Ryzen 5 3600 overclock lu geldi

tnatncr

80+
Reaksiyon skoru
105
İtopyadan almış olduğum teknoking 2 adlı pc de cpu da ısınma sırunları yaşıyodum (voltaj düşürme ile çözmüştüm) bugün başka bişey için msi dragon center yükledim ve işlemcimin 4,2 ghz olduğunu gördüm sizce bunu yanlışlıkla ben mi yapmışımdır öyle mi gelmiştir (arada 3.6 ya düşüyo fakat geri yükseliyo)
1592659625615.webp

O overclock değil, işlemci soğuk çalıştığında kendini boost frekanslarına çıkartır.

İşlemci boost frekansına manuel olarak girip olabilecek en düşük voltajı yapmanız en doğrusu olur.

O overclock değil, işlemci soğuk çalıştığında kendini boost frekanslarına çıkartır.
nası kapatabilirm bunu bilginiz varmı ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci boost frekansına manuel olarak girip olabilecek en düşük voltajı yapmanız en doğrusu olur.
olabilicek en düşük mü en yüksek mi (bios tan 1,1 volt a düşürmüştüm)

Kapatma, öyle kalsın. Kapatırsan işlemcin boost yapmaz daha düşük performans alırsın.

Bunu ben yeni öğrendim. İşlemciye OC yapmadan kendini 4.2 GHz mi yapıyor yani? Başka işlemcilerde bu özellik var mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kapatma, öyle kalsın. Kapatırsan işlemcin boost yapmaz daha düşük performans alırsın.

He tamam Core boost özelliğiymiş. Ben 3600 kendini en fazla 3.9 GHz boost ediyor sanıyordum.

Bunu ben yeni öğrendim. İşlemciye OC yapmadan kendini 4.2 GHz mi yapıyor yani? Başka işlemcilerde bu özellik var mı?
Tüm Ryzen'lerde var. Dokuzuncu nesil i3 işlemcilere de boost özelliği geldi, önceden yoktu. Şu anda yeni olan işlemcilerin hepsinde var. Athlon, Pentium Gold ve Celeron'larda yok, onları saymıyorum zaten.

Tüm Ryzen'lerde var. Dokuzuncu nesil i3 işlemcilere de boost özelliği geldi, önceden yoktu. Şu anda yeni olan işlemcilerin hepsinde var. Athlon, Pentium Gold ve Celeron'larda yok, onları saymıyorum zaten.

Yok dediğim gibi ben en fazla 3.9 GHz boost yapıyor sanıyordum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,546
Üyeler
204,741
Son üye
yiidd_
Geri