Amanita
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 3
Tekli çekirdek çoklu çekirdek hız farkından pek haberin yok, ortalığı karıştırma. Arkadaşın değerleri normal değil. Olması gerekenden düşük.otomatikte tüm çekirdekleri tam yüke çıkarmaması normal. işlemci slikon kalitesi platinium olmayanlarda bu görülüyor. anakartın default yönetim şekli böyle diyebiliriz. yani 5900xde de böyle rendera soktuğumda defaultta 4.3lerde geziyor halbuki maks boostu 4.8. benim ryzende5600de de öyleydi ryzen masterda 4.4ghz 1.2v ayarladığımda tüm çekirdeklerden alabilmiştim 4.4ghz. hatta 4.6ghz kadar çıkabilmiştim. yani manuel ayar istiyor diyebiliriz.
PBO ya da el ile overclock yaparsan skor artar da normal performansı sorunlu.R23 testi videolarina bakıyorum düşük sonuç alanların benim gibi frekansı düşük ama sıcaklık değerleri yüksek. Bende sıcaklık düşük olunca problemi nerede arayacağım emin olamadım. PBO konusunda hiç bilgim yok. Aklıma o geldi. Orada ayarlamalar yapıp yükseltilebilir belki
Kaliteli soğutucun var ve olması gerekenden düşük frekansta çalışıyor yani sıcaklıkların bu kadar düşük olması normal.
BIOS sıfırlayıp denedin mi? Farketmeden bir ayar değiştirmiş olabilirsin.
Bir de bir önceki bios sürümüne geçmeyi deneyeiblirsin.
Kendin manuel oc ayarıyla 4.3 ghz 1.2V verebilirsin rahat bir şekilde abartmadan. Stress testlerinde hata vermedikçe voltajı azaltırsın ama dediğim gibi format vs attıktan sonra da düzelmezse işlemcide ya da anakartta bir sorun olabilir.