Neler Yeni

AMD Ryzen 5 9600 sessizce tanıtıldı

Satriani

80+ Bronze
4000 serilerinin fiyatı ölürse kendimize takar gezeriz :D
bunca para verdik lux ürün sonuçta benim gözümde aylarca calışıyoruz bir kart için.
ilerde amd devam ederim böyle bir kazık atarsa dlss 4 desteklemiyorum derse bir rada 3000 serisi için dedi modlayıp nasıl oynadı millet :D
Aslında bu biraz da IPhone markasının satış politikasına dönmeye başlıyor ki, teknolojiye mecbur kaldıkça ister istemez ipler de bu adamların eline geçiyor. Nvidia'nın hali hazırdaki kullanıcıyı da bi' şekilde madur etmemesi lazım tabii ki.
Bakalım süreç nasıl işleyecek görücez...

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,212
İsim
eyyüb
Aslında bu biraz da IPhone markasının satış politikasına dönmeye başlıyor ki, teknolojiye mecbur kaldıkça ister istemez ipler de bu adamların eline geçiyor. Nvidia'nın hali hazırdaki kullanıcıyı da bi' şekilde madur etmemesi lazım tabii ki.
Bakalım süreç nasıl işleyecek görücez...
kazamız hayırlı olsun dağa yeni geçtim kaç ay oldu yazık bana da :D
tam zirveyi yakalıyoruz yeni bir şey çıkıyor eskisi pert oluyor :D
ama aldıklarımla artık %100 idare etmeyi öğrenicem 4k yetti yere kadar kullanıcam.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
CES 2025 kapsamında Ryzen 9 9950X3D ve 9900X3Dişlemcileri duyuran AMD, ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Hatırlayanlar olacaktır, daha önce şirketin uygun fiyatlı Ryzen 5 9600 modeli üzerinde çalıştığından sizlere bahsetmiştik. Şimdi yeni işlemci, AMD'nin resmi web sitesinde listelenmeye başladı. İşte özellikleri ve fiyatı

AMD Ryzen 5 9600 sessizce tanıtıldı​

AMD Ryzen 5 9600, AMD'nin Ryzen 9000 ailesinin en uygun fiyatlı modeli konumunda. Buna göre yeni işlemci, Ryzen 5 9600X'e benzer şekilde 6 çekirdekli bir yapılandırma ile geliyor. Ancak saat hızı, X sürümünde bulunan 5.4 GHz'den 5.2 GHz seviyesine düşürülmüş olacak. Bu da 200MHz'lik fark anlamına geliyor.

Alıntıyı görüntüle

65W TDP'yi koruyan Ryzen 5 9600, 38MB L3 önbellekle destekleniyor. Son olarak AMD, Ryzen 5 9600'ün küresel olarak satışa çıkacağını söylüyor. Daha da önemlisi OEM'e özel bir parça olmayacak. Ryzen 5 9600, şu an için hiçbir perakende kanalında listelenmedi. Bu nedenle çıkış tarihi ve fiyatı da henüz netleşmiş değil.

KAYNAK : https://www.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-9600-sessizce-tanitildi-iste-ozellikleri--186281

ryzen 9600 ü merak edenler için amd sayfası : https://www.amd.com/en/products/processors/desktops/ryzen/9000-series/amd-ryzen-5-9600.html
ryzen 9600 zaten yokmuydu?

Satriani

80+ Bronze
kazamız hayırlı olsun dağa yeni geçtim kaç ay oldu yazık bana da :D
tam zirveyi yakalıyoruz yeni bir şey çıkıyor eskisi pert oluyor :D
ama aldıklarımla artık %100 idare etmeyi öğrenicem 4k yetti yere kadar kullanıcam.
Maalesef buradaki temel sıkıntı bizim ülke olarak teknolojiye erişim noktasında ekonomik olarak sıkıntı yaşamamız.
Çok büyük çoğunluk olarak hep bütçe durumları yüzünden ister istemez geriden takip etmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden de bize göre yeni bi' şeye geçmiş olduğumuzda, aslında o teknoloji çoğu zaman neredeyse ömrünün yarısına geliyor. :peepo1:

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,212
İsim
eyyüb
Maalesef buradaki temel sıkıntı bizim ülke olarak teknolojiye erişim noktasında ekonomik olarak sıkıntı yaşamamız.
Çok büyük çoğunluk olarak hep bütçe durumları yüzünden ister istemez geriden takip etmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden de bize göre yeni bi' şeye geçmiş olduğumuzda, aslında o teknoloji çoğu zaman neredeyse ömrünün yarısına geliyor. :peepo1:
doğru malasef.
bu arada noel dayı 5090 nım nerede :D

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,212
İsim
eyyüb
LA 5090'ı kim kaybetmiş de sen bulasın! :kekw:
kalın patik çorap aldım 45 numara onun içine koymayı unutma noel dayııı :D
yanında çeşet torbası bak sığmadı onun içine at :D