Neler Yeni

Ryzen 5 3600 nasıldır?

weiwuer

80+ Bronze
T6 ultra linki verir misiniz

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
T6 ultra linki verir misiniz

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
kulaktan dolma ile bilgiler söylemeyin millete kardeşim ana kartın iyi olursa 3600 ısınmaz ama anakartın vram soğutucuları kötüyse işlemcide ısınacak ekran kartında benim tavsiyem anakart kötüyse ama sadece oyun oynanacaksa stok soğutucu yeterli aksi taktirde işlemci soğutucu almanı öneririm.

Anakartın kalitesi işlemcinin ısınmasını etkilemez, ama üst seviye B450 ler de manuel voltage verilebildiğin den 3600 ün voltage ı kısılarak daha az ısınması sağlanabilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,615
İsim
Özgürcan
Merhabalar ryzen 5 3600 işlemci ve ona uygun anakart birde ekran kartı önerebilir misiniz acaba? Yayın açmak için PC topluyorum 4 parça malzeme kaldı bunlardan 3ü de burda yazdıklarım. Bütçem kısıtlı o yüzden mümkünse ille de intel al demeyin alamıyorum teşekkürler
aldıgın zaman voltajı dusurmen lazım oto olarak 1.4000v oluyor ve ısı cok yukselıyor 1.2000v 4.0ghz sabıtleyıp ısı sorununu asabılıyorsun stok fan ıle ıslemcı zaten 4.1 4.2 cıkamıyor belkı ıslemcı fanı alarak cıkabılır ısıdan dolayıda cıkamıyordur

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
938
İsim
Burak küçüksubaşı
Anakartın kalitesi işlemcinin ısınmasını etkilemez, ama üst seviye B450 ler de manuem voltage verilebildiğin den 3600 ün voltage ı kısılarak daha az ısınması sağlanabilir.
ney yapmaz ney asdsad:sadSAd allah aşkına siz konuşmayın insanlara bilgi vermeyin bir daha
Mesaj otomatik birleştirildi:

a
Anakartın kalitesi işlemcinin ısınmasını etkilemez, ama üst seviye B450 ler de manuel voltage verilebildiğin den 3600 ün voltage ı kısılarak daha az ısınması sağlanabilir.
anakartım çok iyi olmadığı için 4.0 ghz ye sabitleyip voltajı düşürüp kullanıyorum 3600 ü aynı işlemciyi kullanan arkadaşım var anakartı msi çok iyi bir anakart stok sogutucuyla 80 dereceyi görmüyor bile.

aldıgın zaman voltajı dusurmen lazım oto olarak 1.4000v oluyor ve ısı cok yukselıyor 1.2000v 4.0ghz sabıtleyıp ısı sorununu asabılıyorsun stok fan ıle ıslemcı zaten 4.1 4.2 cıkamıyor belkı ıslemcı fanı alarak cıkabılır ısıdan dolayıda cıkamıyordur
bu da yanlış bilgi stok fanla 4.2 lere kadar çıkıyor işlemcide yapay zeka var zaten amd nin işlemciye koyduğu limit 95 derece ondan sonra kendini korumaya alıyor yanlış bilgiler veriyorsunuz kardeşim stok fanlada işlemci son hızına ulaşır.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
ney yapmaz ney asdsad:sadSAd allah aşkına siz konuşmayın insanlara bilgi vermeyin bir daha

Pekala dostum bana kanıt göster, örneğin bir X570 anakarttaki stock R5 3600 ün yük testi ile A320 deki R5 3600 ün yük testini göster.

Ben sana örnek vereyim, ben B450M-H anakartta R5 3600 ile CM nin kule tipi soğutucusunu kullanıyorum, aynı işlemci ve aynı soğutucu ile arkadaşım MSI ın daha üst seviye bir ve daha kaliteli VRAM i olan bir anakartını kullanıyor ve ikimiz de stock kullanıyoruz ama ikimizde yükte 70 dereceyi görüyoruz boşta da 38 civarı :).

