- Konu Sahibi Konu Sahibi
Soğutucu : THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 SE ARGBUndervolt ile çözülür sorun. İşlemci soğutucun tam olarak nedir?
hocam sıcaklık değerlerim gayet iyi. önceki mesajlara bakabilir misiniz, değerleri paylaştım
Soğutucu : THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 SE ARGBUndervolt ile çözülür sorun. İşlemci soğutucun tam olarak nedir?
hocam aynı sıkıntı aynı anakart ve işlemci ikilisiyle bende de var. 3.9-4.0 ghz lerin üstüne çıkmıyor işlemci stres testlerinde. Hiç ısınmıyor bile oysaki. Ama oyunlarda 4.2 leri 4.4. leri görüyor. Ne kadar doğrru bilmiyorum amastok halde ben 4 GHz üstüne çıkamıyorum hocam. işlemci soğutucusunu montajlarken mx-4 kullandım ama çok içime sinmedi. az sıktım galiba diye düşündüm. ama sıcaklık değerleri iyi olduğu için onunla ilgisi olmasa gerek. curve ile yapacağım müdahaleler için bir rehber falan var mıdır? ya da siz yardımcı olabilir misiniz müsait olduğunuzda?
Alıntıyı görüntüle
hocam oyunlarda tek çekirdek frekansı devrede olur diyorlar o nedenle 4.4GHz lere çıkabiliyor. benim yaptığım R23 ve R20 testlerinde de tek çekirdekte 4.2GHz oluyor frekansAma oyunlarda 4.2 leri 4.4. leri görüyor.
Coklu cekirdekte dusuk cikiyor skorlar. Ama işlemci ısınmıyor bile sorun bu degil mihocam oyunlarda tek çekirdek frekansı devrede olur diyorlar o nedenle 4.4GHz lere çıkabiliyor. benim yaptığım R23 ve R20 testlerinde de tek çekirdekte 4.2GHz oluyor frekans
evet tam olarak bu. hocam konudaki ilk mesajlarımı okusanız gayet açık bir dille anlatıyorum derdimi ve tüm serüveni aslındaCoklu cekirdekte dusuk cikiyor skorlar. Ama işlemci ısınmıyor bile sorun bu degil mi
Nerde hocam 95 derece hani 95Sıcaklığın 95 dereceye çıktığını hiçbiriniz mi görmediniz? İşlemci ısındığı için frekans kısıyor.
Hocam benim de görebilmem lazım 4.2GHz değerlerini işte. Anakart mi engel bu duruma acaba. Siz stok halde nasıl all core 4.4 görüyorsunuz ona da şaşırdım. Tekli de 4.4 çoklu da 4.2 olması lazım aslında5 5600 Asus B550 anakart ta 360mm sıvı soğutucu ile yükte 60 dereceyi geçmiyor . 4.6 yıda denedim onda ısı 65 oluyordu.
Pardon saçma bir şekilde işlemcin 46 derecede çalışıyor, otoboostun açık olduğuna eminmisin?Nerde hocam 95 derece hani 95
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam benim de görebilmem lazım 4.2GHz değerlerini işte. Anakart mi engel bu duruma acaba. Siz stok halde nasıl all core 4.4 görüyorsunuz ona da şaşırdım. Tekli de 4.4 çoklu da 4.2 olması lazım aslında
bakın attığınız 2. görselde 4.3GHz çekirdekler hocam. benim attığım test göselinde ise 3.85GHzAylar önce yaptığım r23 testi
eminim hocam şimdi tekrar bios ayarlarına girip fotosunu çekip paylaşacağım sizinlePardon saçma bir şekilde işlemcin 46 derecede çalışıyor, otoboostun açık olduğuna eminmisin?
Instagram: haci_sofu yazın yapalım UV.Soğutucu : THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 SE ARGB
hocam sıcaklık değerlerim gayet iyi. önceki mesajlara bakabilir misiniz, değerleri paylaştım
Bios bu şekildePardon saçma bir şekilde işlemcin 46 derecede çalışıyor, otoboostun açık olduğuna eminmisin?
yazdım hocam instadanInstagram: haci_sofu yazın yapalım UV.
CPU Z, Ryzen master, CİNEBENCH R23, Discord indirin PC ye.
Telefona da Discord indirin.
Ne undervoltu la adamın sorunu sıcaklık sorunuı değil konuyu oku bi.Undervolt ile çözülür sorun. İşlemci soğutucun tam olarak nedir?
Az araştır sonra konuşNe undervoltu la adamın sorunu sıcaklık sorunuı değil konuyu oku bi.
AMD cool&quiet kapatıp dene.
Bilen insanın hali başka hemen Curve yazmış.Hayır bir sorun yok. Oyunda maks frekanslara çıkacak fakat stres testlerinde bu değerleri görmüyor. El ile müdahale ile yada Curve optimizer ile düzeltilebiliyor. Piyasadaki işlemcilerin %95 i bu şekilde çalışıyor. Platin slikonlar genelde daha yüksek hızlara çıkabiliyor. Curve bu işi çözer. Format vs gerek yok.
Bu arada boost frekansı 4.2 değil 4.4 ghz.
Stok halde bu şekilde. Curve ile 4.65 ghzlere çıkabiliyorum.
Alıntıyı görüntüle
Buda boşta olan hali. Stres testlerinde bu hızları görmüyor. Muhtemelen zen 3 ten kaynaklı bir durum bu.
Alıntıyı görüntüle
İstersen sende gel discorda sana da öğreteyim nasıl yapılır 2 dir inatlaşıyorsun benimle!Ne undervoltu la adamın sorunu sıcaklık sorunuı değil konuyu oku bi.
AMD cool&quiet kapatıp dene.