Merhaba arkadaşlar biraz önce işlemciye overclock yaptım ryzen master programından değerler bu şekilde bi sıkıntı olur mu ? 4.2 GHz 1.2W da normal oyun oynarken Max 57 gördüm Full yükte 65 gördüm herhangi bir kapanma olmadı olmuş mu sizce?
Ryzen Master'in kendi stres testinde denedim önceki denememde 1.5 vermiştim o zama kapandı sistem 1.2 de sorun yok diğer testleri denememe gerek var mı?oyun oynarken hemen belli olmaz.bir anda kapanabilir.prime 95 small ftts testi yapın.uzun süre kapanmazsa sıkıntı olmaz. bende o işlemci var.4.2 ghz 1.1 v stabil kullanıyorum.
Stabilliğinden emin olmak için prime95 aida64 gibi programlara yönelmeniz daha mantıklı olur. Eğer bu değer stabilse 50 mhz 50 mhz artırabilirsiniz. Eğer ki soğutmanız stok fandan ileriyse daha yüksek voltaj verip daha yüksek mhz'ler de denenebilirMerhaba arkadaşlar biraz önce işlemciye overclock yaptım ryzen master programından değerler bu şekilde bi sıkıntı olur mu ? 4.2 GHz 1.2W da normal oyun oynarken Max 57 gördüm Full yükte 65 gördüm herhangi bir kapanma olmadı olmuş mu sizce?
aıda64 testinde 1.2 voltajda 2 dk sonra kapandı sistem 1.1 e düşürdüm direk kapandı ne yapmam lazımStabilliğinden emin olmak için prime95 aida64 gibi programlara yönelmeniz daha mantıklı olur. Eğer bu değer stabilse 50 mhz 50 mhz artırabilirsiniz. Eğer ki soğutmanız stok fandan ileriyse daha yüksek voltaj verip daha yüksek mhz'ler de denenebilir
Çünkü ryzen master stres testi yeterli değil. 1.2 de kapanıyorsa zaten voltaj düşürme. Ayrıca kullandığın fan nedir. Bence ctr 2.0 ile işlemci testi yap. Orada tahminini değerler verecek onlarla oyna stabil olması içinaıda64 testinde 1.2 voltajda 2 dk sonra kapandı sistem 1.1 e düşürdüm direk kapandı ne yapmam lazım
ya voltaj arttıracaksınız yada voltajı sabit bırakıp mhz düşüreceksinizaıda64 testinde 1.2 voltajda 2 dk sonra kapandı sistem 1.1 e düşürdüm direk kapandı ne yapmam lazım
hadi kolları sıvıyalımMerhaba arkadaşlar biraz önce işlemciye overclock yaptım ryzen master programından değerler bu şekilde bi sıkıntı olur mu ? 4.2 GHz 1.2W da normal oyun oynarken Max 57 gördüm Full yükte 65 gördüm herhangi bir kapanma olmadı olmuş mu sizce?
1.25 voltajda 4.2 GHz deneaıda64 testinde 1.2 voltajda 2 dk sonra kapandı sistem 1.1 e düşürdüm direk kapandı ne yapmam lazım
gerek yok dostum 1.2V 4.2Ghz bile siyah ekran veriyorsa dandik silikon demektirÖnce bi silikonunu mu öğrensek ??
Ya silikonu öğrenmeden niye değer öneriyorsunuz ki ?1.25 voltajda 4.2 GHz dene
Mesaj otomatik birleştirildi:
gerek yok dostum 1.2V 4.2Ghz bile siyah ekran veriyorsa dandik silikon demektir
dostum stres testinde kapanıyorsa her an kapanabilir demek.1.2 volt 4.200 mhz yaptım forza horizon 4 de 60 larda geziniyo nasıl sizce