Neler Yeni

Ryzen 5 3600 120 Derece

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Bilgisayar bende değil 2 hafta önceden vatana bıraktım. Bugün aradıklarında ekran kartının hatalı oldugunu söylediler
Bak 110derecede hala 4200mhz de çalisiyor işlemci eğer bu sicaklikta olsa throttle yapmasi lazim en kötü

Polatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Polat
Durumu anlat işlemci 110 dereceyi görüyor de fotoyu göster büyük olasıkla tınlamazlar orası vatan çünkü. İşlemci ve anakart içinde servis işlemi istediğini söyle hatanın 2sinden kaynaklandığından eminsen
120leride gördüm. Anakart ve işlemci problemli oldugunu düşünüyordum ama bugün hatta yarım saat 1 saat önce müşteri hizmetlerinden aradılar ve ekran kartımın problemli oldugunu söylediler ne alaka diyorum içimden hala.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak 110derecede hala 4200mhz de çalisiyor işlemci eğer bu sicaklikta olsa throttle yapmasi lazim en kötü
Throttle derken açar mısın biraz

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Kasan neydi?

• Beğen
Reaksiyonlar: Asag

rebelmoves

80+ Bronze
şimdi bu 3600 ise 4.2 de falan kesin 1.45e kadar voltaj veriyordur dolayısı ile stok ile çıkar mı o sıcaklıklara devam ederse çıkar gibi geldi. Throttle demek ısınma sebebi ile işlemci frekans düşmesi demek

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
120leride gördüm. Anakart ve işlemci problemli oldugunu düşünüyordum ama bugün hatta yarım saat 1 saat önce müşteri hizmetlerinden aradılar ve ekran kartımın problemli oldugunu söylediler ne alaka diyorum içimden hala.

Throttle derken açar mısın biraz
Throttle işlemci çok sıcak olduğu için frekansı düşürmesidir

şimdi bu 3600 ise 4.2 de falan kesin 1.45e kadar voltaj veriyordur dolayısı ile stok ile çıkar mı o sıcaklıklara devam ederse çıkar gibi geldi. Throttle demek ısınma sebebi ile işlemci frekans düşmesi demek
1.45v ile bile o kadar ısınmamalı. Prine95 de falan tamam da GTA da en kötü 100 olur

rebelmoves

80+ Bronze
Throttle işlemci çok sıcak olduğu için frekansı düşürmesidir

1.45v ile bile o kadar ısınmamalı. Prine95 de falan tamam da GTA da en kötü 100 olur
geçen 4.1de stok fan ile prime yaptık 1.3v yakın voltaj işlemci 98e cıktı. Tabii hiçbir şey o kadar yük bindirmez ama salsak gidiyordu daha

Polatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Polat
geçen 4.1de stok fan ile prime yaptık 1.3v yakın voltaj işlemci 98e cıktı. Tabii hiçbir şey o kadar yük bindirmez ama salsak gidiyordu daha
Gtada 121 i kadar gördüm. İlk aldıgım zamanlar ss almadım aldaydım atardım. Bu arada boşta 75 derecede çalışıyor

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Hava akışı olarak çok iyi bir kasa değil ama en azından kenarlarda hava alacak boşlukları var. 120 derece normal değil böyle bir kasa için. Bu ısılar da normal değil. Keşke garantiye göndermeden önce konu açsaydınız voltaja falan bakardık. GTA oynarken 120 derece olması için voltajın 1.55 olması lazım o da maksimum verilebilecek sınır voltaj işlemciye öyle bir voltaj durumu olmuş da olabilir.

Veya soğutucunun vidaları az sıkılmıştı işlemciye temas etmiyordu. (büyük ihtimalle sebep bu)

Polatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Polat
Hava akışı olarak çok iyi bir kasa değil ama en azından kenarlarda hava alacak boşlukları var. 120 derece normal değil böyle bir kasa için. Bu ısılar da normal değil. Keşke garantiye göndermeden önce konu açsaydınız voltaja falan bakardık. GTA oynarken 120 derece olması için voltajın 1.55 olması lazım o da maksimum verilebilecek sınır voltaj işlemciye öyle bir şey olmuş da olabilir.

Veya soğutucunun vidaları az sıkılmıştı işlemciye temas etmiyordu. (büyük ihtimalle sebep bu)
Hava akışı olarak çok iyi bir kasa değil ama en azından kenarlarda hava alacak boşlukları var. 120 derece normal değil böyle bir kasa için. Bu ısılar da normal değil. Keşke garantiye göndermeden önce konu açsaydınız voltaja falan bakardık. GTA oynarken 120 derece olması için voltajın 1.55 olması lazım o da maksimum verilebilecek sınır voltaj işlemciye öyle bir voltaj durumu olmuş da olabilir.

1.406 V de falan calısıyormuş galerimdeki videolarda var. Auto da

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

1.406 V de falan calısıyormuş galerimdeki videolarda var. Auto da
1.4v de en kötü senaryoda 100 derece olur o da zor. Fan tam oturmamıştı başka bir açıklaması yok bunun

Polatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Polat

1.4v de en kötü senaryoda 100 derece olur o da zor. Fan tam oturmamıştı başka bir açıklaması yok bunun
Şimdi galerimde bir foto daha buldum 4000mhzde 107 derece işlemci kullanımı %39 buda çok anormal değil mi?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Şimdi galerimde bir foto daha buldum 4000mhzde 107 derece işlemci kullanımı %39 buda çok anormal değil mi?
Frekans çok önemli değil önemli olan voltaj. Anakart zaten çok fazla voltaj veriyormuş. O anakartın verdiği fazladan voltaj ile 4.5 GHz ye bile çıkarsın ama yine de bu kadar sıcak olmaz. Dediğim gibi boşta bile o kadar sıcaksa soğutucu temas etmiyordu işlemciye. Bilgisiz vatan elemanına denk gelmişsiniz gibi duruyor. İşlemci soğutucu vidalarını ne kadar sıkması gerektiğini bilmiyormuş demek ki

Top Bottom