Ryzen 3 3100 Overclock Yapma?

Ai Tweaker sekmesine gir, VDDCR CPU Voltage ayarını offset mode al, sonra yeni çıkan VDDCR CPU Offset Voltage ayarını +0.100V yap.(bu ayarı + tuşuna basarak arttıracaksın) F10 basarak kaydederke çık.

Yanar mı peki abi?
Gidiyorum gelirim inş geri :D
Post automatically merged:

Ai Tweaker sekmesine gir, VDDCR CPU Voltage ayarını offset mode al, sonra yeni çıkan VDDCR CPU Offset Voltage ayarını +0.100V yap.(bu ayarı + tuşuna basarak arttıracaksın) F10 basarak kaydederke çık.

Yanar mı peki abi?
Yaptım reis teşekkür ederim.
Mavi ekran yemedim şükür :D

Gidiyorum gelirim inş geri :D
Post automatically merged:

Yaptım reis teşekkür ederim.
Mavi ekran yemedim şükür :D
4.2GHz ile 1.0875 voltaj değerinde OC yaptım ama güç kaynağı 4.3'ün üstünde sorun çıkardığı için 4.5 yapmadım. 4.2GHz'de B450M-A PRO Max ile sorun yaşamadım, anakartın mosfet soğutucusu olmamasına rağmen sorun olmadı. Güç kaynağım güçlü olsa 4.4GHz'de çalıştırdım ama bir şey olmasın diye kapatmak zorunda kaldım. Örneğin 4GHz yapmak istiyorsan 1.2V ile başla, stabilitesi olan en düşük seviyeye getir. Örneğin 1.2'de çalıştı, 1.18'i dene, 1.17'i dene... Ryzen Master kullanabilirsin.

AIDA64 ve Core Temp indirin.

Bir test yapın.
Kanka açtım uygulamayı 1 DK bekledim sonuç şu:
1605719540935.png

Öbür programı kullanmayı bilmiyorum.

Son düzenleme:

Yanar mı peki abi?
tm en komik sensin

Geri