Anakartın işlemci sıcaklığını etkilemesi gibi bir durum yok.

a

anakartım çok iyi olmadığı için 4.0 ghz ye sabitleyip voltajı düşürüp kullanıyorum 3600 ü aynı işlemciyi kullanan arkadaşım var anakartı msi çok iyi bir anakart stok sogutucuyla 80 dereceyi görmüyor bile.

bu da yanlış bilgi stok fanla 4.2 lere kadar çıkıyor işlemcide yapay zeka var zaten amd nin işlemciye koyduğu limit 95 derece ondan sonra kendini korumaya alıyor yanlış bilgiler veriyorsunuz kardeşim stok fanlada işlemci son hızına ulaşır.

Evet stock fanlada 4.2 GHz e ulaşır ama anca masaüstünde boşta iken, oyuna girdiğinde 4.0GHz i bile göremessin, aç testlerine bak R5 3600 ün stock soğutuculu halini.

• Beğen

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
938
İsim
Burak küçüksubaşı
Pekala dostum bana kanıt göster, örneğin bir X570 anakarttaki stock R5 3600 ün yük testi ile A320 deki R5 3600 ün yük testini göster.

Ben sana örnek vereyim, ben B450M-H anakartta R5 3600 ile CM nin kule tipi soğutucusunu kullanıyorum, aynı işlemci ve aynı soğutucu ile arkadaşım MSI ın daha üst seviye bir ve daha kaliteli VRAM i olan bir anakartını kullanıyor ve ikimiz de stock kullanıyoruz ama ikimizde yükte 70 dereceyi görüyoruz boşta da 38 civarı :).

Anakartın işlemci sıcaklığını etkilemesi gibi bir durum yok.
ya voltaj yada hızda ikinizden birinde azaltma yapılmış ben diyorum sana https://urun.n11.com/anakart/msi-b4...ywbUVlJ3NqPHUYlWXPJbjTabe6y44tFQaAh6kEALw_wcB arkadaşımın kullandığı anakart bu benim kullandıgım asus tuf b450 adamın sıcaklığı 80 83 leri görmüyor benim aynı oyunda 90 dereceyi gördü anakartın ne kadar iyiyse işlemci sıcaklığında o kadar iyi olur ne kadar kötüyse o kadar kötü olur vram olayı devreye giriyor burda işlemci ısıyı bi alanda toplamıyor dağılıyor sağa sola çünkü tamam git adama çok kötü bir anakart aldır o zaman kardeşim ondan sonra sağda solda sıvı sogutucu arasın.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
ya voltaj yada hızda ikinizden birinde azaltma yapılmış ben diyorum sana https://urun.n11.com/anakart/msi-b4...ywbUVlJ3NqPHUYlWXPJbjTabe6y44tFQaAh6kEALw_wcB arkadaşımın kullandığı anakart bu benim kullandıgım asus tuf b450 adamın sıcaklığı 80 83 leri görmüyor benim aynı oyunda 90 dereceyi gördü anakartın ne kadar iyiyse işlemci sıcaklığında o kadar iyi olur ne kadar kötüyse o kadar kötü olur vram olayı devreye giriyor burda işlemci ısıyı bi alanda toplamıyor dağılıyor sağa sola çünkü tamam git adama çok kötü bir anakart aldır o zaman kardeşim ondan sonra sağda solda sıvı sogutucu arasın.

Orda stock yazmışım dostum görmüyormusun :), ikimizde de hiç bir oynama yok anakartlar nasıl ayarlanmış ise öyle kullanıyoruz ve aynı değerleri alıyoruz sıcaklık olarak.

Mümkün ise güçlü ve güçsüz VRAM li anakartlar da R5 3600 ün sıcaklık testlerinin olduğu bir video at görelim.

