ryzen 5 3500x işlemci overlock

kvnc72

80+
Reaksiyon skoru
67
ben ryzen 5 3500x bir işlemci alacağım fakat aklımda şöyle bi soru var ben overlock kullanmak istemiyorum ryzen 5 3500x modelinde overlock her zaman açık mı oluyor yani istediğim zaman açıp kapatabiliyormuyum?

not: başka işlemciye geçemem.

ben ryzen 5 3500x bir işlemci alacağım fakat aklımda şöyle bi soru var ben overlock kullanmak istemiyorum ryzen 5 3500x modelinde overlock her zaman açık mı oluyor yani istediğim zaman açıp kapatabiliyormuyum?

not: başka işlemciye geçemem.
Overclock u kendiniz yaparsınız. Eğer yapmaz iseniz overclock olmaz. :)

yani pek anlamadım ama şöyle demi istediğim zaman kapatabiliyorum ve overlock nası açılır falan hiç bi bilgim yok.
Overclock musluk gibi aç kapa yapabileceğiniz kolay bir şey değildir. Bu işlerden anlamıyor iseniz işlemciyi olduğu gibi kullanın.

Overclock musluk gibi aç kapa yapabileceğiniz kolay bir şey değildir. Bu işlerden anlamıyor iseniz işlemciyi olduğu gibi kullanın.
yine anlamadım ama sizde kusurumabakmayın. alıcağım yere sorarım daha iyi anlarım heralde.
Post automatically merged:

yani tek sorduğum şey şu. istediğimiz zaman kapatabiliyormuyuz? ve kapalı kalabiliyormu?

yine anlamadım ama sizde kusurumabakmayın. alıcağım yere sorarım daha iyi anlarım heralde.

yani tek sorduğum şey şu. istediğimiz zaman kapatabiliyormuyuz? ve kapalı kalabiliyormu?
[/QUO

Overclock yapmanız için birazcık araştırma ve deneme yanılma yöntemiyle testler yapmanız gerekmektedir,evet overclock eski haline çevirilebilir, istediğiniz zaman doğru ayarları kullanarak overclock yapar,yine doğru ayarlarla eski haline döndürebilmeniz mümkündür.

ryzen 5 3500x modelinde overlock her zaman açık mı oluyor yani istediğim zaman açıp kapatabiliyormuyum?
Biraz açık uçlu soru.
Overclock dediğimiz olay hız aşırtmadır. AMD işlemcilerde CPB (Core Performance Boost/Çekirdek Performansı Yükseltme) ayarını açarsanız, işlemciniz ısınmadığı sürece kendini belirtilen hıza yükseltir. Açık kalmasını veya açılmasını öneririm.
Bir de manuel olarak yapılan Overclock var. Bunu kendiniz yapıyorsunuz. Voltaj, frekans gibi değişkenleri değiştirerek normalin üstünde hız aşırtma yapabilirsiniz. Bunu ise BIOS ayarlarınızı sıfırlayarak eski haline getirebilirsiniz.

Geri