Ryzen 5 3600 overclock sınırı

İyi bir hava veya sıvı soğutma ile gigabyte b450 m s2h üzerinde bu işlemciyi kaç GHz'e çıkartabilirim ?

(Ayrıca 300 TL ye hava soğutma önerirseniz sevinirim)
Ben 1.1v de 4.2 çalıştırıyorum , 2019 sanırsam , 4.4 ghzde 65 66 dereceyi geçmiyor oyunlarda , arctic freezer 34 duo kullanıyorum soğutucu olarak , 4.6ghz denemiştim ben, fark göremedim ahım şahım gerek yok dedim ondan sonra 4.4 ghzde kullanıyorum sakin sakin

Bu anakart için geçerli değil mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki anakart ile ilgili sıkıntı olurmu , sonuçta voltajı çok fazla vermeyeceğiz
Yok işlemci silikon kalitende son derece önemli 1.45 voltajda 4.2 çalışırsa çok oc olmaz ama 1.2 yada 1.1 de 4.2 çalışırsa stabil 4.5 4.6 yaparsın kasanıda yaz yardımcı olayım ve işlemci sendemi şu an

Yok işlemci silikon kalitende son derece önemli 1.45 voltajda 4.2 çalışırsa çok oc olmaz ama 1.2 yada 1.1 de 4.2 çalışırsa stabil 4.5 4.6 yaparsın kasanıda yaz yardımcı olayım ve işlemci sendemi şu an
İşlemci bende değil maalesef, şuan kargoda .
Voltaj olayını anladım , kaç voltajla beslendiği önemli

Şuan kullanmıyorum DA-3 ile ilgili sorun yaşadım ve biraz uzadı .
Kasa ise gamebooster GB-L6 yani hava akışı ile ilgili sorun olacağını sanmıyorum.
yok 1.45i geçemdiğiniz surece patlama ihtimaliniz çok az.

Şuan kullanmıyorum DA-3 ile ilgili sorun yaşadım ve biraz uzadı .
Kasa ise gamebooster GB-L6 yani hava akışı ile ilgili sorun olacağını sanmıyorum.
Evet hava akışı iyi soğutucu olark t6 ultra alırsın üst tarafada p12 takarsın baya iyi olur değerlerin ama dediğim gibi silikon kaliten aşırı önemli yani oc yapabilirsinde boost frekansında bırakabilirsinde

Evet hava akışı iyi soğutucu olark t6 ultra alırsın üst tarafada p12 takarsın baya iyi olur değerlerin ama dediğim gibi silikon kaliten aşırı önemli yani oc yapabilirsinde boost frekansında bırakabilirsinde
Gönül ister ki 4.2 de 1 GHz de çalışsın.

Gönül ister ki 4.2 de 1 GHz de çalışsın.
Gelince bakacağım , tamamen şans

O yüzden stock hızda en az hangi voltaj ile çalıştığı önemli değil mi ?
En az hangi voltajla çalıştığı değil çekirdeklerini kısmaması lazım çok düşük voltajda çalışırsa ya çekirdekleri kullanmaz yada sistem kapanır

Gelince neden olmasın

Anladım
olacak lan!
ben alıcam o işlemciyi ben o.c yapıcam! başkası alamaz. bugun 3700x o.c yaptım eğlenceliydi ama 3600 dahada zevk veriyor

En az hangi voltajla çalıştığı değil çekirdeklerini kısmaması lazım çok düşük voltajda çalışırsa ya çekirdekleri kullanmaz yada sistem kapanır
Hiçbir çekirdeği 100% ün altında çaliştirmadığı en düşük frekans önemli , çünkü bu ne kadar az ise ileri frekans içinde o kadar azdır

olacak lan!
ben alıcam o işlemciyi ben o.c yapıcam! başkası alamaz. bugun 3700x o.c yaptım eğlenceliydi ama 3600 dahada zevk veriyor
Nerede oturuyorsun

İyi bir hava veya sıvı soğutma ile gigabyte b450 m s2h üzerinde bu işlemciyi kaç GHz'e çıkartabilirim ?

(Ayrıca 300 TL ye hava soğutma önerirseniz sevinirim)
Ben olsam o işlemciye O.C yapmazdım malum ısınıyor çok güçlü olduğu için, bu nedenle de iyi bir soğutucuya ihtiyaç var.

Geri