Neler Yeni

Ryzen 3 3200G PC toplamak istiyorum, tavsiyeleriniz nelerdir? Lütfen yardım.

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
En ucuz ve en mantıklı şekilde bu işlemciye uygun kasayı nasıl toplayabilirim arkadaşlar? Alım taksitli olacak. 2500 tlyi çok geçmesini istemem. Nette 2000 TL'ye HDD ile bu kasanın ucuz yapı hazır satıldığını da gördüm.

PC'de oyun oynamiyicam ve görüntünün benim için HİÇBİR önemi yok. İlerde de ya geliştiricem ya bu şekilde satıcam ve sonunda laptop alıcam zaten nasipse. Fakat ÇOK AĞIR, BU İŞLEMCİDE BİLE AÇMASI 20 SANİYE SÜREN Word dosyalarım gibi kullanımlarım var. Yani sadece performans önemli, ucuzluğu önemli, tekrar satarken daha az değer kaybetmesi; mantıklı bir toplama olmması önemli yani.

Parçalardan ancak üstünkörü anlıyorum, araştırabiliyorum, İngilizcem de var. Ama siz uzmanların yardımıyla her şey kolay olacaktır. )
Mesaj otomatik birleştirildi:

@terebayt Siz yardım ediyordunuz bana bu konuda ustam. Kararımı verdim şükür. )

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
En ucuz ve en mantıklı şekilde bu işlemciye uygun kasayı nasıl toplayabilirim arkadaşlar? Alım taksitli olacak. 2500 tlyi çok geçmesini istemem. Nette 2000 TL'ye HDD ile bu kasanın ucuz yapı hazır satıldığını da gördüm.

PC'de oyun oynamiyicam ve görüntünün benim için HİÇBİR önemi yok. İlerde de ya geliştiricem ya bu şekilde satıcam ve sonunda laptop alıcam zaten nasipse. Fakat ÇOK AĞIR, BU İŞLEMCİDE BİLE AÇMASI 20 SANİYE SÜREN Word dosyalarım gibi kullanımlarım var. Yani sadece performans önemli, ucuzluğu önemli, tekrar satarken daha az değer kaybetmesi; mantıklı bir toplama olmması önemli yani.

Parçalardan ancak üstünkörü anlıyorum, araştırabiliyorum, İngilizcem de var. Ama siz uzmanların yardımıyla her şey kolay olacaktır. )
Mesaj otomatik birleştirildi:

@terebayt Siz yardım ediyordunuz bana bu konuda ustam. Kararımı verdim şükür. )
CORSAİR SPEC DELTA 550W
RYZEN 3 3200G
16 GB DUAL RAM ÇİFT KANAL
B450M
1 TB HDD

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ustam bunun anakartı 450'den eski olan mı oluyor? Tekrar satarken veya 4. nesil çıkacak işlemcilere geçirecek olsam ola ki, sorun olur, dimi? Onun dışında çok güzel. Ama 4+4 Ram olması lazım. 8+8 de düşünebilirim. Veya 8+4. Kaçramo slotu bulunuyor anakartın? 4 tane olursa harika olur.

Markalardan da hiç anlamıyorum. Sadece tavsiyeler var aklımda. Ram markası vs gibi.

Yalnız tam üstüne bastınız, SSDli lazım kesinlikle. Konuda belirtmedim.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Ustam bunun anakartı 450'den eski olan mı oluyor? Tekrar satarken veya 4. nesil çıkacak işlemcilere geçirecek olsam ola ki, sorun olur, dimi? Onun dışında çok güzel. Ama 4+4 RAM olması lazım. 8+8 de düşünebilirim. Veya 8+4. Kaçramo slotu bulunuyor anakartın? 4 tane olursa harika olur.

Markalardan da hiç anlamıyorum. Sadece tavsiyeler var aklımda. RAM markası vs gibi.

Yalnız tam üstüne bastınız, SSDli lazım kesinlikle. Konuda belirtmedim.
aralarında 1 yıl var hocam bu 2 anakartın.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Doğrudur muhakkak da, işte yeni 4. nesil AMD'ler çıkınca 450'yi destekleyecekmiş ya, son kez. Ordan sınıfta kalmasın diye dedim.
a320 destekler mi bazı giriş seviyesi işlemciler var onu destekler %90

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
a320 destekler mi bazı giriş seviyesi işlemciler var onu destekler %90
Anladım ama işte ben bunu satarken çocuk diyecek ben bunda oyun oyniyicam, bunun anakartı eski yeni işlemci taktırmaz diyecek. Veya ben de yeni APU çıksa takamiyicam.

Yalnız bu sitede faizli satıyormuş. Ben burdan alamam zaten. 9 taksit ve vade farksız toplam tutar değişmeden satması lazım.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Anladım ama işte ben bunu satarken çocuk diyecek ben bunda oyun oyniyicam, bunun anakartı eski yeni işlemci taktırmaz diyecek. Veya ben de yeni APU çıksa takamiyicam.

Yalnız bu sitede faizli satıyormuş. Ben burdan alamam zaten. 9 taksit ve vade farksız toplam tutar değişmeden satması lazım.
vatanda satmıyor :D

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Direkt olarak sistem yazıyorum ve bence alınabilecek en iyi sistem bu;
R3 3200g
B450m S2h
Apacer panther 240gb SSD
Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ ATX PSU
Önü mesh bir kasa sizin göz zevkinize kalmış.
Corsair vengeance LPX 8GB 3000MHz RAM 2 adet.
(Parçaların hepsi n11 de var ve fiyat farkı olmadan 6 taksitle satılıyor.)

Hiçkimse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hic Kimse
Direkt olarak sistem yazıyorum ve bence alınabilecek en iyi sistem bu;
R3 3200g
B450m S2h
Apacer panther 240gb SSD
Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ ATX PSU
Önü mesh bir kasa sizin göz zevkinize kalmış.
Corsair vengeance LPX 8GB 3000MHz RAM 2 adet.
(Parçaların hepsi n11 de var ve fiyat farkı olmadan 6 taksitle satılıyor.)

Yardımsever terebayt ustam gelmiş. )

Şimdi bakıcam n11'de.

Ben anlamıyorum ama ''Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ ATX PSU'' bu bana fazla gelmez mi ustam? Kaç yeterli? 2500'ü çok aşsın istemiyorum. Daha doğrusu taksidi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,856
Üyeler
168,045
Son üye
akif1844
Top Bottom