Neler Yeni

Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT'li sistem için tavsiye

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Levent

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
2070 alsam daha da pahalı oluyor ama sistem :) 5700xt'yi seçme sebebim ise 2060 fiyatına 2070s performansı vermesinden kaynaklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ufak tefek derken ne tarz sorunlarla karşılaştınız hocam ?
hazır sistemler var 9.5k civarı 2070 super olan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Levent
hazır sistemler var 9.5k civarı 2070 super olan.
Benim sistemim monitör dahil(1614 TL) 10.400 TL hocam. Monitör değiştirmek zorundayım çünkü 2009 senesinden beri aynı monitörü kullanıyorum :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Levent
1.B450 serisinin en üst düzeyi Tomahawk MAX dır. B550 geleceğe yatırımdır.

2.G.Skill güzel bir firmadır. Kingston RAM ile birlikte kullandım hiç sorun yaşattırmadı. GEİL'i bu sene görmeye başladım.

4.PSU'da içinize oturmadıysa Cooler Master MWE WHİTE almanızı öneririm. Orta-Üst arasında bir PSU'dur. 650Watt ya da 700Watt bütçenizi tam denk geliyor sanırım.
1- b550 tuf hem ileriye donukluk bakimdan hemde vram bakimdan daha iyi olur buyuk ihtimale
2- gskill RAM konusunda adini duyurmus ve kaliteli urunleri olan bir marks
3- o kasalar hakkinda bir fikrim yok
4- icin rahat edecek ise Corsair alabilirsiniz ama sharkoon da gayet kaliteli marks hangisini alsanda pisman olmazsin
Kasa olarak mesh bir kasa seçmrnizi şiddetle tavsiye ederum. RAM olarak ise az daha vererek bunu alabilirsiniz. Cl19 olmasına takılmayın az oc ile cl16 yapılabiliuor bu RAM.

Arkadaşlar selamlar.

3200MHZ CL16 Ram mi almalıyım yoksa , 3600MHZ CL18 Ram mi almalıyım ?

Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Levent
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Yalçın ege koçak
Merhabalar arkadaşlar.

Ben 10 sene sonradan ilk defa bilgisayar toplayacak olan bir abiniz, kardeşiniz olarak sizden bazı tavsiyeler bekliyorum. Topladığım bilgisayarın parçaları ise aşağıdaki gibi olacaktır.

İşlemci : Ryzen 5 3600
Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ RX 5700 XT
Anakart: MSI B450 TOMAHAWK MAX 4133MHZ(OC) ya da Asus TUF GAMİNG B550-PLUS 4600MHZ
Bellek
: G.SKİLL RİPJAWSV (2X8GB) 3200MHZ CL 16 ya da Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance (2x8GB) 3200MHZ CL16
SSD:
Samsung 970 EVO 250 GB + Samgung 750 EVO 250 GB(Eski SSD'm)
Kasa: Zalman Z3 Plus ya da Zalman Z9NEO-PLUS
PSU
: Sharkoon SHP650 VS 650W 80+ ya da Corsair 650W CV 80+
Monitör:
AOC 23.8" 24G2U 1Ms 144Hz

Yaklaşık olarak 10.400 TL yapıyor.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki kalın puntolarla yazdığım bileşenler araştırdığım ve okuduğum kadarıyla insanların forumlarda, sözlüklerde önerdikleri bileşenler. Benim size sormak istediğim ise

1- Tomahawk b450 mi seçmeliyim yoksa Tuf Gaming b550 mi ? NEDEN? Ya da sizin bir öneriniz var mıdır ?
2- Bellek kısmında daha önce seçtiğim bellekler (GEİL (2X8GB) EVO X II AMD EDITION 3600MHZ CL18) idi. Çoğu kişi değiştir CL'si yüksek, bilinmeyen marka dedi? Peki şimdi bu seçtiğim G.SKill ya da Team-T hangisini seçmeliyim ? NEDEN ? Ya da sizin bir öneriniz var mı ?
3- Kasa konusunda pek fazla tavsiye alamadım. Aldıklarım da sırf RGB için çok fazla fiyatı yüksek olan marka ve modeller (RGB manyağı değilim olmasa çok daha iyi bile olur). Bu iki kasada karar kıldım gerek görünüşlerindeki sadelik gerek içerisindeki fan sayısının fazla oluşu ve fiyatı beni cazip kıldı? Zalman Z3 Plus mı yoksa Zalman Z9NEO-Plus mı seçmeliyim? NEDEN ? Sizin bir öneriniz var mıdır ?
4- Geldik en problemli yere araştırdığım kadarıyla Sharkoon'a bütün forum kullanıcıları güveniyor (fiyatı da çok çok iyi) ama danıştığım ya da cevap aldığım diğer forumlarda değiştir diye bas bas bağırdılar ne yapacağımı şaşırdım. Hangisini almalıyım Sharkoon mu yoksa Corsair mi? NEDEN? Ya da sizin önereceğiniz başka bir bileşen var mıdır ?
Bilgisayarı aldıktan 3-5 yıl sonra belki işlemci soğutucu ya da RAM'leri yükseltme gibi bir takım işlere girişebilirim. diğer türlü her hangi bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum.

RGB manyağı değilim, tek düze bir adamım sadelik ve şıklıktan hoşlanıyorum. Kasamın ya da bilgisayarımın çok yanarlı dönerli, kımıl kımıl bir şey olması gerekmez. 10.600'ü bütçemdir fazla aşmak istemiyorum.
Bana neler önerirsiniz arkadaşlar?

Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.

Zalman z3 plus bende var iğrenç bı kasa hava akışı yok denecek kadar az

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,899
Üyeler
168,048
Son üye
Whercho