Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 2600x overclock konusunda yardımcı olabilir misiniz?

kerm369

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kerem Yildirim
Ryzen 5 2600x işlemcim var ve overclock yapmak istiyorum stok soğutucu kullanıyorum nereden ve nasıl yapabilirim? Birde voltaj değerleri ne olmalı yardımcı olabilir misiniz? Voltaj değerleri kaç mhz de de olmalıdır?

Ekran kartı : Dual Rtx 2060 Evo
Ram : XPG 2x8 3000 mhz
Anakart : ASUS Prime B450M-K II
Ryzen 5 2600x stok sogutucu

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Ryzen Master'ı indirip manuel olarak yapmanız gerek.
1.2V yapın Prime95 SmallFFTs testinde eğer sıcaklığınız çok çıkmaz ise voltajı biraz daha yükseltin maksimum 80 derece alacak şekilde bırakın daha sonra frekansı arttırıp SmallFFTs ile stabilitesini kontrol edin.
Her frekansı arttırdığınızda bir iki dakikalık test yapmanız gerek.

Eğer Prime95'te çalışan "Worker"lardan herhangi biri duruyor ise stabil değildir.

kerm369

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kerem Yildirim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.2V yapın Prime95 SmallFFTs testinde eğer sıcaklığınız çok çıkmaz ise voltajı biraz daha yükseltin maksimum 80 derece alacak şekilde bırakın daha sonra frekansı arttırıp SmallFFTs ile stabilitesini kontrol edin.

Eğer Prime95'te çalışan "Worker"lardan herhangi biri duruyor ise stabil değildir.
prime 95 te ayar yapmadan 100 dereceyi görüyor

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

https://forum.donanimarsivi.com/konu/ryzen-islemciler-icin-overclock-rehberi.219281/
Sana yardımcı olacak bir rehber, bizzat kendim hazırladım ve örnek olarak 2600X işlemciyi verdim.
Sonuna kadar okumanı tavsiye ederim.

kerm369

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kerem Yildirim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Dambıldor

80+ Silver
@caglarmtb ve @!Yardım Lazım! bu konuda bilgililer dediklerini yaparsan sıkıntı çıkacağını sanmıyorum
uv yaptık 3600e prime95te felan 69u geçmiyoki fazla volt verdik bios buga girdiği için sen düşün. Oyunlarda da 74 65 arası geziyo

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24

Evet, zevk için ve iyi bir soğutucun varsa yapılabilir bir test aksi takdirde mantıksız %100'den fazla yük bindiriyor o test, gerek yok yani C23 veya Aıda64 sadece "FPU" testi yetecektir.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Evet, zevk için ve iyi bir soğutucun varsa yapılabilir bir test aksi takdirde mantıksız %100'den fazla yük bindiriyor o test, gerek yok yani C23 veya Aıda64 sadece "FPU" testi yetecektir.
C23'de de Aida64'de de hangi çekirdeğin ne kadar potansiyeli olduğunu göremezsin.
Aida64 zaten direk ya bilgisayarı kapatıyor ya da BSOD verdiriyor. C23'de ise testi başlatır başlatmaz direk uyarı veriyor.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
C23'de de Aida64'de de hangi çekirdeğin ne kadar potansiyeli olduğunu göremezsin.
Aida64 zaten direk ya bilgisayarı kapatıyor ya da BSOD verdiriyor. C23'de ise testi başlatır başlatmaz direk uyarı veriyor.
Görebilirsin tabii ki:

İki testi de yaparken sağ tarafa HWINFO64 açarsın ve kullanımlarını takip edersin. C23'de alması gereken puanı alıp üstüne reset yemeyen hiç bir OC bir oyunda Reset yemez. Deneyip görebilirsin, kullanımları nasıl izleyeceğini açıkladım. En güçlü çekirdekler de zaten bilinir:

İşlemcim olan 3300X'de en hızlı çekirdeğim 4 No'lu, sonraki 3 No'lu olan, hiç değilse AMD böyle diyor. Efectif ve efektif olmayan çekirdek saat hızlarını bile görebilirsin, zor dbir şey değil.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
İşlemcim olan 3300X'de en hızlı çekirdeğim 4 No'lu, sonraki 3 No'lu olan, hiç değilse AMD böyle diyor.
Aynısını bana da 3100 ve 5600X'de de demişti fakat en kötü çekirdeklerimdi.
İki testi de yaparken sağ tarafa HWINFO64 açarsın ve kullanımlarını takip edersin. C23'de alması gereken puanı alıp üstüne reset yemeyen hiç bir OC bir oyunda Reset yemez.
Sürekli reset yedikten sonra pek bir anlamı kalmıyor HWinfo açıp bakmak.
İşkenceden farkı yok, demek istediğim de buydu.

Ayrıca efektif saat hızına bakmak bazen yeterli olmayabiliyor. -en azından 3100 varken böyleydi-

Top Bottom