Neler Yeni

Ryzen 5 3600 Isı sorunu gerçekten var mı ?

superpv2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Doğukan Yazıcı
Arkadaşlar merhaba Ryzen 5 3600 alacağım. Sadece oyun oynuyorum render yapmıyorum. 1650 super gaming ekran kartım var. Kasamda 6 adet fan var. Ve işlemci soğutucu alacağım. OverClock yapmaktan ya da voltaj düşürmekten hiç ama hiç anlamıyorum. Herkes şöyle yaparsanız ısı değeri böyle olur çok ısınıyo gibi şeyler söylemiş yardımcı olur musunuz? Yeni nesil oyunlar oynayacağım. Direkt alıp taktığımda hiç bir clock ayarı yapmadan bu işlemci iş görmez mi ?

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Arkadaşlar merhaba Ryzen 5 3600 alacağım. Sadece oyun oynuyorum render yapmıyorum. 1650 super gaming ekran kartım var. Kasamda 6 adet fan var. Ve işlemci soğutucu alacağım. OverClock yapmaktan ya da voltaj düşürmekten hiç ama hiç anlamıyorum. Herkes şöyle yaparsanız ısı değeri böyle olur çok ısınıyo gibi şeyler söylemiş yardımcı olur musunuz? Yeni nesil oyunlar oynayacağım. Direkt alıp taktığımda hiç bir clock ayarı yapmadan bu işlemci iş görmez mi ?
10400f almanız daha mantıklı olur bu durumda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Civan Çelebi
1650 super ekran kartın varsa 3600 e gerek duymassın bence

superpv2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Doğukan Yazıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlerde sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum. Belki 1 sene sonra

onr1818

80+ Bronze
Videoda stock fan ve t6 ultra ile 4250 mhz+ undervolt ile ve 4500mhz o.c ile oyun içi sıcaklık değerleri mevcut bakabilirsiniz gerekli ayarlamalar yada sogutucu temini ile sıcaklık sorunu yaşamassınız

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,327
İsim
Cemal Faruk Koçak
Hocam hiç korkmadan 3600 alınız.
İleride bir T6 ultra ile her şey çözülür.
Stok fanı işlemciye göre dandik evet ısıtıyor ama bir süre idare eder, eline 200tl geçtiğinde t6 ultra alıp o işlemciyi dondurabilirsin.

superpv2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Doğukan Yazıcı
Bazı arkadaşlar 2020 de çıkan Ryzen 5 3600 de ısınma sorununu düzelttiklerini söylemiş. Dediğim gibi alıp taktığımda 80 85 derecelere çıkma gibi bir problemle karşılaşma durumum var mıdır ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam hiç korkmadan 3600 alınız.
İleride bir T6 ultra ile her şey çözülür.
Stok fanı işlemciye göre dandik evet ısıtıyor ama bir süre idare eder, eline 200tl geçtiğinde t6 ultra alıp o işlemciyi dondurabilirsin.
İtopyadan alacağım ya da vatandan oradaki soğutuculardan öneriniz var mıdır?

Sosyalist Çapulcu

80+ Silver
Bazı arkadaşlar 2020 de çıkan Ryzen 5 3600 de ısınma sorununu düzelttiklerini söylemiş. Dediğim gibi alıp taktığımda 80 85 derecelere çıkma gibi bir problemle karşılaşma durumum var mıdır ?
Hocam render falan yaparsanız anca o derecelere ulaşırsınız. Oyunda pek bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ancak ileride bir T6 Ultra alın derim.

superpv2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Doğukan Yazıcı
İtopya ya da Vatan bilgisayardan anakart ve soğutucu önerir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Hasan kalay

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,327
İsim
Cemal Faruk Koçak
Mesaj otomatik birleştirildi:

İtopyadan alacağım ya da vatandan oradaki soğutuculardan öneriniz var mıdır?
Hocam ben öyle soğutucular hakkında çok bilgili değilim ama baktım, T6 ultra bunun kadar f/p soğutucu yok diye biliyorum.

superpv2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Doğukan Yazıcı
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Son olarak ryzen 5 3600 ve 1650 super sistemde ekran kartı darboğaz yaptırıcak işlemciye. Bu yüzden kasma donma gibi problemler yaşamam değil mi ?

Top Bottom