kesinlikle kurtarmaz. Özellikle UE4 de oyun geliştireceksen zaten minimum 16 GB RAM ve 6 GB VRAM'i olan bi ekran kartı öneriyorum herkese (1060 6GB minimum). Eğer fall guys gibi grafiksel yönde bi olayı olmayan ve küçük haritalarda geçecek bi oyun yaparsan 2200G yeter ama ondan bi tık bile grafikleri iyi bi şey planlıyorsan hiç ihtimali olmaz. Belki Unity'de kafayı yiye yiye başarabilirsin ama hiç önermem.
öğrenme aşamasında kullanacağım çok büyük şeyler değil.(GMS 2 candır benim şu an ki 2 gb ram li pentium işlemcili sistem de bile kasmadan çalıştırıyor çok seviyorum :d)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
öğrenme aşamasında kullanacağım çok büyük şeyler değil.(GMS 2 candır benim şu an ki 2 gb ram li pentium işlemcili sistem de bile kasmadan çalıştırıyor çok seviyorum :d)
Bir rivayete göre GMS 2'yi tost makinesinde bile çalıştıranlar varmış öyle duydum, zaten oyun motorunun ekrana sprite göşterip input almak dışında pek bi olayı kompleks bir olayı olmadığı için bi zahmet.
Neyse, eğer ben öğrenicem bunlar daha emekle aşamaları falan dersen 2200G yeter, dediğim gibi bundan 3 sene önce i3 7100 ile bile Unity'de sorunsuz bir şekilde öğrenmek için 3D projeler yapabiliyordum. Ama kesinlikle UE4 kullanmanı önermem. Şuan UE4 üzerinde büyük bir proje üzerinde uğraşıyorum ve build aldığım zamanlarda 2600X bile artık yetmiyor. O yüzden Unity öneririm kesinlike, zaten UE4'ün Unity'den iyi olduğu kısımlar Blueprint, ışıklandırma ve multiplayer altyapısı, bunların senin pek umurunda olacağını zannetmiyorum başlangıçta.

Jaja50

80+ Silver
Bir rivayete göre GMS 2'yi tost makinesinde bile çalıştıranlar varmış öyle duydum, zaten oyun motorunun ekrana sprite göşterip input almak dışında pek bi olayı kompleks bir olayı olmadığı için bi zahmet.
Neyse, eğer ben öğrenicem bunlar daha emekle aşamaları falan dersen 2200G yeter, dediğim gibi bundan 3 sene önce i3 7100 ile bile Unity'de sorunsuz bir şekilde öğrenmek için 3D projeler yapabiliyordum. Ama kesinlikle UE4 kullanmanı önermem. Şuan UE4 üzerinde büyük bir proje üzerinde uğraşıyorum ve build aldığım zamanlarda 2600X bile artık yetmiyor. O yüzden Unity öneririm kesinlike, zaten UE4'ün Unity'den iyi olduğu kısımlar Blueprint, ışıklandırma ve multiplayer altyapısı, bunların senin pek umurunda olacağını zannetmiyorum başlangıçta.
Unreal engine çok hoşuma giden bir oyun motoru ve uzaktan bakılınca daha kullanışlı gibi gözüküyor ama unity kullanacağım galiba.Hemde kaynak bakımından unity de daha çok kaynak var.(tutorial olarak)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Unreal engine çok hoşuma giden bir oyun motoru ve uzaktan bakılınca daha kullanışlı gibi gözüküyor ama unity kullanacağım galiba.Hemde kaynak bakımından unity de daha çok kaynak var.(tutorial olarak)
Evet Unity'nin kaynağı daha fazla ama çok fazla ölü kaynak var diye hatırlıyorum. Yani evet kaynak orada duruyor ama kaynaktan sonra gelen güncellemeden dolayı artık o kaynaktaki işlemin bi anlamı kalmıyor, bozuk çalışıyor. UE4'de ise evet daha az kaynak var ama topluluğu Unity ile eşit hatta bi tık daha iyi bence. Yani özellikle İngilizcen varsa Reddit ve UE4 forumlarında istediğin her şey ama her şeye ulaşabiliyorsun. Bunun yanında eğer amacın cidden büyük bi şeyse, uzun süreli ve PC/Konsollar için multiplayer bi şeyler mesela, kesinlikle UE4 öneririm. Öğrenmesi daha zor olacaktır, daha fazla İngilizce gerektirecektir ve sistemini daha fazla yoracaktır ama günün sonunda öğrendiğin zaman ve UE4/5'i iyi bi şekilde çalıştıracak bi sistemin olunca emin ol "iyi ki UE4 öğrenmişim" dersin. He dersen ben daha casual tek kişilik mobil oyunlar yaparım ya da ben zaten bu oyun işini hobi olarak yapacağım o zaman Unity ile iyi eğlenceler dilerim. Umarım aklında bi soru işareti bırakmamışımdır.

Top Bottom