RYZEN 5 3600XT YARDIM LÜTFEN.

poinext

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba işlemcim yeni alındı dün sistemi taktım parçalarını vs.

islemcinin mhz degerlerine bakıyorum 3792 civarı normal takılıyor sonra bi site açınca arkada herhangi bir şey yapınca bi anda 4490lara çıkıyor mhz degeri ve fan aşırı hızlanıyor sanki stress altındaymış gibi.
bu durum işlemciye zarar verir mi çünkü sürekli aynı şey oluyor otomatik overclock olmus gibi tam bilgim yok o yüzden sizlere danışmak istedim
Post automatically merged:

oyunlarda ısınmayı önlemek için okey ama google sekmesi açıyorum bu durumda bile aynı şey oluyor

Zarar vermez işlemci boost oluyor.

bende de 3600x var gereksiz yere yoruluyor bence 4 ghz ye sabitledim işlemciyi miss gibi oldu

zarar vermez ama bunun olmasını istemiyorsanız uv yapabilirsiniz hem daha az ısınır hem daha performanslı olur

bende de 3600x var gereksiz yere yoruluyor bence 4 ghz ye sabitledim işlemciyi miss gibi oldu
OC moduna aldıgım zaman 4ghz e sabitleniyor ama bir arkadaş şuan kullandıgım gibi olmasının daha saglıklı oldugunu söyledi sizlerede danısmak istedim

zarar vermez ama bunun olmasını istemiyorsanız uv yapabilirsiniz hem daha az ısınır hem daha performanslı olur
uv nedir hocam

OC moduna aldıgım zaman 4ghz e sabitleniyor ama bir arkadaş şuan kullandıgım gibi olmasının daha saglıklı oldugunu söyledi sizlerede danısmak istedim

uv nedir hocam
uv undervolt yani mesela atıyorum 4.5ghz ile verimli çalışacak en düşük voltajı belirliyorsun bu sayede anlık olarak yükselmiyor ve daha az ısınıyor

uv undervolt yani mesela atıyorum 4.5ghz ile verimli çalışacak en düşük voltajı belirliyorsun bu sayede anlık olarak yükselmiyor ve daha az ısınıyor
usta ben hiç bilmiyorum o işleri yanlış bişey yapıp zarar vermek istemiyorum gönül isterdi dedigini yapıyım

İşlemçinin bir uygulama açılırken bu şekilde frekans artırması gayet normal

Valla benim 3500x de öyleydi.Fan sürekli sok hızda çalışıyor diye kontrol edeyim dedim.Bir baktım 1.4v çekiyor sürekli.Hemen undervolt yaptım.

usta ben hiç bilmiyorum o işleri yanlış bişey yapıp zarar vermek istemiyorum gönül isterdi dedigini yapıyım
zor bir işlem değil ryzen master ile yaparsınız acemiyseniz ve bir sorun olursa max sistem yeniden başlar az voltaj verirseniz sistem yeniden başlar çok verirseniz yanar biz voltaj düşüreceğiz arttırmayacağız bilen birisiyle yapabilirsiniz

Geri