Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 5 5500 için soğutucu önerisi OC yapacağım

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Emeğinize sağlık. Ses sadece ilk açılıştaysa sorun olmaz benim için. Sıvı soğutmalarla ilgili pompa bozulması gibi şeyler çok duyduğumdan biraz temkinliydim sadece..
Bende çok sevmem sıvı soğutma. Fuma 2'yi indirimde yakalarsam alırdım veya şuanda indirimde olan Ninja 5'i alırdım.
1655837627095.png

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Bu arada bende iyi bilirdim bu modeli. forumdaki of Beauty and Rage herkesi örgütlediği gibi benide örgütledi bu konuda. Ondan önermiyorum :D. normalde taş gibi modeldir. ama işte :/

Alternatif olarak FUMA 2 önerebilirim.
Evet fiyatını görünce hemen almak istedim. :D Çünkü bir kaç gündür bakıyorum ve fiyatı hep 1900-2200 arasında geziyordu. FUMA 2 ye bakacağım hocam teşekkür ederim. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende çok sevmem sıvı soğutma. Fuma 2'yi indirimde yakalarsam alırdım veya şuanda indirimde olan Ninja 5'i alırdım.
Alıntıyı görüntüle
Sonuçları harikaymış hocam. Ryzen 5 5500 ü OC yapsam bile yeterli hatta ilerisini de çok iyi götürecek bir soğutucu o zaman FUMA 2 ve Ninja 5
Bunlara bakacağım tekrardan. FUMA 2 estetik olarak daha hoş gözüktü gözüme. Şimdi benim buradan anladığım şu doğru mudur, SilverStone 240mm sıvı soğutucudan den daha iyi performans veriyor bu kule tipleri öyle mi?

Son düzenleme:

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Bu arada, PF240 sesli çalışan bir sıvı soğutma. Performansları hakkında bilimsel bir çalışma bulamadım karşılaştırma olarak. Ama şöyle bir gözlem yapabiliriz,
1655839010621.png

Bu teste yapılana göre NH-D15 PF240'tan 4 derece daha serin. ayrıca 8 dB daha sessiz.
Ondan önceki attığım grafikte ise NH-D15 Fuma 2'den 5 derece daha serin. 8 dB daha sesli.

Yani, Fuma 2 PF240'la aynı dereceleri verirken büyük ihtimalle ondan 2 kat daha sessiz çalışacak.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,609
İsim
Özgürcan
daha oc yapmadan soğutma alma nasıl bir slicon geleceği belli değil maks 200mhz de artırabilirsin 600mhz de kötü slicon gelirse boşuna soğutmaya yatırım yapma

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Bu arada, PF240 sesli çalışan bir sıvı soğutma. Performansları hakkında bilimsel bir çalışma bulamadım karşılaştırma olarak. Ama şöyle bir gözlem yapabiliriz,
Alıntıyı görüntüle
Bu teste yapılana göre NH-D15 PF240'tan 4 derece daha serin. ayrıca 8 dB daha sessiz.
Ondan önceki attığım grafikte ise NH-D15 Fuma 2'den 5 derece daha serin. 8 dB daha sesli.

Yani, Fuma 2 PF240'la aynı dereceleri verirken büyük ihtimalle ondan 2 kat daha sessiz çalışacak.
Anladım hocam teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. :)

daha oc yapmadan soğutma alma nasıl bir slicon geleceği belli değil maks 200mhz de artırabilirsin 600mhz de kötü slicon gelirse boşuna soğutmaya yatırım yapma
Yok daha almıyorum zaten önce işlemciyi bekleyeceğim ama demek istediğinizi tam anlayamadım slicon random mu geliyor?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Anladım hocam teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. :)

Yok daha almıyorum zaten önce işlemciyi bekleyeceğim ama demek istediğinizi tam anlayamadım slicon random mu geliyor?
Siliconlar evet random geliyor. her işlemcinin kaç watta dayanabileceği aynı olmuyor.

Ama ileriye dönük olarak yine alabilirsin Fuma 2'yi. her işlemciyi soğutur o.

Cevabım işine yaradıysa en iyi cevap şeklinde rapor edebilirsin :)

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Siliconlar evet random geliyor. her işlemcinin kaç watta dayanabileceği aynı olmuyor.

Ama ileriye dönük olarak yine alabilirsin Fuma 2'yi. her işlemciyi soğutur o.

Cevabım işine yaradıysa en iyi cevap şeklinde rapor edebilirsin :)
Hadi ya bunu bilmiyordum inşallah düzgün bir şey gelir. :D

Evet o mantıkla harekete ediyorum genelde.

Onu nasıl yapıyoruz. :D

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık