Neler Yeni

Ryzen 5 2600 RX590'lı Sistem Aniden Kapanıyor

oguzhnsrmn

80+ Gold
Katılım
22 Eylül 2020
Mesajlar
8,816
En İyi Cevap
8
PSU SSD ve ekran kartı şuan şüpheli şahıslar ramlerdende olabilir Memtest 86 yı xmp kapalıyken yaparmısın ? ve başka bi psu ile denermisin
 

19hsyn96

80+ Bronze
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
1,448
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,326
Yaş
28
İsim
Hüseyin Şen
Aynı sorun bendede vardı oyun oynuyorum bilgisayar kapanmıyor düşük grafik oyun oynadığımda ekran gidiyor tüm parçalar çalışıyordu internette geziyorum yük altında değil gene bazen kapanıyordu sonra tüm aklıma gelen testleri yaptım sıkıntı yok ama pc zorlanmadığında ekran gidiyor kasa çalışıyor tüm parçalarda ışıklar yanıyordu sonra ekran kartı olacağını tahmin ettim Farklı ekran kartı takarak denedim anladım ki RX590 frekans yüzündenmiş benim bu hata. Sizin de RX590 dandır diye tahmin ediyorum.
 
Son düzenleme:

oguzhnsrmn

80+ Gold
Katılım
22 Eylül 2020
Mesajlar
8,816
En İyi Cevap
8
@oguzhnsrmn kardesim sorun gpu’da deyince neden kizgin atiyorsun? Sirket ortagi misin? Kc para veriyorlarsa sana ben biraz daha fazlasini veriyim
Kardeşim direk Diyorsun "ŞoRYn EyKaN KAyTıNda NavİdA Al" afedersin ama sıkıntınmı var ? senin sorunun ekran kartında oldu diye adamın ekran kartında olmaz hiçbir bilgimiz yokken direk ekran kartına bağlıyorsun zaten forumada yeni gelmişsin boş yapma.
 

Kemal7

80+
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
70
Uygunsuz davranış
Kardeşim direk Diyorsun "ŞoRYn EyKaN KAyTıNda NavİdA Al" afedersin ama sıkıntınmı var ? senin sorunun ekran kartında oldu diye adamın ekran kartında olmaz hiçbir bilgimiz yokken direk ekran kartına bağlıyorsun zaten forumada yeni gelmişsin boş yapma.
Sizin gibilerin en buyuk sikintisi da savunmasi da bu iste. “Sen sorun yasiyorsun diye herkes yasiyor sanma” sizin gibiler olunca amd daha cooook keriz silkeler
 

isimsizüye

80+ Gold
Katılım
27 Mart 2020
Mesajlar
7,593
@Kemal7 kardeşim bak bilip bilmeden konuşma. Sorun güç kaynak ssd den oldu belli ekran kart olsaydı ya şey olurdu. hiç alakası yok insanları yanlış bilgilendirmeye sokma.
 

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
29,648
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,615
Konum
Ankara
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Sorun çok yuksek ihtimalle biri gelip SSD kronik sorunlu yazmış, o SSD %50 omurde olsa bile sistemi kapatmaz bu nasıl ezbercilik? Yine alakasız şeyleri suçlayanları saymiyorum bile.
 

Xanthos

80+
Katılım
3 Kasım 2020
Mesajlar
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre BAŞTAN
Arkadaşlar sorun neyden kaynaklı sonuç olarak karar verdiniz mi :D aynı sorun bende de oluyor
 

Prof ESL

80+ Gold
Katılım
3 Haziran 2020
Mesajlar
5,605
En İyi Cevap
2
Merhabalar.

Yaklaşık 5-6 aydır bilgisayarım nedeninin hangi parçanın sebep olduğunu bilmediğim bir şekilde kapanıyor. Kapanmasından kastım monitöre giden görüntü gidiyor. mouse, klavye, kulaklık gibi bileşenler de çalışmıyor. Lakin kasa çalışmaya fanları dönmeye devam ediyor. Bilgisayar garantim hala devam ediyorken hangi parçanın sorunlu olduğunu tespit edip garantiye yollamak istiyorum.

Az önce OCCT testi yaptım. GPU testinde 20 saniye içerisinde 3 farklı hata buldu. 6 dakika taradıktan sonra tarama işlemine son verdim.

Sonrasında OCCT programının içerisinde yer alan Intel'in linpack testini yaptım. 5 dakika oldu olmadı bilgisayar her zamanki kapandığı şekilde kapandı.

Bilgisayar kapandığı için de sorunun ne olduğunu anlayamıyorum.

Bazen normal bir şekilde bilgisayarı açıyorum. Açıldığı gibi hızlı işlem yaparsam (örneğin Discord'u, Steam'i, Spotify'ı, FiveM'i, TeamSpeak3'ü aynı anda açmaya çalışırsam ki bu günümüz sistemleri için bu gayet normal bir şey) bilgisayar açılalı 2 3 dakika olmuş olsa da monitöre giden görüntü gidiyor akabinde klavye mouse kulaklık gibi bileşenler kapanıyor.

Bazı durumlarda nadiren de olsa bilgisayar görüntü vermeyi kesince tekrardan açmaya çalıştığımda kasa çalışıyor gibi oluyor fanları dönüyor ışıkları yanıyor sonra duruyor tekrar aynı şekilde açılıp kapanıyormuş gibi oluyor. Bu durum 3 4 defa olduktan sonra kasa tamamiyle çalışmaya devam ediyor.

Sonuç olarak sorunumun hangi parçada olduğunu bulmam gerekiyor. Lütfen bana yardım edin. Bilgisayardan soğudum oturmak istemiyorum artık. Her yerde bu konuyu açıyorum lakin kimse sorunun nerede olduğunu bulamıyor.

Sistem özellikleri.
DONANIM ARŞİVİ TAVSİYESİ ÜZERİNE ALDIĞIM İTOPYA'NIN DADG2 SİSTEMİ
Ryzen 5 2600.
RX590 Nitro+ Special Edition 8 GB.
MSI B450M PRO - M.2 v2.
Corsair 2x8 3000 MHz RAM.
Adata SU630 480 GB SSD.
WD 1TB HDD.
Cooler Master Masterbox Lite 5 500W+80 Plus kasa.
Tek ram çalıştır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar sorun neyden kaynaklı sonuç olarak karar verdiniz mi :D aynı sorun bende de oluyor
Sorun ramle alakalı tek ram çalıştır sonra diğer rami aynı şekilde
 

Prof ESL

80+ Gold
Katılım
3 Haziran 2020
Mesajlar
5,605
En İyi Cevap
2

Xanthos

80+
Katılım
3 Kasım 2020
Mesajlar
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre BAŞTAN
O zaman diğer slotta çalıştır öyle dene eğer 2 de çalışırsa 1 de çalışmazsa 1.slotu bir temizle soğuk hava ile
Anladım teşekkürler deneyeceğim sorunum sadece pc açıldığında direk chrome açınca donup monitörün kapanması ama diğer parçaların çalışması idi onun dışında kapanma olmuyor
 
Top Bottom