- Konu Sahibi Konu Sahibi
yani ben 3200 mhz lik bir rama geçersem bu seçenekler açılaçak?Ramlerin 2133MHZ ise DOCP'ye gerek yok ki, DOCP 2133 üstü belleklerde oluyor.
DDR4 başlangıç hızı 2133 zaten.
yani ben 3200 mhz lik bir rama geçersem bu seçenekler açılaçak?Ramlerin 2133MHZ ise DOCP'ye gerek yok ki, DOCP 2133 üstü belleklerde oluyor.
DDR4 başlangıç hızı 2133 zaten.
Yüksek ihtimalle açılacak Aİ O.C tunner da DOCP yazar büyük ihtimalle.yani ben 3200 mhz lik bir rama geçersem bu seçenekler açılaçak?
biosumda 2133 mhz yazıyor ama burdan baktığımda niye boyle sağ alttaki hız da çok az gozukuyorYüksek ihtimalle açılacak Aİ O.C tunner da DOCP yazar büyük ihtimalle.
CPU-Z'den de bir at.biosumda 2133 mhz yazıyor ama burdan baktığımda niye boyle sağ alttaki hız da çok az gozukuyor
Hocam şöyle bir durum var biz DDR ramler kullanıyoruz yani çift veri oranı ile, MCLK denilen bir şey var DDR'ın yarısı oluyor.
akşam akşam biraz karmaşık yazmışşın pek anlıyamadım ama bu durum ben yeni ramlara geçinçe duzelirmiHocam şöyle bir durum var biz DDR ramler kullanıyoruz yani çift veri oranı ile, MCLK denilen bir şey var DDR'ın yarısı oluyor.
1066MHZ senin gerçek bellek hızın yani MCLK 1066MHZ, DDR ram kullandığın için çift veri = MCLK X2 = 2133MHZ.
MCLK gerçek bellek hızıdır ve DDR hızının yarısıdır.
Hocam şimdi orada görünen değer belleklerin gerçek hızı, o değeri 2 ile çarparsan DDR değerini bulursun bizim için önemli olan DDR değeri, istersen DC'den anlatırım.akşam akşam biraz karmaşık yazmışşın pek anlıyamadım ama bu durum ben yeni ramlara geçinçe duzelirmi
yani örn senin attığın ramlardın DDR değeri 3200 MCLK hali ise 1600 mu oluyorHocam şimdi orada görünen değer belleklerin gerçek hızı, o değeri 2 ile çarparsan DDR değerini bulursun bizim için önemli olan DDR değeri, istersen DC'den anlatırım.
Evet hocam orada yazna belleklerin hzı değeri aslında bizi daha çok DDR hali yanı 3200MHZ ilgilendiyor.yani örn senin attığın ramlardın DDR değeri 3200 MCLK hali ise 1600 mu oluyor
peki benim şuanki 2133mhz 8gb (4x2) dem 16 gb 3200mhz (8x2) olunca fps farkı kaç olurEvet hocam orada yazna belleklerin hzı değeri aslında bizi daha çok DDR hali yanı 3200MHZ ilgilendiyor.
Hangi işlemci için? Baya olur.peki benim şuanki 2133mhz 8gb (4x2) dem 16 gb 3200mhz (8x2) olunca fps farkı kaç olur
amd a8 9600Hangi işlemci için? Baya olur.
not etmiştim kaç fps fark olur senceHangi işlemci için? Baya olur.