• Beğen

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
Merhabalar ryzen 5 3600 işlemci ve ona uygun anakart birde ekran kartı önerebilir misiniz acaba? Yayın açmak için PC topluyorum 4 parça malzeme kaldı bunlardan 3ü de burda yazdıklarım. Bütçem kısıtlı o yüzden mümkünse ille de intel al demeyin alamıyorum teşekkürler
Anakart b450 s2h alabilirsin ama ekran kartını 2060s den az alma rahat etmek amaçlı

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
@intel pentium
@RevDeisDou

Ne zamandan beri anakarta göre işlemci sıcaklığı değişiyor, varmı bilginiz ?

R5 3600 ü X570 e taksak buz kesicek galiba.

• Beğen

weiwuer

80+ Bronze
Rainbowlu bu gokkusagi gibi. Dinciler yobazlar azili muslumanlar evimizi basmasin, Bizim kulturumuzde yok ahlakimizi bozuyorsun diyip😂

• Hahaha

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,725
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
@intel pentium
@RevDeisDou

Ne zamandan beri anakarta göre işlemci sıcaklığı değişiyor, varmı bilginiz ?

R5 3600 ü X570 e taksak buz kesicek galiba.
PCB sıcaklığı filan ya da VRM sıcaklığı değişiyor diye biliyorum ve yeterli güç sağlayabilme de var tabi sayısı az ve güçsüz olunca daha fazla ısınıyor diye biliyorum tabi soğutması da önemli ama işlemci sıcaklığıyla nasıl ilgisi var onu bilmiyorum doğrusu. :D fazla ısınınca lehim atıyormuş VRM'ler. :D
@HABAR

NBatuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
NBatuhan

Ryzen 5 3600 fiyatına göre güçlü bir işlemci ve tabi AMD de sağolsun! işlemcinin suyunu çıkarıp öyle piyasaya sunmuş. Anakarttan mı işlemciden mi kaynaklandığına emin olamamakla beraber stok ayarlarda voltaj ve dolayısıyla sıcaklık sıçramaları olduğunu farkettim. Stok soğutucu da çıkardığı gürültüye değecek bir iş yapamıyor malesef. Kesinlikle manuel voltaj ve frekans ayarı yapmanızı tavsiye ediyorum (lakin dikkatli karar veriniz çünkü işlemciniz garanti kapsamı dışına çıkacaktır ), bunu yapamayacaksanız başka işlemcilere yönelmekte fayda var. Benim kullandığım anakartın işlemciye verdiği voltaj otomatikteyken zaman zaman 1.4V'u geçiyor ve bu hafif oyunlar oynayan, günlük kullanıcılar için çok fazla. Üstelik yüksek voltaja maruz kalan işlemcilerde "degrade" denilen kayıplar oluyor (yani işlemci zamanla boost kabiliyetini kaybediyor (3600 için konuşuyorum 4,2 gHZ'e çıkamamaya başlıyor) )
Çözüme gelecek olursak en başta CPB kapatmayı denedim (3.6gHZ sabitleniyor), işe yaradı fakat bunu yapacaksanız r5 2600 almak daha mantıklı (f/p)
Sonra stok soğutucuyu değiştireyim dedim, başta aklımda sıvı soğutma vardı fakat oldukça uygun bir fiyata wraith prism denk getirince onu aldım, stok ayarlarda CPB açıkken yine memnun etmedi.
Sonra CPB kapatıp birkaç gün frekansı 4.2gHZ'a sabitleyip 1,3V'da çalıştırdım, sıcaklıkları yine beğenmedim. Şuan 3,9gHz 1,2V'u deniyorum sıcaklıklardan memnunum, oyunlarda 60'ı geçmedi masaüstünde de 44-45 stabil (stok haldeki sıçramalar olmuyor) muhtemelen yakın zamanda 4ghZ'ı 1,200V ile deneyeceğim.
Özetlemek gerekirse birkaç ince ayarla ve kaliteli soğutma ekipmanlarıyla kullanacaksanız tavsiye ederim, güzel işlemci. Fakat sistemin tamamını maksimum F/P göz önüne alarak toplayacaksanız sıcaklıklar konusunda r5 3600 ile sorunlar yaşayacağınızı düşünüyorum.
Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim

Top Bottom