Yardım Ryzen 5 3600 mavi ekran

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar, sistem bileşenlerim şu şekilde:
  • MSI A320 M-A Pro
  • Athlon 3000G
  • G.Skill 16 GB 3000 MHz (single)
  • MSI GT 1030
Bütçem el verdikçe sistemi yükseltmeye karar verdim ve 1–2 hafta önce Ryzen 5 3600 aldım. BIOS güncellemesini yaptıktan sonra işlemciyi taktım ve bilgisayarı çalıştırdım; ancak mavi ekran almaya başladım. Eski işlemciyi tekrar taktığımda sistem sorunsuz çalışıyordu. Ryzen 5 3600’ü yeniden taktım, yine mavi ekran aldım.

Sorunun yazılımsal olabileceğini düşünerek sürücü güncellemeleri yaptım fakat düzelmedi. Ardından temiz Windows kurulumu yaptım, sonuç yine aynı oldu. Prime95 testi uyguladım ve işlemcide olağan dışı bir durum görünmedi. MemTest86 yaptığımda ilk testte 4 hata verdi ve sorunun RAM kaynaklı olabileceğini düşünerek yeni RAM siparişi verdim.

Yeni RAM gelene kadar eski RAM ile tekrar test yaptım, bu sefer hata vermedi. Yeni RAM geldiğinde eski RAM’i çıkarıp yenisini taktım ancak mavi ekran sorunu devam etti. Son olarak OCCT’de CPU + RAM testi yaptım ve fiziksel çekirdek 5’te hata verdi. Emin olmak için sadece CPU testini başlattım, yine fiziksel çekirdek 5 hata verdi.

Sizce sorun tam olarak ne olabilir? Öneriniz ya da tavsiyeniz var mı? Bilgisayar neredeyse 2 haftadır kullanılamaz halde ve sorunu net olarak tespit edemedim.

Resimler yüklenmemiş

Ekler

• IMG_3482.webp
    IMG_3482.webp
    650.8 KB · Hit: 6
  • IMG_3481.webp
    IMG_3481.webp
    727.2 KB · Hit: 6
Nedenini merak ettim . Up

Geri