lordofthegariban
80+
- Reaksiyon skoru
- 60
stok kullan bence derece azaltacaksa çünkü 92 derece fazlaİşlemcim R3 3100 bronze sample çıktı üzücü bir durum görseldeki dereceler normal midir prime 95 testinde 4 ghz değerlerinde yoksa stok olarak kullanılmasını mı tavsiye edersiniz
manuel olarak 4ghz i ben verdim zaten de takoz çıktı işlemci .s bronze sample dan çok bişey beklemiyorum elbette ama 4 ghz de bile 92 derecelere gelmesi çok garip geldiKardeşim stok modda kullan bence. İlerde Ryzen Master yardımı ile kendin manuel OC yaparsın. En iyi MHz ayarında en düşük hangi voltajda çalışıyor onu bulur PC açılınca 10 saniyede aktif eder o şekilde kuıllanırsın. Dolayısıyla hem fazla ısınmaz hem enerjiden tasarruf edersin.
stokta öyle bir sorun yok zaten 3.8 ghz de çalışıyor ve ortalama 78-80 derecelerde prime 95 testindestok kullan bence derece azaltacaksa çünkü 92 derece fazla
gold gayet iyi bronze da fazlasıyla tıkanıp kalıyorDostum UV yapmayı dene. Cinebench programını indirip single core testine tabii tut. MHz yi sabit tut voltajı yavaş yavaş düşür. Her düşürüşte test başlat Cinebenchden testi geçerse puanı not al, sonra tekrar düşür voltajı, en iyi puanı ve stabil çalıştığı en düşük voltajı bul bu şekilde. Benim bulmam 2 saatimi almıştı şimdi 4.3 GHz de 1.2V ile max 55 derece oyunlarda. Gerçi benimki gold çıktı.
sıkıntılı derecelerİşlemcim R3 3100 bronze sample çıktı üzücü bir durum görseldeki dereceler normal midir prime 95 testinde 4 ghz değerlerinde yoksa stok olarak kullanılmasını mı tavsiye edersiniz
Aida yı da deneyeceğimAMD Ryzen Master uygulamasından ayarlaman uygun değil ayrıca o program sadece voltaj ve GHz'yi güncel ve hızlıca değiştirip teste tabi tutmana yarıyor kapatıp açınca sıfırlanıyor orda yaptığın ayarlar orda aida64 extreme programı sayesinde stabil olan değeri bulduktan sonra pcyi kapatıp biostan o değerleri girip açıcaksın sıcaklığa gelecek olursak aida64 yani %100 yük altına soktuğunda 75 dereceyi geçmiyorsa rahatlıkla kullanılabilir.
CPU ve FPU seç 75 dereceyi geçmezse sorun teşkil etmez.Cinebench r20 de de bu şekilde i7 7700K nın altında kalıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Aida yı da deneyeceğim