Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 3600 Bronze Sample :( Ne yapmalıyım?

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Cengiz Han
Dert etme bizim ki gold sample de ne oluyor. Verilen değerle bile ara ara uyuşmuyor. Forumda bu testi birisi 2 3 kere yapmıştı ilkinde bronze ikincisinde gold sample çıkmıştı. Takılmayın yani. 2020 modelse yeterli. Ben bazen bunlar aslını göstermiyor diye düşünüyorum.

Bir tane t6 ultra alın keyfinize bakın. 200 lira istediğiniz ayara çekersiniz.

alpidogan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Alperen Doğan
Alıntıyı görüntüle
Bilgisayarı yeni aldım. (Stok soğutucuyla) 1 kere yaptım. Ne yapmamı önerirsiniz? CPB mi kapatayım (bunu da yapmak hiç istemiyorum) ya da bana UV ayarı söylermisiniz?
Anakart : B450 S2H V2

İşlemciyi hiç strese sokmadım. ama durum çok kötüyse bir şekilde T6 Ultra almaya bakacağım.
İşlemcinin bronze sample olması neyi etkiliyor ki? Overclock yaptığınızda daha yüksek sıcaklıkla mı tepki veriyor işlemci tam olarak olayı nedir bu silikon kalitesinin?

Mangiz

80+
Dert etme bizim ki gold sample de ne oluyor. Verilen değerle bile ara ara uyuşmuyor. Forumda bu testi birisi 2 3 kere yapmıştı ilkinde bronze ikincisinde gold sample çıkmıştı. Takılmayın yani. 2020 modelse yeterli. Ben bazen bunlar aslını göstermiyor diye düşünüyorum.

Bir tane t6 ultra alın keyfinize bakın. 200 lira istediğiniz ayara çekersiniz.
Sanırım soğutucu alsam kafam rahat olur.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Cengiz Han
Sanırım soğutucu alsam kafam rahat olur.
Yani benim ki 1.175v ile 4.2 ghz sabit gold sample çıkmıştı. Sevinmiştim. Sıcaklık düşer diye falan uv yaptım. 3 gün işin içinden çıkamadım. Ha bunlar kime yarıyor stok soğutucu ile kullanırlar genelde. OC yapmayacaksa gerek kalmıyor soğutma almaya.

Ben kafamı gece gündüz forum forum karıştırdım gereksiz yere ister platin olsun ister bronze. Hepsi bir tane klasik kule tipli soğutucuya bakar sıcaklık düşmesi için. Takılma yani. Ben yaptım sen yapma.

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Hakan Can Yıldırım
Bende gamegarajdan aldım gold sample :D

Mangiz

80+
Yani benim ki 1.175v ile 4.2 ghz sabit gold sample çıkmıştı. Sevinmiştim. Sıcaklık düşer diye falan uv yaptım. 3 gün işin içinden çıkamadım. Ha bunlar kime yarıyor stok soğutucu ile kullanırlar genelde. OC yapmayacaksa gerek kalmıyor soğutma almaya.

Ben kafamı gece gündüz forum forum karıştırdım gereksiz yere ister platin olsun ister bronze. Hepsi bir tane klasik kule tipli soğutucuya bakar sıcaklık düşmesi için. Takılma yani. Ben yaptım sen yapma.
Aida64 test yaptım 85 derece olunca hemen kapattım. Ctr testte de max 77 gördüm. Şimdi oc yapmayacağım sadece oyun oynarken ısınmasını istemiyorum. Ryzen 3600 zaten güçlü bir işlemci. Bunu geçtim render yapacağım daha...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aida64 test yaptım 85 derece olunca hemen kapattım. Ctr testte de max 77 gördüm. Şimdi oc yapmayacağım sadece oyun oynarken ısınmasını istemiyorum. Ryzen 3600 zaten güçlü bir işlemci. Bunu geçtim render yapacağım daha...
Onu geçtim biostan voltaj ghz ayarlayamıyorum nedense. Bios sürümü F1 ondan galiba.

Mangiz

80+

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Cengiz Han
O sıcaklıklar stok soğutucu ile normal. Yani çoğunda öyle. Ben bile kasamın hava akışı iyi olmasına rağmen bahsettiğin değerleri aldım. Al 200 liraya bir soğutucu kafan rahat olsun. Ömürlük kulllanırsın. 4.2 ye sabitlersin. Miss gibi 50-60 dereceyi geçmez.

Kaneki Ken

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,458
İsim
Fatih Ege Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Anime , Bilgisayar , Kodlama
Q8200 kullanıyorum isterse uranyum sample olsun (mecazi anlamda) yinede adam olmaz.

Mangiz

80+
CPB kapatıp CTR yaptınız mı?
Atıyorum hemen

CPB kapatıp CTR yaptınız mı?
1612303474393.png

@Caner Kösedağ hocam yalnız anlam veremedim. biosa girince auto olan voltaj ve ratio bir türlü manuel yapılmıyor sebebi nedir? Bios sürümü F1

Top Bottom