Ryzen 5 3600 vs Ryzen 5 3600X hangisi?

Reaksiyon skoru
58
selamlar öncelikle, bu ikisi arasından birini alacağım fakat karar veremedim. aradaki fiyat farkına verdiği performans değer mi? genellikle fps ve hikayeli oyunlar oynayacağım.

selamlar öncelikle, bu ikisi arasından birini alacağım fakat karar veremedim. aradaki fiyat farkına verdiği performans değer mi? genellikle fps ve hikayeli oyunlar oynayacağım.
değmez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sana tavsiyem ne yap ne et 5600 al

Ryzen 5 5600 almanı öneririm. Eğer 0 alıyorsan ve aradaki farkı veremiyorsan Ryzen 7 2700X al soğutucu masrafından kurtul.

x ile arasında 100 lira falan varsa x alın ama diğer türlü değeceğini düşünmüyorum stok fan başta kurtarır bütçe olunca 600 700 liralık bir kule fan işi görecektir

hocam zaten hedef oydu fakat 3600ü 1700 liraya almış olruyorum bi yandan 5600 için bütçe yetmiyor.
eğer daha sonrasında am5 geçerim diyorsan 3600 alabilirsin ama uzun süre aynı işlemciyi kullanacaksan 5600 ü zorla bence

x ile arasında 100 lira falan varsa x alın ama diğer türlü değeceğini düşünmüyorum stok fan başta kurtarır bütçe olunca 600 700 liralık bir kule fan işi görecektir
hocam soğutucu derdim yok elimde fazladan var.
eğer daha sonrasında am5 geçerim diyorsan 3600 alabilirsin ama uzun süre aynı işlemciyi kullanacaksan 5600 ü zorla bence
am5 geçmem hocam öyle çokta bi beklentim yok.
3600 lerin belli bir üretimi sorunlu alırken dikkatli olmanı öneririm, ben zamanında çok uğraştım.
nası bi sorun var hocam,gneel gördüğümde ram ile ilgili oluyor.

paranı biriktir mümkünse 5600 al 3600 de iyidir ama 5600 çok kral bir işlemci.

X sadece overclock hâli o kadar. Zaten anakart destekliyorsa 3600'ü 3600X performansına getirirsiniz. Farka değmez

arada sadece çekirdek hızı ve maks frekans hızı farkı var fark küçükse olabilir

hocam soğutucu derdim yok elimde fazladan var.

am5 geçmem hocam öyle çokta bi beklentim yok.

nası bi sorun var hocam,gneel gördüğümde ram ile ilgili oluyor.
Silikon kaliteleri inanılmaz kötü ilk üretim 2019 çıkışlıların ki ben de 2019'da aldım, 4.2 GHZ göremiyordu işlemci, overclockla sabitleyemiyordum. Otomatik Overclock açıyordum o da çok yüksek voltajla anca sabitleyebiliyordu 4.2 GHZ'e. Ayrıca da ısınıyor zaten stok fan yetmemesi herkesin bildiği bir durum ama dediğim gibi. Eğer ki fark 100 200 liraysa kesinlikle X olanı al, X olan versiyondan sorun çekmezsin, zaten frekansı daha yüksek, ayrıca kendin de biraz gaz verebiliyorsun onlara güzel oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,908
Üyeler
175,128
Son üye
baggiletto
Geri