Ryzen 5 3600 İLE 3600X ARASINDAKİ FARK NE

başka bir işlemcimi düşünmeliyim

• Oy kullanan toplam üye
    8
Reaksiyon skoru
0
3600 3.6/4.2 GHz 3600x ise 3.8/4.2 GHz çok bi fark yaratırmı veya bunlara vereceğim paraya başka bir işlemci alabilirmiyim. performansı daha yüksek olabilen

Aralarında devasa bir fark yok. Ama bütçeni zorlamıyorsa 3600x al

İ5 3600 diye bir işlemci yok öncelikle. AMD Ryzen 5 3600 ve 3600X var. X modelinde çarpan kilitleri açık oluyor ve OC yapabiliyorsun. Ama OC ile ilgilenmiyorsan boşuna soğutucu masrafı da çıkacak.

İkisi de tek çekirdek performansı yüksek işlemciler. 3600X'i frekansı biraz daha yüksek 3600 gibi düşünebilirsiniz.

İkisi de tek çekirdek performansı yüksek işlemciler. 3600X'i frekansı biraz daha yüksek 3600 gibi düşünebilirsiniz.
Hocam Sosyal ve burayla beraber mi ilgileniyorsunuz?

Evet. Siz Ribozomlu Cıstırıgo Sucuğu musunuz? :D
Ta kendisiyim :) Buradaki ortamı merak ettim ve en az 1 hafta buraya göz atacağım. Eğer seversem Sosyal ile beraber sürdürürüm. Beğenmezsem geri dönerim.

Ta kendisiyim :) Buradaki ortamı merak ettim ve en az 1 hafta buraya göz atacağım. Eğer seversem Sosyal ile beraber sürdürürüm. Beğenmezsem geri dönerim.
açıkçası ben ortamı beğendim nerdeyse herkes sıcak kanlı şuana kadar kimse terslemedi donanım arşivinden hiç böyle bi forum sitesi beklemezdim hll

Dostum bu olayı sana şöyle açıklayayım. Adamlar işlemcileri üretiyorlar ancak her zaman beklendiği kadar iyi sonuçlar vermeyebiliyor işlemciler o yüzden mesela 3600x diye ürettikleri bir işlemciyi bazı kıstasları geçemediği için 3600 olarak satışa sunuyorlar gibi gibi, o yüzden çok fark yok aralarında ben 3600 kullanıyorum gayet memnunum 4 ghz e oc ettim ancak stok soğutucu kullanma !

3600de çarpan kilitleri tam açık değil 3600xde açık fark bu ?

3600 3.6/4.2 GHz 3600x ise 3.8/4.2 GHz çok bi fark yaratırmı veya bunlara vereceğim paraya başka bir işlemci alabilirmiyim. performansı daha yüksek olabilen
dostum devasa fark yok ama hertürlü soğutucu alman lazım soğutucusu güçsüz arkadaşım oyunlarda 90 dereceyi görüyordu gitti soğutucu aldı. soğutucu şart.

3600 ile 3600x arasında harcanan enerji tüketimi farkı var ve çekirdek frekansı farkı var. Bu fiyat aralığında bu işlemcilerden daha iyi performans veren işlemcide bulamazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,704
Üyeler
187,232
Son üye
tolgahan172
Geri