Neler Yeni

Ryzen 5 5600 3.8GHz de çalışıyor 4.2GHz'ye çıkamıyor

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
otomatikte tüm çekirdekleri tam yüke çıkarmaması normal. işlemci slikon kalitesi platinium olmayanlarda bu görülüyor. anakartın default yönetim şekli böyle diyebiliriz. yani 5900xde de böyle rendera soktuğumda defaultta 4.3lerde geziyor halbuki maks boostu 4.8. benim ryzende5600de de öyleydi ryzen masterda 4.4ghz 1.2v ayarladığımda tüm çekirdeklerden alabilmiştim 4.4ghz. hatta 4.6ghz kadar çıkabilmiştim. yani manuel ayar istiyor diyebiliriz.
Tekli çekirdek çoklu çekirdek hız farkından pek haberin yok, ortalığı karıştırma. Arkadaşın değerleri normal değil. Olması gerekenden düşük.

R23 testi videolarina bakıyorum düşük sonuç alanların benim gibi frekansı düşük ama sıcaklık değerleri yüksek. Bende sıcaklık düşük olunca problemi nerede arayacağım emin olamadım. PBO konusunda hiç bilgim yok. Aklıma o geldi. Orada ayarlamalar yapıp yükseltilebilir belki
PBO ya da el ile overclock yaparsan skor artar da normal performansı sorunlu.
Kaliteli soğutucun var ve olması gerekenden düşük frekansta çalışıyor yani sıcaklıkların bu kadar düşük olması normal.

BIOS sıfırlayıp denedin mi? Farketmeden bir ayar değiştirmiş olabilirsin.

Bir de bir önceki bios sürümüne geçmeyi deneyeiblirsin.

Kendin manuel oc ayarıyla 4.3 ghz 1.2V verebilirsin rahat bir şekilde abartmadan. Stress testlerinde hata vermedikçe voltajı azaltırsın ama dediğim gibi format vs attıktan sonra da düzelmezse işlemcide ya da anakartta bir sorun olabilir.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Tekli çekirdek çoklu çekirdek hız farkından pek haberin yok, ortalığı karıştırma. Arkadaşın değerleri normal değil. Olması gerekenden düşük.

PBO ya da el ile overclock yaparsan skor artar da normal performansı sorunlu.
Kaliteli soğutucun var ve olması gerekenden düşük frekansta çalışıyor yani sıcaklıkların bu kadar düşük olması normal.

BIOS sıfırlayıp denedin mi? Farketmeden bir ayar değiştirmiş olabilirsin.

Bir de bir önceki bios sürümüne geçmeyi deneyeiblirsin.

Kendin manuel oc ayarıyla 4.3 ghz 1.2V verebilirsin rahat bir şekilde abartmadan. Stress testlerinde hata vermedikçe voltajı azaltırsın ama dediğim gibi format vs attıktan sonra da düzelmezse işlemcide ya da anakartta bir sorun olabilir.
Hayır bir sorun yok. Oyunda maks frekanslara çıkacak fakat stres testlerinde bu değerleri görmüyor. El ile müdahale ile yada Curve optimizer ile düzeltilebiliyor. Piyasadaki işlemcilerin %95 i bu şekilde çalışıyor. Platin slikonlar genelde daha yüksek hızlara çıkabiliyor. Curve bu işi çözer. Format vs gerek yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada boost frekansı 4.2 değil 4.4 ghz.

Stok halde bu şekilde. Curve ile 4.65 ghzlere çıkabiliyorum.
1694915348736.png

Buda boşta olan hali. Stres testlerinde bu hızları görmüyor. Muhtemelen zen 3 ten kaynaklı bir durum bu.
1694915621821.png

Son düzenleme:

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Benimki de 4050'de çalışıyor all core. Yani 4.2 GHZ çalışanlar genelde şanslı kaliteli slikon çıkanlar.
Benimki az kullanımda bile 4450 mhzde oc de yapmadım

guhaze

80+
Stok halde bu şekilde. Curve ile 4.65 ghzlere çıkabiliyorum.
stok halde ben 4 GHz üstüne çıkamıyorum hocam. işlemci soğutucusunu montajlarken mx-4 kullandım ama çok içime sinmedi. az sıktım galiba diye düşündüm. ama sıcaklık değerleri iyi olduğu için onunla ilgisi olmasa gerek. curve ile yapacağım müdahaleler için bir rehber falan var mıdır? ya da siz yardımcı olabilir misiniz müsait olduğunuzda?
1694936093240.png

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
stok halde ben 4 GHz üstüne çıkamıyorum hocam. işlemci soğutucusunu montajlarken mx-4 kullandım ama çok içime sinmedi. az sıktım galiba diye düşündüm. ama sıcaklık değerleri iyi olduğu için onunla ilgisi olmasa gerek. curve ile yapacağım müdahaleler için bir rehber falan var mıdır? ya da siz yardımcı olabilir misiniz müsait olduğunuzda?
Alıntıyı görüntüle
En basit yöntemi Ryzen master üzerinden yapabilirsin dostum.
1694938113958.png

Bir de bios üzerinden yapılan var. Onu kendin deneyerek yapıyorsun. Ryzen masteri aç Per Core seç Start Optimizing seçeneğine tıkla bekle. Biraz uzun sürüyor ama sonra kalıcı olarak kalıyor.

guhaze

80+
Ryzen masteri aç Per Core seç Start Optimizing seçeneğine tıkla bekle.
ofset derivation max değeri start optimizing dediğimde max offset -30 olarak geldi. bu değeri değiştirmeli miyim ? kalsın mı?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,538
İsim
Hacı
Anakartın nedir?

guhaze

80+

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,538
İsim
Hacı

Farway

80+ Silver
Sıcaklığın 95 dereceye çıktığını hiçbiriniz mi görmediniz? İşlemci ısındığı için frekans kısıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,031,407
Üyeler
163,490
Son üye
commonder
Top Bottom