Neler Yeni

Ryzen 5 5600 çok ısınıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Muhammed Eymen Elmacı
Ryzen 5 5600 çok ısınıyor sıvı soğutucu olarak th240 kullanıyorum thermaltakein ama buna rağmen valorantda düşük ayarlarda 90 derece 95 derece görüyorum sizce neden olabilir kasa değiştim yine aynı sorun devam etti

Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Muhammet açıkgöz
Kankacım çok enteresan bir durum öyle bir şey olmaması lazım 90 dereceyi görüyor 240mm sıvı soğutmaya acaba şey diyorum sıvı soğutma on pompa motorunu takmamış olabilirmisin anaların resmini atsana ekip

ThEagles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
327
İsim
Berk
Sıvı soğutma varken bu dereceleri görmen normal değil. Kule tipi ile yükteyken 70 görüyorum ben.

Vsermet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Volkan
Normal değil sıvı soğutma varmış bir de. Muhtemelen soğutma yanlış takıldı. Kontrol ettir bence.

Davy_Jones1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Berken
Ryzen 5 5600 çok ısınıyor sıvı soğutucu olarak th240 kullanıyorum thermaltakein ama buna rağmen valorantda düşük ayarlarda 90 derece 95 derece görüyorum sizce neden olabilir kasa değiştim yine aynı sorun devam etti
pompanın üstündeki jelatini çıkarmamış olabilirsin veya tam oturmamıştır pompa resim atma şansın var mı ?

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
yanlıs takılı yerine oturtamamışsındır

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Muhammed Eymen Elmacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normal değil sıvı soğutma varmış bir de. Muhtemelen soğutma yanlış takıldı. Kontrol ettir bence.
Soğutmayı kendim taktım kasanın içindeki 2 tane fan çalışmıyor ikiside anakarta bağlı yapmış markanın o yüzden molex dönüştürücü aldım kasa olarak m100r kullanıyorum birde molex ile deniyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

pompanın üstündeki jelatini çıkarmamış olabilirsin veya tam oturmamıştır pompa resim atma şansın var mı ?
Jelatini vesaire çıkarttım ama pompayı çıkartım resmini atma şansım yok maalesef

yanlıs takılı yerine oturtamamışsındır
Oturtmamış veya başka bir sorun olsa masa üstünde shutdown yerim diye düşünüyorum ayrıca borular devir daim yapıyor biri soğuk biri sıcak

Soğutmayı kendim taktım kasanın içindeki 2 tane fan çalışmıyor ikiside anakarta bağlı yapmış markanın o yüzden molex dönüştürücü aldım kasa olarak m100r kullanıyorum birde molex ile deniyeceğim

Jelatini vesaire çıkarttım ama pompayı çıkartım resmini atma şansım yok maalesef

Oturtmamış veya başka bir sorun olsa masa üstünde shutdown yerim diye düşünüyorum ayrıca borular devir daim yapıyor biri soğuk biri sıcak
Şuanda sadece opera açık ve 77 derecede işlemci

Sıvı soğutma varken bu dereceleri görmen normal değil. Kule tipi ile yükteyken 70 görüyorum ben.
Valorantta bazen 106 derece falan görüyorum

Şuanda sadece opera açık ve 77 derecede işlemci

Valorantta bazen 106 derece falan görüyorum
her şeyi değiştirdim yine aynı en son garantiye yollayacağım ama sorun işlemcide mi soğutucuda mı onu bilmiyorum

işlemciye undervoltda yapmama rağmen böyle 3.50ye sabitledim ama neden bu kadar ısınıyor hala çözemedim

Son düzenleme:

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
750
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Hiç normal değil bende sıvı soğutma kullanıyorum aynı işlemci ile 55-60 derece arası geziyor oyunlarda.
-Fanların yönünü yanlış takmış olabilirsin.
-Macunu fazla veya az sürmüş olabilirsin.
-Macun sürüp pompayı işlemciye temas ettirip bağladıktan sonra tekrar ayırdıysan işlemci ve soğutucu bloğu termal macun özelliğini yitiriyor.
-Jelatini zaten söktüğünü söylüyorsun.
-Pompanının kablosunu bağladın mı sata güç kablosuna veya powerdan gelen bir kabloya.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Muhammed Eymen Elmacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç normal değil bende sıvı soğutma kullanıyorum aynı işlemci ile 55-60 derece arası geziyor oyunlarda.
-Fanların yönünü yanlış takmış olabilirsin.
-Macunu fazla veya az sürmüş olabilirsin.
-Macun sürüp pompayı işlemciye temas ettirip bağladıktan sonra tekrar ayırdıysan işlemci ve soğutucu bloğu termal macun özelliğini yitiriyor.
-Jelatini zaten söktüğünü söylüyorsun.
-Pompanının kablosunu bağladın mı sata güç kablosuna veya powerdan gelen bir kabloya.
Sadece kutunun içinden çıkan slikonlar var takarken pompayı sağa sola kayıyor o kaymadan dolayı olabilir mi acaba?

Carlsson

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
burak yılmaz
Discord
cevll
sıvı soğutucuyu takamamış olabilirsin çünkü hiç normal değil

El-Turco

80+ Bronze
İhtiyacın yok ama 5600 e göre undervolt için bu rehberi kullanabilirsin 5600x te yapıyor arkadaş ama tüm 5000 serisi 6 çekirdek 12 thr işlemciler için geçerli

bendeki 5600x inanılmaz ısınıyordu bir baktım 1.4V çekiyor bu rehberden uv yaptım valoda fps kaybı yoktu baya serinledi işlemci ki bende sıvı soğutma da var ML240

Top Bottom