kranosspare
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
Merhaba arkadaşlar özellikle bu konuda tecrübeli arkadaşlara ihtiyacım var. Ryzen 5 3600 işlemcisini kullanıyorum. Tüm ayarlar Auto'da. CBS açık durumda. Bu yüzden voltaj sürekli dalgalanıyor. 1.075 olup sonra 1.450,1475'e çıkıyor sonra tekrar iniyor. Sıcaklıklar da bu yüzden boşta 55 derecelerde geziniyor. Her yerde uzun süredir araştırıyorum. Bu tip işlerin işlemcinin silikon kalitesiyle doğrudan ilgisi varmış. Benim silikon bronze kalitesinde gösteriyor CTR programı. Şimdi bunun en kötü seviyede olduğunu biliyorum.
Undervolt denemelerim şu şekilde oldu.
4.2 Ghz - 1.2 volt reset,bilgisayar açılmadı,mavi ekran, power tuşuyla tamamen kapatmak zorunda kaldım.
4.1 Ghz - 1.25 volt aynı sonuçlar
4.1 Ghz - 1.275 volt aynı sonuçları tekrar aldım. Bilgisayarı birçok defa powersupply'den kapatmak zorunda kaldım. Çünkü açılmadı fanlar son hızda döndü korkuttu yani. Zaten bilmiyorum pek bu işleri.
Şimdi sizden istediğim ayarları nasıl yapmalıyım? İşlemciyi stock soğutucuyla kullanıyorum. Ne önerirsiniz bunun için? Teşekkür ederim.
Undervolt denemelerim şu şekilde oldu.
4.2 Ghz - 1.2 volt reset,bilgisayar açılmadı,mavi ekran, power tuşuyla tamamen kapatmak zorunda kaldım.
4.1 Ghz - 1.25 volt aynı sonuçlar
4.1 Ghz - 1.275 volt aynı sonuçları tekrar aldım. Bilgisayarı birçok defa powersupply'den kapatmak zorunda kaldım. Çünkü açılmadı fanlar son hızda döndü korkuttu yani. Zaten bilmiyorum pek bu işleri.
Şimdi sizden istediğim ayarları nasıl yapmalıyım? İşlemciyi stock soğutucuyla kullanıyorum. Ne önerirsiniz bunun için? Teşekkür ederim.