Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 5 5500 için overclock önerisi

ugurkrdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Uğur Karademir
Merhaba arkadaşlar,

Overclock konusuna bayağı yabancı birisiyim. Kullandığım kasa ve soğutma sistemini aşağıya yazıyorum. Bu sisteme göre overclock değerleri önerir misiniz? [Affedersiniz, mala anlatır gibi anlatırsanız sevinirim :')]

Bu arada sanırım bazı overclock yöntemleri base clock değiştiriyormuş bu yüzden masaüstünde bile işlemci full yükte çalışıyor ve ısınıyormuş bunu istemiyorum sadece turbo frekans üst sınırı artsın istiyorum.

Sistem;
Anakart
: Gigabyte A520M-DS3H
İşlemci: Ryzen 5 5500
Soğutucu: Dark Freezer X123
Kasa: Vento VG10F

Bünyamina

80+ Platinum
Merhaba arkadaşlar,

Overclock konusuna bayağı yabancı birisiyim. Kullandığım kasa ve soğutma sistemini aşağıya yazıyorum. Bu sisteme göre overclock değerleri önerir misiniz? [Affedersiniz, mala anlatır gibi anlatırsanız sevinirim :')]

Bu arada sanırım bazı overclock yöntemleri base clock değiştiriyormuş bu yüzden masaüstünde bile işlemci full yükte çalışıyor ve ısınıyormuş bunu istemiyorum sadece turbo frekans üst sınırı artsın istiyorum.

Sistem;
Anakart
Anakartının oc desteği yok.

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,109
İsim
Eymen
Merhaba arkadaşlar,

Sistem;
Anakart
A520 serisi ankartlar overcloock desteklemiyor.

grasdiyas

80+ Silver
anakart overclock desteklemiyor fps arttırmıyor overclock pek render performansı artar anca

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
810
İsim
Ahmet
anakart overclock desteklemiyor fps arttırmıyor overclock pek render performansı artar anca
Aslında artar, işlemciye yük bindiren oyunlarda performans artışı olur hocam OC ile veya darboğaz varsa OC ile azaltabilirsiniz. Lakin işlemci 3xd olmaması lazım.

ugurkrdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Uğur Karademir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

grasdiyas

80+ Silver
Aslında artar, işlemciye yük bindiren oyunlarda performans artışı olur hocam OC ile veya darboğaz varsa OC ile azaltabilirsiniz. Lakin işlemci 3xd olmaması lazım.
5600x ile cinebench te 12000k civarında puan alıyorum 3 4 fps fark etti cs2 de valorantta belki artmıştır bakmadım hiç ama işlemciden işlemciye değişiyor 5500 de artar belki bazı oyunlarda

Top Bottom