ben ryzen 5 3500x bir işlemci alacağım fakat aklımda şöyle bi soru var ben overlock kullanmak istemiyorum ryzen 5 3500x modelinde overlock her zaman açık mı oluyor yani istediğim zaman açıp kapatabiliyormuyum?
ben ryzen 5 3500x bir işlemci alacağım fakat aklımda şöyle bi soru var ben overlock kullanmak istemiyorum ryzen 5 3500x modelinde overlock her zaman açık mı oluyor yani istediğim zaman açıp kapatabiliyormuyum?
Overclock yapmanız için birazcık araştırma ve deneme yanılma yöntemiyle testler yapmanız gerekmektedir,evet overclock eski haline çevirilebilir, istediğiniz zaman doğru ayarları kullanarak overclock yapar,yine doğru ayarlarla eski haline döndürebilmeniz mümkündür.
Biraz açık uçlu soru.
Overclock dediğimiz olay hız aşırtmadır. AMD işlemcilerde CPB (Core Performance Boost/Çekirdek Performansı Yükseltme) ayarını açarsanız, işlemciniz ısınmadığı sürece kendini belirtilen hıza yükseltir. Açık kalmasını veya açılmasını öneririm.
Bir de manuel olarak yapılan Overclock var. Bunu kendiniz yapıyorsunuz. Voltaj, frekans gibi değişkenleri değiştirerek normalin üstünde hız aşırtma yapabilirsiniz. Bunu ise BIOS ayarlarınızı sıfırlayarak eski haline getirebilirsiniz.