Ryzen 5 3600 overclock

Hwinfo64 indirip sensors only açtıktan sonra cinebench r23 testini multi olarak yapabilir misin? Test bittikten sonra Hwinfoda'ki cpu sıcaklıgı frekans kısımlarının + ne kadar güç çektiğinin ss ini atarsan buraya yardımcı olabilirim.
Çözümü basit mi peki ?
Ve pc de neden 4.2 gösteriyor ki
Sana ne yapman gerektiğini yukarda söyledim yardımcı olabilmem için.

Nerden yapıcam testi açıldı önüme foto atıyorum ama site yüklemiyor
Programı actıgında şu tike tıklayıp açıp arkada acık bıracaksın. Sonra cinebench r23 testi yapacaksın multi core. Sonra cb testi bittiğinde program zaten altta açık olcagı icin oradaki değerlerin fotoğprafını atacaksın buraya
1647256080161.png

Programı actıgında şu tike tıklayıp açıp arkada acık bıracaksın. Sonra cinebench r23 testi yapacaksın multi core. Sonra cb testi bittiğinde program zaten altta açık olcagı icin oradaki değerlerin fotoğprafını atacaksın buraya
Alıntıyı görüntüle
20 dk ya burdayım kanka

Alıntıyı görüntüle

Son düzenleme:
Bendeki 3600 bronz du 4.2 - 1.260 anca düşürebiliyordum aynı soğutucu değerler seninkilere yakın, buz gibi oluyordu, gold ile 1.10 kullananlar var sizinkide büyük ihtimal gold. boşta 30 derece oluyordu bende.

Bendede R5 3600 var OC yapsam ı diye düşünüyorum

DIAGNOSTIC RESULTS
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor
CPU VID: 1056
CPU TEL: 1034
Max temperature: 75,2°
Energy efficient: 3,8
Your CPU is SILVER SAMPLE
Recomended values for Undervolt:
Reference frequency: 4100 MHz
Reference voltage: 1175 mV

Bendede R5 3600 var OC yapsam ı diye düşünüyorum

DIAGNOSTIC RESULTS
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor
CPU VID: 1056
CPU TEL: 1034
Max temperature: 75,2°
Energy efficient: 3,8
Your CPU is SILVER SAMPLE
Recomended values for Undervolt:
Reference frequency: 4100 MHz
Reference voltage: 1175 mV
CTR testi tamamiyle yalan arkadaşlar. O programın Silver/brozn/gold/plat dediğine güvenmeyin. O kadar çok değişken var ki işlemci kalitesini etkileyen.

Yani bende pek doğruluğuna inanmıyorum zaten. Ne yapmalı sence fikrin varsa bakalım
Yani 5xxx serisi işlemcin olsa Pbo yapmanı önerirdim ama 3xxx serisi işlemcilerde all core OC'ye mecbursun. O yüzden deneme yanılmayla ALL core oc yapmayı dene. LLC ( load line calibration'u level 4 yap). Oc işlemini bitirdikten sonra corecycler programını indirip test et stabiliteyi.

Yani 5xxx serisi işlemcin olsa Pbo yapmanı önerirdim ama 3xxx serisi işlemcilerde all core OC'ye mecbursun. O yüzden deneme yanılmayla ALL core oc yapmayı dene. LLC ( load line calibration'u level 4 yap). Oc işlemini bitirdikten sonra corecycler programını indirip test et stabiliteyi.
9443 çıktı hocam en fazla 55 derece çıktı hocam fotoğraf yüklenmiyor

Geri